Činčila - teplota místnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2019 18:32
Kaifra1120

XXX.XXX.56.73

Zdravim,

Prosim zkušené o radu. Moje činčily žijí od května na volno ve své místnosti.

Žijeme ve staré roubence,čeká nás rekonstrukce.

Topení v místnosti není, místnost se však nachází se nad obyvakem ,kde se topí...podlaha je zde poměrně tepla, aktuální teplota je u nas venku 1stupen...v místnosti 13...stačí to? Jakmile uhodí mrazy,vezmu je dolů do klece ,ještě bych je chtěla nechat na volno,proto mě zajímá ,jestli to stačí a můžou takto být ještě pár tydnu? samozřejmě podle počasí

Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2019 19:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mám dva dospělé činčiláky v místnosti kde je v zimě 17 C a dávají to pohodě. Pokud máte zdravé, normálně ochlupené činčily, nebála bych se toho. Vždyť mají úctyhodný kožich :) a jsou z hor. Důležité mi přijde postupné snižování teploty, aby si zvykli a přizpůsobili se (moji činčiláci na zimu vždy postupně naberou cca 100 g, které zase zjara pomalu shodí), a nízká vlhkost vzduchu a dostatek krmení. Však uvidíte jestli jsou normálně aktivní, znáte je a sama poznáte jestli je jim dobře. Mně přijde že jim víc vyhovuje ten chlad než letní vedra. Pokud mají na spaní boudičku kam se všichni vlezou a není tam průvan, přijde mi lepší mít je v chladné a prostorné místnosti než v kleci v teple - za předpokladu nizke vlhkosti vzduchu! Možná i celou zimu, záleží kolik tam bude, popřemýšlela bych jestli by pro ně přesun ze 13 C do vytopené místnosti nebyl horší než dejme tomu kratkodobě 10 C... Každopádně pokud už je do tepla vemete nevracela bych je do chladu.

10.11.2019 20:28
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Děkuji:)

Jsou mladi, zdraví:)

Ráda bych je tam nechala klidně celou zimu, ale vůbec netuším,jaka teplota tam bude, až udeří mrazy. Pokud by byli silné a teplota v místnosti nízká,vrátím je tam až na jaře.

Jinak, mají tam plno boudicek,schovek apod.Vlhkost je tam nízká a dostatek krmení i sena samozřejmě maji.

Přijdou mi veselí, v pohodě, ale nejsem tam s nimi stále, takže těžko říct..

Přidejte reakci

Přidat smajlík