Uživatel s deaktivovaným účtem

U jedné mladé samičky morčete jsem si u čumáku všiml lysého bělavého místa. Má to zatím jenom to jedno (už je v separaci), ostatní ještě vůbec nic. Nedrápe se a chová se normálně. Jsou dvě varianty-svrab a nebo plíseň, spíš mám podezření na tu druhou. Jinde na těle je morče zatím ok. Nemůže to mít dlouho, nedávno mělo čumák v pohodě a osrstěný.
Docela mě vrtá v hlavě, kde to asi mohlo morče chytit. Tuhle tu běhal nějaký potkan, který byl do jisté míry bez srsti a takový zpomalený. Ale morčata s ním přímo ani nepřímo do kontaktu nešla, ani přes krmivo nebo seno.
K veterinářovi půjdu zřejmě už dneska. Máme tu jednoho levného, který je hlavně přes skot. Nejlepší by bylo asi stejně morčata lupnout a vyhodit, ale sestry by mě taky zabily, takže to nemůžu.
Ať je to jedno nebo druhé, tak zbavit toho morčata asi nebude největší problém. Spíš mám trochu strach, protože mám kvanta drůbeže. Zrovna v králíkárně vedle morčat mám japonské křepelky, tak nevím, zda jim hrozí nebezpečí nebo ne. Dále máme kocoura, který s morčaty v minulosti přišel do kontaktu. U kterých zvířat je riziko, že se nakazí?
Qwerts

XXX.XXX.184.18
Jj tohle bude spíš plíseň. Je na to dobrej Imaverol, pokud dělá vet velký zvířata, tak ho určitě bude mít. Nebo z lékárny koupit šampon Nizoral.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Díky.