Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2018 20:13
peett

XXX.XXX.54.88

Co znamená když ma morče (samička) v moči něco bileho? Ma ve stravě moc vápníku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2018 20:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

neznamená to nic, morčecí moč takhle vypadá

1.1.2019 16:21
RozetkaPipinka

XXX.XXX.143.78

Dobrý den, chci se zeptat kolik je Vaší samičce měsíců/roků, a zda měla mláďata? Samičky totiž musí rodit do 10 měsíců, když ne, hrozí cysty a nádory. Zkontrolujte taky zda nemá na bocích otok. Morče má mít rovné bříško, žádné “faldíky” na bocích.

Mám samičku 1,5 roku. Také má výtok, a otoky na bocích (nerodila). Moc hledám radu a jdu k veterináři tento týden. Pokud můžu poradit obraťte se na Energyvet poradnu. Produtky Energy jsou moc dobré jak pro lidi, tak pro zvířata. Sama jsem tam dneska psala.

1.1.2019 16:41
peett

XXX.XXX.54.88

Morče má cca kolem roku a rodila asi v 6ti měsících (byla nakrytá ze zverimexu) objevuje se ji to v moči jen někdy, no faldíky nejspíš má oproti druhé samičce co to muže znamenat?

1.1.2019 16:48
RozetkaPipinka

XXX.XXX.143.78

A ta druhá samička je mladší?

Mám totiž taky dvě samičky, jedna je mladší a ta má rovné bříško. Pipinka, ta starší otoky má, spolu s bolestí, když se ji dotknu okolo bříška + výtok.

Nevím, zda ty faldíky - otoky neznamenají aktivní cysty či nádory.

Já teď psala chovatelce od které jsem svoji morčinku kupovala, čekám na odpověď. Určitě sem napíšu její odpověď.

1.1.2019 19:35
RozetkaPipinka

XXX.XXX.143.78

Tak paní chovatelka se nechce nějak vyjadřovat, trochu povrchní odpověď.

Každopádně zítra ráno jdu k vetovi...

1.1.2019 20:30
peett

XXX.XXX.54.88

Měla by být mladší asi jen o měsíc nebo dva a také má rovné bříško. Ale bolesti ta moje nemá vše vypadá jinak v pořádku proto mi to přijde zvláštní, ale poslední dobou to mívá méně. Budu rada když napíšete jak ste dopadla děkuji

1.1.2019 20:36
peett

XXX.XXX.54.88

I když nevím jestli to jsou zrovna faldiky ale má takovou postavu jak hruška jak když čekala to malé (ssmozdrejme menší).

1.1.2019 20:50
RozetkaPipinka

XXX.XXX.143.78

Ano, to myslím, ne přímo faldíky, ale takové otoky, nebo jako kdyby byla zavodněná, ve tvaru hrušky. to “prý” není dobře... (((
Měla jsem první morčici, a ta mi umřela ze dne na den, asi ve třech letech. Ale takhle to břicho měla už když jsem ji dostala od sestry. Takže jsem to brala jako normální věc.

Může to být zánět ledvin, dělohy, anebo cysty. Jedna paní mi na emimino psala, že u takhle mladých samic to léčí antibiotika. Takže zítra tam letíme hned jak vstaneme. A samozřejmě sem hodím zprávu.

2.1.2019 16:01
RozetkaPipinka

XXX.XXX.11.81

Tak jsme byly s holkama u veta!

Všechno v pořádku, cysty žádné, děloha, vaječníky v pořádku!

Doktor řekl, že břicho je opravdu z jídla. )) Kontroly jsou potřeba každý půl rok anebo při prvních symptomech, a s věkem, pokud záleží na zvířátku hodně.

U mého doktora stala kontrola obou holek (jedné monitoroval bříško, druhou jen ohmatal) stála 333,-.

Spadl mi kámen ze srdce. )))

Hodně zdraví i Vašim zvířatkům!

2.1.2019 17:40
peett

XXX.XXX.54.88

Tak to je dobře že jsou v pořádku :) no je pravda že ta s tím bříškem má daleko větší chuť k jídlu :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík