Dva samci

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2018 18:08
akiiinka

XXX.XXX.167.98

Dobrý den, ráda bych Vás zkušenější požádala o radu. O víkendu jsem bohužel přišla o morče. Než jsem stihla zajet na veterinu, byla to otázka pár hodin co jsem přišla z práce byl morčík ochrnutý, nemohl vůbec chodit, jen reagoval na zvuky. Netuším co se mohlo stát, vitamín C dostával, přístup k čerstvé vodě, senu, zeleninu, krmení bez obilovin, pohyb. Bohužel jsem tedy o jedno morče přišla a řeším co teď druhý sameček. Prozatím nemám pocit, že by strádal. Ten co umřel byl ten dominantnější a určoval v jejich hierarchii pravidla. Ale myslím že i přes to byli rádi, že byli dva a mohli spolu komunikovat. Tak teď nevím jak postupovat dál. Zdali nechat morčíka samotného a vyčkávat co bude s jeho chováním. Otázkou však je zda mi dá něco najevo... a nebo pořídit druhého samečka. Nechci množit, mám morčíky jen pro radost, takže samička nepřipadá v úvahu. Problém je v tom, že nemám trvalé prostory na dvě klece, takže kdyby se nesnesli, dvě klece do bytu, kde žiji se nevejdou. Sameček má teď rok a půl. Prosím o radu jak by jste postupovali vy. Děkuji moc. Přikládám fotku morčíka co mi zůstal sám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2018 19:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

miminko - odstavený sameček ke staršímu samečkovi bývá dobrá volba a dokonce je to stabilnější konfigurace než dva bráchové.

11.12.2018 18:29
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Ten váš je na společnost stejného pohlaví zvyklý, takže nebude dělat problémy a když k němu pořídíte odstaveneho malého samečka, mělo by to být OK :)

16.12.2018 15:08
akiiinka

XXX.XXX.167.98

Dobrý den, děkuji za reakce. Tak jsem v pátek jela pro malého morčíka. Byl dva dny v karanténě, ale vypadá ok a bobek se sám bál, tak jsem dneska zkusila seznámení prvně mimo klec, coz proběhlo úplně bez problému a teď už jsou spolu v kleci a starší je na něj hrozně hodný a mimino stále povídá :D.. přikládám fotku. Hezký den:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík