Samota

Šeltie (Sheltie)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuio

1.12.2019 13:39
Zuio

XXX.XXX.179.219

Jak moc snáší morče když mu umře morceci kamarád?může přestat jíst ?

Jeana12

1.12.2019 15:23
Jeana12

XXX.XXX.131.82

Netvrdím, že se to nemůže stát, ale ze zkušenosti - mým morčatům to bylo vždycky silně fuk, žrádlo mělo přednost a žádnej smutek za kámoše se nekonal.

Zuio

1.12.2019 16:51
Zuio

XXX.XXX.179.219

Mé morče vždy behalo po kleci.ted když je samo je zalezlý v domečku.tak nevím

1.12.2019 18:37
Atheira

XXX.XXX.181.160

Samozřejmě, že to může nést velmi těžce. Přestat žrát nebo po pár dnech následovat zesnulého parťáka. Záleží, jak moc na sobě byli navázaní. Pokud to jde, pořídila bych co nejrychleji nového prcka.

Jeana12

1.12.2019 18:54
Jeana12

XXX.XXX.156.140

A na co to první pošlo? Nemůže to být něco "infekčního"? Že by i to druhý třeba nebylo úplně OK

Zuio

1.12.2019 19:27
Zuio

XXX.XXX.179.219

To morče bylo moc staré a muselo jít na zákrok s prerostlyma zubama.a narkózu neprezilo🙁

1.12.2019 20:20
Atheira

XXX.XXX.181.160

Morče je sociální tvor, nemůže být samo. Když jich máte celou skupinu, tak ztrátu jednotlivých parťáku nebudou nejspíš moc řešit (ale i to se může stát), když máte ale jen dvě, je víc než pravděpodobné, že to zbylé bude prostě smutné, osamělé a bude se velmi trápit.

Jestli plánujete morčata i do budoucna, vzala bych jedno odstavené mládě, pokud máte holky, tak klidně dvě. Pokud ale morčata už nechcete a máte v plánu toto nechat dožít, je potřeba brát jako možnost i to, že tomu zbývajícímu bude parťák chybět tolik, že z toho také uhyne.

Nelze se řídit podle toho, že existují morčata, kterým to bylo úplně jedno.

Zuio

2.12.2019 07:28
Zuio

XXX.XXX.179.219

Měla jsem 2 kluky .teď jen jednoho

Zuio

2.12.2019 15:04
Zuio

XXX.XXX.179.219

Takže mám pořídit dalšího?je lepší samec nebo samice ?jak jsem měla 2 kluky tak na sebe pořád skákali .vyřeší to kastrace nebo to je jen kvůli páření ?

2.12.2019 16:09
Atheira

XXX.XXX.246.126

Pořiďte malého kluka, jen jednoho, kdyby byli dva, tak i bratři se, dospívají-li společně, začnou po čase prát. Samici bych neporizovala, musela byste je oddělovat v době říje nebo je mít oddělené pořád, protože běžně to stejně většina lidí nevychyta. Co pak s malými? Starší by si s mlaďochem měl sednout v pohodě. Naskakování bych neřešila. Dělají to i některé samice, může to být i jen o tom, kdo z nich je dominantnější. Kastrací bych to neřešila... Když si domů nepřitáhnete mezi ně samice, budou spolu vycházet. Problém nastává, když máte v jedné domácnosti samce i samice (oddělené) a samci je cítí, pak spolu běžně už nevydrží a rvou se.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2019 15:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuio napsal(a):
Takže mám pořídit dalšího?je lepší samec nebo samice ?jak jsem měla 2 kluky tak na sebe pořád skákali .vyřeší to kastrace nebo to je jen kvůli páření ?

Klidně můžete i samici. Morčata jsou vítaná krmná zvířata pro kočky, dravce a hady, berou si je i záchranné stanice dravců. Takže nehrozí jejich přemnožení doma.
Akorát se musí samec těsně před porodem samice oddělovat, aby ji nenakryl těsně po porodu. Až tak 3-4 dny po porodu ho lze dát zpět. Jinak spolu se samicí mohou být pořád a bez problémů.
A nebo-toho mladého samce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík