Morče pojídá všechny své výkaly

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

syva

17.7.2019 08:22
syva

XXX.XXX.96.12

Dobrý den,všechny zdravím a prosím o radu. Náš dvouletý morčák začal žrát, kromě "svých" bobků ze slepého střeva, všechny své výkaly, trvá to cca 14 dnů. Byli jsme i na veterině, jelikož jsme zpočátku mysleli, že má zácpu, když nebyly v kleci ani po bytě žádné bobky, ale bříško má měkké, nijak přecitlivělé. Dostal jednu dávku sirupu a injekci na trávení. Pije a močí normálně. Jídlo podáváme stejné, ale přestal jíst okurky a meloun-obojí míval velice rád, teď sežere jen kousek mrkve, jablíčko, mix salátů, večer dostává trávu a pampeliškové listy ze zahrady, seno a granule má v kleci stále. Z čerstvého krmiva toho ovšem nesní tolik, jako před tím, než se začal krmit bobky, které mají normální konzistenci, tvar, ale zapáchají. Chvílemi se mi zdá trošku bez nálady, ale nevím, zda to je způsobeno tím, že je doma rušný prázdninový režim a on menůže přes den vyspávat tak, jak je zvyklý a nebo mu opravdu něco je.... Napadlo mne, že může mít málo nějakého vitamínu....Nemáte prosím někdo zkušenost, nebo radu, co s tím?
Děkuji.

Jaaaaaaaa

23.3.2021 15:54
Jaaaaaaaa

XXX.XXX.196.36

Dobrý den,
mám stejný problém, mohla byste mi povědět, jak tento problém dopadl ?

Děkuji moc za odpověď

23.3.2021 16:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jaaaaaaaa napsal(a):
Dobrý den,
mám stejný problém, mohla byste mi povědět, jak tento problém dopadl ?

Děkuji moc za odpověď

Nedopadl nijak. Morčata běžně jí své bobky. Opravdu nežere všechny. Morčata prostě mají bobky, který se válí po kleci a které čistíte a bobky, které žerou. Není to žádný speciální úkaz, prostě se to normálně děje. Dá se o tom najít i dost informací... Prostě jsou to hovínka, která morče má ještě jak využít a sní a stráví je ještě podruhé. Z lidskýho hlediska divný, nicméně pro ně zcela přirozený.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík