Ochočení křečka syrského

Křeček zlatý - syrský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2018 18:43
Aiki

XXX.XXX.143.221

Dobrý den, chtěla bych poprosit o rady ohledně ochočení 2 měsíce starého křečka syrského. Tento druh křečka mám poprvé, předtím jen džungarské. Křeček se bojí mé ruky, ale jídlo si z ní vezme, jí v koutě, jakoby se bál a následně utíká do rohu, když ruku dám doprostřed klece.
Za rady budu ráda.
Děkuji.

3.8.2018 12:48
Jirka Smrcka

XXX.XXX.148.20

Ahoj.
Sám mám doma křečka syrského. Jeho ochočení bylo velmi snadné. Být tebou bych ho často, nejraději večer vzal z klece dal si ho třeba na postel, nebo gauč a snažil bych si s ním opatrně hrát. Samozřejmě dávej pozor, aby ti neutekl. Když si s nim budeš hrát měj u sebe nějaké pamlsky třeba banán aspoň na mého křečka zabírá. Tak snad se ti povede ochočit :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2018 00:11

No... Já jsem křečky nikdy neměla, ale asi bych ho chvilku nechala, ať si zvykne na nové prostředí.

5.8.2018 22:59

Aiki napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o rady ohledně ochočení 2 měsíce starého křečka syrského. Tento druh křečka mám poprvé, předtím jen džungarské. Křeček se bojí mé ruky, ale jídlo si z ní vezme, jí v koutě, jakoby se bál a následně utíká do rohu, když ruku dám doprostřed klece.
Za rady budu ráda.
Děkuji.

...postupně z krmení z ruky v kleci bych křečka lákala na svou ruku a ven z klece na klín, jemně hladit a začít brát do ruky, mít ho na klíně - prostě co nejvíce manipulace - ale nestresovat buzením a braním do ruky pokud spí...

Katttka

27.12.2020 13:56
Katttka

XXX.XXX.175.52

Dobrý den, taky máme dvouměsíčního křečka syrského. Kouše Na ruku nevleze, když jsem si na dlaň položila jablko, aby pro něj musel na ruku vlézt, kousnul do prstu, lehce, asi spíš omylem. Hladit se nechá jen když si plní syslíky jídlem, jinak se ohání. Dnes jsem mu čistila klec, už byl zalezlý zpět v domečku, doplňovala jsem ještě hobliny a vyloženě po mně vystartoval a kousnul pořádně až do krve. Co s ním? Dobrovolně už se kousat nenechám, dcera (6 let) je trochu zklamaná, že to není mazlíček, už ji také jednou chytnul při hlazení

Přidejte reakci

Přidat smajlík