Dobrý den, pořídila jsem si ze zverimexu novou potkanku, jsou ji cca 2 měsíce. Chtěla bych jí zařadit mezi mé tři starší potkanky. Nejdřív jsem je seznámila na neutrální půdě a vše bylo ok čuchali se a pak se následně ignorovaly. Potom jsem je zkoušela dat do menší klece, kde jsem měla malou. Jedna ze starších samiček ji začala postouchávat a prevracet na záda, ale pak to bylo všechno zase ok a po hodině jsem je našla jak na sobě všechny roztomilé spinkaj. Druhý den jsem malou přidala do té větší vyčištěné klece ke starším potkankam. Ta sama co ji dřív postuchovala v tý malì kleci se naježila a zaútočila na ni. Nekousla ji ale vytrhla ji pár chlupů tak jsem tu malou radši oddělila. Od tý doby když tu malou držím v ruce před větší klecí na ni ta starší potkanka jakobi chce zaútočit najezi se a strašně funi. Nevím jestli ji starší potkanka přijme. Budu ráda za každou řadu od někoho zkušenějšího než jsem ja. Děkuji.
Kdyby ji chtěla zabít, už to udělala a nezvládla byste nic. Měla jste to enchat, jak to bylo. Při zařazení mlaďochů do stávající skupiny je vždycky víc řevu než to skutečně vyžaduje - mlaďoši strašně hysterčí a lidi to berou vážně. Ustalo by to samo.
Doporučuji znovu vypustit na neutrální půdu. Klec velkých holek řádně vyčistit a hlavně přestavět. A obrnit se proti řevu... Hlídejte, ale nezasahujte, pokud ji budoiu jen nahánět a pošťuchovat. Do klece umístěte schovky, kam se vleze jen ta malinká.
Dokud neteče krev, v zásadě vůbec o nic nejde.