Uživatel s deaktivovaným účtem

Samice normálního krátkosrstého morčete (mladá prvorodička) mi porodila 3 mladé, jedno po porodu zašlo. 2 dny s nimi byla, mláďata kojila a pak zdechla. Od porodu byla jakási malátná, hubená, ale mlíko měla.
Co bylo se samicí, to už nezjistím, ta už je zlikvidovaná, ale musím se postarat o ty mladé. Dal jsem k malým samce, který byl celou dobu s jejich březí matkou (na porod byl oddělen kvůli říji samice po porodu), ten s nimi komunikuje a malé k němu lezou hledat cecíky, jsou aktivní a vyvinutá, pěkně veliká. Patrně to budou samičky.
Dal jsem jim tam nízkou mističku s kozím mlíkem, namočil čumáky, jde vidět, že jim to chutná, jedno pak samo přišlo a lízlo si. Kozí mléko můžu podat 2*-3* denně čerstvé, přímo od kozy. Ale bude to na dokrmení mladých stačit? Nebo se dá sehnat i nějaké speciální mléko pro hlodavce?
Stále tam mají ječmen, seno, i trochu kukuřice. Dostávají jablka, zelené, popř. mrkev. A měl jsem ještě granule pro morčata, ale teď mi došly. To jen tak info o krmení, co dávám morčatům. Mladé prý přijímají od raného věku i pevnou stravu. Co ze žrádla pro velké žerou nejraději? Trávu, jablka, nebo to zrní?
Děkuji za rady, morčata uměle (a vlastně obecně) odchovávám od mladých poprvé.

kozí je hodně řídké. krmí se umělé kočičí a i to méně ředěné. plus celaskon.
z jablek a zrní se akorát pokadí, chce to s citem.

Dobře, díky, zítra zajdu pro to mlíko pro koťata. Celaskon-kolik ho mám dávat?
Zrní a seno je v králíkárně pořád, jablka a tráva aj. jenom co sežerou (teda kvůli samcovi).
Jinak jsem je dneska nakrmil kozím mlékem s medem, berou ochotně, a dost. Jedno to lízalo i samo z misky, druhé jenom z brčka. Bohužel nemám možnost krmit je tak často, jak jsem našel, že se má, tak se jim snažím dát nejvíc, co jenom přijmou.
Ale když budu ve škole, tak budou dlouho bez krmení, a v noci nemůžu běhat do králíkárny, protože bych budil husy a tím i sousedy. Já přemýšlím, jak to vyřešit, asi jim tam tu mističku dám, vzhledem k tomu, že jedno to samo pije, by se druhé mohlo naučit taky napojit samo, když tam nejsem. Po krmení se jim snažím trochu masírovat břicho a konečník, ale nevím, zda to dělám dobře a dostatečně.

Morčátka stále žijí, umístil jsem je do dílny i se samcem. Koupil jsem mléko pro koťata, naředil trochu hustší a krmil. Celý den mají v kleci v misce kozí mléko a asi ho pijí, protože trochu mizí. Už tam budu dávat to pro koťata, když jsem ho koupil.
Masírování funguje, po něm se obvykle vyprázdní. Nebo vyčůrají.