Zuio

XXX.XXX.179.219
Jak moc snáší morče když mu umře morceci kamarád?může přestat jíst ?
Jeana12

XXX.XXX.131.82
Netvrdím, že se to nemůže stát, ale ze zkušenosti - mým morčatům to bylo vždycky silně fuk, žrádlo mělo přednost a žádnej smutek za kámoše se nekonal.
Zuio

XXX.XXX.179.219
Mé morče vždy behalo po kleci.ted když je samo je zalezlý v domečku.tak nevím
Jeana12

XXX.XXX.156.140
A na co to první pošlo? Nemůže to být něco "infekčního"? Že by i to druhý třeba nebylo úplně OK
Zuio

XXX.XXX.179.219
To morče bylo moc staré a muselo jít na zákrok s prerostlyma zubama.a narkózu neprezilo🙁
Morče je sociální tvor, nemůže být samo. Když jich máte celou skupinu, tak ztrátu jednotlivých parťáku nebudou nejspíš moc řešit (ale i to se může stát), když máte ale jen dvě, je víc než pravděpodobné, že to zbylé bude prostě smutné, osamělé a bude se velmi trápit.
Jestli plánujete morčata i do budoucna, vzala bych jedno odstavené mládě, pokud máte holky, tak klidně dvě. Pokud ale morčata už nechcete a máte v plánu toto nechat dožít, je potřeba brát jako možnost i to, že tomu zbývajícímu bude parťák chybět tolik, že z toho také uhyne.
Nelze se řídit podle toho, že existují morčata, kterým to bylo úplně jedno.
Zuio

XXX.XXX.179.219
Měla jsem 2 kluky .teď jen jednoho
Zuio

XXX.XXX.179.219
Takže mám pořídit dalšího?je lepší samec nebo samice ?jak jsem měla 2 kluky tak na sebe pořád skákali .vyřeší to kastrace nebo to je jen kvůli páření ?
Pořiďte malého kluka, jen jednoho, kdyby byli dva, tak i bratři se, dospívají-li společně, začnou po čase prát. Samici bych neporizovala, musela byste je oddělovat v době říje nebo je mít oddělené pořád, protože běžně to stejně většina lidí nevychyta. Co pak s malými? Starší by si s mlaďochem měl sednout v pohodě. Naskakování bych neřešila. Dělají to i některé samice, může to být i jen o tom, kdo z nich je dominantnější. Kastrací bych to neřešila... Když si domů nepřitáhnete mezi ně samice, budou spolu vycházet. Problém nastává, když máte v jedné domácnosti samce i samice (oddělené) a samci je cítí, pak spolu běžně už nevydrží a rvou se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuio
napsal(a):
Takže mám pořídit dalšího?je lepší samec nebo samice ?jak jsem měla 2 kluky tak na sebe pořád skákali .vyřeší to kastrace nebo to je jen kvůli páření ?
Klidně můžete i samici. Morčata jsou vítaná krmná zvířata pro kočky, dravce a hady, berou si je i záchranné stanice dravců. Takže nehrozí jejich přemnožení doma.
Akorát se musí samec těsně před porodem samice oddělovat, aby ji nenakryl těsně po porodu. Až tak 3-4 dny po porodu ho lze dát zpět. Jinak spolu se samicí mohou být pořád a bez problémů.
A nebo-toho mladého samce.