Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2018 10:56
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Zdravím všechny...

Včera jsem prostě v kuchyni na zemi našla 2 mláďata myšky...asi je chtěla jejich maminka přenášet a lekla se mě, když jsem se blížila k místnosti..TTo netuším.. Jen si tam tak leželi 2 malá holátka uprostřed místnosti...

Tipovala bych, že jim bude něco okolo 3-5 dnů...

Máte někdo s odchovem zkušenosti? Přesněji bych potřebovala nějakou "inspiraci" čím jste je krmili... Je spousta videí například na youtube ale oni tam píší "dejte jim mléko" - v jakém poměru to už ale nikdo nenapíše...
Jde na mladých vidět, že to mlíčko si dají ale spíše s odporem... tudíž bych potřebovala vědět, jestli to mám dělat spíše sladší a silnější, nebo více naředěné a takové "mdlé"... jelikož jak určitě víme, tak každý savec má specifické mléko.. někdo sladší a někdo nic moc...

Děkuji všem za radu :).

21.7.2018 14:57
Deny Kania

XXX.XXX.65.206

Dobrý den, určitě bych zkusil koupit laboratorní myš a podstrčit ji to a nebo si dát myšky do ubikace (třeba krabice) dát hodně hoblin a sena a zkuste jim podat jídlo pro andulky (je to jemnější než jiné jídlo) a nebo moučného červa (spíš jenom jeho krev, kterou získate tak že mu urvete hlavu).
Takhle jsem postupoval já když jsem našel holátko :).

21.7.2018 19:04
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Holátko může papat "maso" ? Já myslela že asi do 12. dne kdy otevře očíčka musí pít jen mlíčko...

To je mi zajímavá novinka, děkuji :).

21.7.2018 19:46
Deny Kania

XXX.XXX.65.206

Já myslel jakože podstrčit samici laboratorní myši aby se o to starala :D.

21.7.2018 19:53
Majkyska

XXX.XXX.19.34

No já právě myslela jak bylo psáno "nebo dejte myšky do ubikace" jakože ty mladé :D proto mi to přišlo takové zvláštní :D

Jinak ale pochybuji že laboratorní myš ze zverimexu by se dokázala postarat o myš normální, když vlastně třeba ani jednou mladé neměla... Kde by vzala mlíčko?

22.7.2018 14:11
Santinan

XXX.XXX.29.128

Pokud nemate samicku mysky(klidne i laboratorni), ktera by byla ozkousena matka a zrovna mela mlade, tak je muzete zkusit podstrcit.. V jinem pripade rozhodne ne, mysi se a tim neparou a klidne by si na nich pochutnali.. A nemusela jste mys vyplasit, mohlo ji klidne neco sejmout a nebo je nechala na pospas z jinych duvodu.. To uz se nedozvime. Nezapominejte mysatum masirovat brisko, abystw simulovala vyprazdnovani.. Vim, ze nekdo dokrmoval kocicim sunarem, ale zda uspesne to uz nevim.. Tak ci tak je jen minimalni sance ze to mysata přežijí.. A hlavně je treba udrzovat je v teple a krmit odhaduju zhruba kazde dve hodiny.. Ale nejsem vet, netuším presne.. nevim, zda jsem pomohla, ale snad jsem neublizila..

22.7.2018 15:55
Majkyska

XXX.XXX.19.34

No to je mi jasné, ale i tak děkuji... Nedala bych nikdy myš jen tak pod nějakou, zase takový amatér nejsem... Boužel v okolí nikde nic takového není, tudíž je musím dokrmovat ručně... Mě zajímalo, jestli je na to nějaký přesnější recept... V čechách to asi moc známé není, ale v angličtině se dá sehnat spousta článků jak se o něj postarat, jenže nikde. co jsem se koukala, nepíší v jakém poměru vodu a sušené mléko...

Bříško masírovat je samozřejmost, držet v teple je také samozřejmost... jak říkám, amatér nejsem...Ale oproti kočičkám nebo jiným zvířátkům je neobvyklé dokrmovat malé myšky... :D.. Ale jak jsem řekla, děkuji moc... A přeji vám pěkný den :).

22.7.2018 16:58
Santinan

XXX.XXX.29.128

Kdyz budu hodně oskliva tak mate sanci pade na pade, ze se to zdari.. Ale mozna bych zkusila řidší i hustsi variantu s tim, ze uvidite co budou lepe prijimat.. Proste metoda pokus omyl.. Nic horsiho, nez ze pujdou do mysiho nebe se nestane.. Ale i tak drzim pesti a dejte vedet jak jste dopadla

22.7.2018 20:00
Majkyska

XXX.XXX.19.34

No myšičky zatím normálně papají... a ano, tak jak je to v přírodě tak i já střídám někdy hustější a někdy tu více "vodovější" variantu... je to potřeba střídat... Jak říkám, s tímhle zkušenosti mám, o to jak se postarat o mladé, na tom "nic není" až na ten "drill"...Mě spíše zajímalo, a o tom je tohle vlákno, jestli má někdo zkušenosti ohledně toho, jak to správně namíchat... někdy mi přišlo že to těm mladým totiž nechutná :D

Jinak přeji pěkný a krásný zbytek dne... :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík