Morče v noci nespí?

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2019 22:34
Zuzule121

XXX.XXX.168.205

Dobrý den, potřebuju poradit. Morčata máme už dlouho, ale letos jsme je dali na zimu dovnitř(byly ve stodole). Mám je v ložnici a v noci dělají strašný rámus. Začnou běhat, pískat, mlátit s nádobou na vodu. Nevím co si počít. Nyní máme jen 2 samičky a to jednu od srpna a jednu od září. Máte někdo nějaký nápad jak jim přehodit režim ve dne bdít, v noci snít?
Díky za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2019 06:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

zvyknete si, nebo je dáte bydlet jinam.

22.10.2019 09:46
Osmák Ferda

XXX.XXX.129.202

Můžete zkusit vyndat jim na noc všechno, s čím by mohli bouchat a nechat jim tam jen nějaký měkký pelíšek na spaní (třeba papuči nebo něco takového). Před spaním už by mělo být ztlumené světlo a klid. Pouštějte je nebo si s nimi hrajte spíš odpoledne než večer, jinak se rozbzíkaj a nespěj. Večer jim zkuste dávat sušenou meduňku, ta zklidňuje. Pokud se jim moc nevěnujete, doporučuji koupit velký kolotoč v němž se přes den vyblbnou. Na noc ho pak vyndat.

Qwerts

22.10.2019 11:05
Qwerts

XXX.XXX.245.26

Osmák Ferda napsal(a):
Můžete zkusit vyndat jim na noc všechno, s čím by mohli bouchat a nechat jim tam jen nějaký měkký pelíšek na spaní (třeba papuči nebo něco takového). Před spaním už by mělo být ztlumené světlo a klid. Pouštějte je nebo si s nimi hrajte spíš odpoledne než večer, jinak se rozbzíkaj a nespěj. Večer jim zkuste dávat sušenou meduňku, ta zklidňuje. Pokud se jim moc nevěnujete, doporučuji koupit velký kolotoč v němž se přes den vyblbnou. Na noc ho pak vyndat.

kolotoč, ztlumené světlo, klid, meduňka.... to uspáváte dítě ne? Morče se musí přizpůsobit mně, né já naprosto omezit kvůli němu.

Dejte je prostě do jiné místnosti, nebo zpátky do stodoly, taky mám morčata celoročně venku a v pohodě.

29.10.2019 11:40
Měsíc

XXX.XXX.210.182

Zuzule121 napsal(a):
Dobrý den, potřebuju poradit. Morčata máme už dlouho, ale letos jsme je dali na zimu dovnitř(byly ve stodole). Mám je v ložnici a v noci dělají strašný rámus. Začnou běhat, pískat, mlátit s nádobou na vodu. Nevím co si počít. Nyní máme jen 2 samičky a to jednu od srpna a jednu od září. Máte někdo nějaký nápad jak jim přehodit režim ve dne bdít, v noci snít?
Díky za rady

Je možné, že se přes den nudí a pak v noci řádí :-). Nepíšete, jak mají velkou a jak vybavenou klec - bydlení. Jestli dostatečně velkou a v ní třeba houpačku, tunýlek, domeček, na který by lezli, plus přes den proběhnout po pokoji... atd. Naše morčata mají tedy prostoru hodně a spoustu zábavy, mmch, je to zábava i pro nás je pozorovat :-) a večer, cca kolem 20. hodiny zalehnou a chrní. :-) Na noc jim tam dám ještě kupu sena, tak žvýkají, když dostanou chuť, ale to nás nijak neruší. Nádobku na vodu už nemáme klasickou napáječku, ale misku s vodou,ale je fakt, že ne všechna morčata se na ni naučí. Ale asi nejvíc pomůže unavit je pře den. :-)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík