hoblovka

XXX.XXX.74.13
Dobrý den, poradíte mi prosím jakou značku bezprašných hoblin zvolit pro morče? Moc Vám děkuji
hoblovka

XXX.XXX.32.214
Atheira
napsal(a):
Hobliny jsou prostě hobliny, práší tak nějak vždycky. Co Asan?
Děkuji za odpověď. Asan mám v záloze, kdyby právě vadily hobliny. Co jsem koukala na různé recenze hoblin, tak píšou, že jsou velmi málo prašné, ale už se v tom nějak ztrácím, které jsou nejlepší...
hoblovka
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Asan mám v záloze, kdyby právě vadily hobliny. Co jsem koukala na různé recenze hoblin, tak píšou, že jsou velmi málo prašné, ale už se v tom nějak ztrácím, které jsou nejlepší...
Mně třeba u myší vyhovovaly bukové štěpky, přišly mi méně prašné než hobliny a jsou měkkoučké. Jsou různé velikosti, nikdy jsem nebrala ty úplně maličké, ale ani ty největší, vždycky něco mezi a naprostá spokojenost.
Kdybyste nakonec zkoušela ten Asan, tak určitě není třeba brát ty dražší verze - měla jsem i Asan pet, aloe, i silver, vše jen lehoučce jinak voní, ale nevšimla jsem si, že by to mělo nějaké jinačí vlastnosti. V klidu můžete brát nejlevnější velké balení Asan Cat. Podle všeho je to jen prostě reklamní tah, nic jiného.
Pokud chcete i tak přímo hobliny, tak si myslím, že v tom není co se značek týče nějaký extra velký rozdíl. Hobliny trochu práší tak nějak všechny. Vybírala bych spíš takové, kde nejsou v pytli narvané maličkaté kousíčky, ale jsou to opravdu hezké větší hobliny. Třeba se značkou Chipsi jsem kdysi měla docela problém, tam je toho sice hodně, ale jsou to drobné a místy ostré piliny, znova už bych to nechtěla.
Nicméně u morčat nevím, no. Za den máte hobliny prochcané naskrz. Líp se mi pracovalo s čištěním, když jsem měla větší štěpky a na to vrstvu hoblin. Nepročurali to tak rychle úplně dolů a stačilo měnit jen rohy a nebylo třeba to čistit komplet co dva dny.
hoblovka

XXX.XXX.74.13
Moc děkuji za super rady