Ahoj mam tento problém viz foto morcata ztrácí srst poradite nekdo prosím??
Atheira
napsal(a):
To vypadá na svrab (přijde mi správně, že v tom jsou strupy)? Nebo nějaký druh plísně, ale tomu svrabu bych věřila víc.
Jestli chcete určit přesně, vezměte je na veterinu, ale podle mého by mělo stačit zajít si koupit stronghold pro koťata a zakapat je.
muzete prosim doporucit nejakou stranku kde to koupit?
Qwerts

XXX.XXX.161.214
sor nb 12
napsal(a):
muzete prosim doporucit nejakou stranku kde to koupit?
Stronghold je na předpis - takže koupit na veterině. A je to celkem drahý přípravek, klasicky injekce Ivermectinu by vyšla o dost levněji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sor nb 12
napsal(a):
a muzu se zeptat za kolik cca je ta injekce??
Já bych se hlavně zeptala, jestli je injekční ivermectin pro morče vhodný. Nedávno mi jedna studentka ukazovala foto koně, kterému nějaký "odborník" píchnul Ivomec (určený pouze pro přežvýkavce a prasata). Nebyl to hezký pohled.
napsal(a):
Já bych se hlavně zeptala, jestli je injekční ivermectin pro morče vhodný. Nedávno mi jedna studentka ukazovala foto koně, kterému nějaký "odborník" píchnul Ivomec (určený pouze pro přežvýkavce a prasata). Nebyl to hezký pohled.
no pujdu k veterinari a uvidim co mi na to rekne on
napsal(a):
Já potkanům vždycky kápnu kapku Ivomecu za krk a funguje to dobře. Vzpomínám, že kdysi jim to nějaký veterinář taky píchal, ale pak jsem si přečetla, že je to nebezpečné a teď už to spoustu let dělám takhle.
Qwerts
napsal(a):
Stronghold je na předpis - takže koupit na veterině. A je to celkem drahý přípravek, klasicky injekce Ivermectinu by vyšla o dost levněji.
Já mám s injekčně podaným ivermectinem dost hroznou zkušenost. Bylo mi dvanáct, když mi po ní morče začalo malátnět, až nedožilo večera... Až potom jsem se dozvěděla, že ty reakce u drobných savců a hlodavců jsou takové dost nevypočitatelné - nemusí léčivo snášet úplně dobře.
Qwerts

XXX.XXX.149.27
Já jsem se s vedlejší reakcí hlodavců na ivermectin nikdy nesetkala, ale stát se to samozřejmě může, zrovna tak jako u kteréhokoliv jiného přípravku i třeba určeného pro ten druh, to dopředu nikdo neodhadne.
Qwerts
napsal(a):
Já jsem se s vedlejší reakcí hlodavců na ivermectin nikdy nesetkala, ale stát se to samozřejmě může, zrovna tak jako u kteréhokoliv jiného přípravku i třeba určeného pro ten druh, to dopředu nikdo neodhadne.
U tohohle je ale blbý to, že to léčivo vůbec nebylo vyvinuto pro takhle malá zvířata, ale pro taková, která jsou váhově zcela někde jinde. Stát se může kdeco, ale u přípravku pro koťata nebo přímo morčata je to riziko mnohem menší.
Mezi morčaty a hlodavci jsem se pohybovala velmi dlouho, od morčat jsem později přešla k myším a potkanům, kteří mi byli jako mazlíci mnohem sympatičtější, a tam těch špatných zkušeností s injekčně podaným ivomecem mezi chovateli bylo docela dost, až mě to zarazilo právě.
Qwerts

XXX.XXX.149.27
Atheira
napsal(a):
U tohohle je ale blbý to, že to léčivo vůbec nebylo vyvinuto pro takhle malá zvířata, ale pro taková, která jsou váhově zcela někde jinde. Stát se může kdeco, ale u přípravku pro koťata nebo přímo morčata je to riziko mnohem menší.
Mezi morčaty a hlodavci jsem se pohybovala velmi dlouho, od morčat jsem později přešla k myším a potkanům, kteří mi byli jako mazlíci mnohem sympatičtější, a tam těch špatných zkušeností s injekčně podaným ivomecem mezi chovateli bylo docela dost, až mě to zarazilo právě.
Pak je to možná otázka chybně vypočítané dávky.