Pořád mě kouše a je agesivní

Dumbo
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2018 15:55
Patulsis

XXX.XXX.2.242

Prosím o radu..mám 3. týden potkani samičku a nevím si rady. Je od začátku divoká a agresivní, snažím se si ji brát ,otevřu ji klícku,počkám až vyleze a jemně na ni mluvím příjemným hlasem,ale nenechá se vzít, pořád kouše a útočí. Pořídila jsem k ní po týdnu druhou samičku v domnění, že to pomůže,měla jsem to v plánu aby jí nebylo smutno. Ale na druhou samičku útočí skoro pořád taky,bere ji jídlo a nenechá jít k napaječce. Co mám dělat? Snažím se být trpělivá ,ale mám strach že zbytečně. Druhá samička je sice pořád trochu vystrašená ale nechá se vzít a nekouše,jen oždibuje a prozkoumává. Mám strach že se to nezlepší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2018 10:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň,
povahu potkana nezmeníte, zostane tak navždy alebo môže čakať mláďatá. Druhú samicu radšej odstráňte z klietky.

27.11.2018 06:46
Tonndislav

XXX.XXX.22.41

Pokud je to potkan ze zverimexu tak to vetsinou bejva,ze jsou agresivni. Jinak seznamovani potkanu vetsinou probiha na "neutralnim" uzemi. Nekdo pouziva vanu,gauc atd. Vetsinou by melo jit o misto kde vase potkani slecna nema moc pristup aby to nebrala jako svoje uzemi. Staci je hlidat a nenutit je. Urcite se brzo uklidni. Preju pevny nervy :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík