Nové morče - délka karantény?

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2018 08:38
saola

XXX.XXX.200.31

Momentálně jsem v situaci, kdy z původně tří samiček morčete zůstala jedna (umřely postupně věkem). Ráda bych pořídila nové zvíře, ale po špatných zkušenostech, kdy jsem si z PetCentra dotáhla spolu s novým mladým močetem i svrab, se chci zeptat, jak dlouhá má být karanténa, tedy pobyt nového morčete v samostatné ubikaci bez kontaktu se starousedlíkem?

7.9.2018 08:43
jahodapavel

XXX.XXX.224.114

Obecná délka je 28 dní. Nekupujte zvíře od překupníků, ale přímo od chovatele.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2018 09:06

což nemusí pomoci, já jsem si takhle s morčetem od chovatele dotáhla všenkovou zoo. takže karanténu nepodceňovat tak i tak.

7.9.2018 09:33
saola

XXX.XXX.200.31

Děkuji, takže tedy cca měsíc?

7.9.2018 11:43

saola napsal(a):
Momentálně jsem v situaci, kdy z původně tří samiček morčete zůstala jedna (umřely postupně věkem). Ráda bych pořídila nové zvíře, ale po špatných zkušenostech, kdy jsem si z PetCentra dotáhla spolu s novým mladým močetem i svrab, se chci zeptat, jak dlouhá má být karanténa, tedy pobyt nového morčete v samostatné ubikaci bez kontaktu se starousedlíkem?

...zhruba měsíc...nebrala bych ale z Petka, ale od chovatele... je mi jich v těch Petkách líto a když budou lidi kupovat, budou se tam stále dál prodávat - mimoto jejich ceny jsou fakt v porovnání s chovateli přemrštěné - nejen u morčat...a určitě bych si vzala od chovatele který má v chovu hygienu a má jen pár zvířat, takže má čas mimi vymazlit...

7.9.2018 11:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
což nemusí pomoci, já jsem si takhle s morčetem od chovatele dotáhla všenkovou zoo. takže karanténu nepodceňovat tak i tak.

...no jo stane se, zvlášť když je chovatel pro množství zvířat nestíhá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík