Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rollovaa

4.12.2019 22:05
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

Potřebovala bych pomoc s tlustou myší. Myš je ve skupince třech dalších myší ale je viditelně tlustější. Dostává ale stejné jídlo jako ostatní, nevím co sní mám dělat. Co jí mám dávat jako jiné krmivo , oddělit ji od ostatních a nechat zhubnou já vážně nevím. Prosím o jakoukoli menší radu a budu velmi vděčná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2019 07:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rollovaa napsal(a):
Potřebovala bych pomoc s tlustou myší. Myš je ve skupince třech dalších myší ale je viditelně tlustější. Dostává ale stejné jídlo jako ostatní, nevím co sní mám dělat. Co jí mám dávat jako jiné krmivo , oddělit ji od ostatních a nechat zhubnou já vážně nevím. Prosím o jakoukoli menší radu a budu velmi vděčná.

Není březí? Ve skupince tří dalších myší - všechny jsou samice?

5.12.2019 09:02
Atheira

XXX.XXX.181.160

Taky jsem mívala ve skupině pěti jednu matrónu. Nevrtala jsem jim do toho, ona byla celkově taková ostřejší, ale do skupiny patřila a bylo vidět, že to mají mezi sebou nějak nastavené. Jídla bylo dost, ostatní hlady netrpěly, ale ona prostě žrala první a byla největší.
Jestli není vyloženě obézní, nechala bych to tak. Pokud obézní je, dala bych celkově lehčí stravu všem a těm hubenějším přilepšovala z ruky, aby si to tahle nemohla vzít první. Pryč od ostatních ji nedávejte, bude smutná a možná už ji pak ani nezařadíte zpět.

Ovšem bavíme se o myši, která je tlustá, nikoli březí. Ale i kdyby byla březí (pak to chce najít samce a dát ho bokem), tak ji rozhodně neoddělujte, tety rády pomáhají.

Rollovaa

6.12.2019 07:42
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

Jsou to kluci

6.12.2019 09:11
Atheira

XXX.XXX.181.160

Rollovaa napsal(a):
Jsou to kluci

Wow... jak jsou staří? Jestli mluvíte opravdu o myších, jednou to přestane dělat dobrotu a můžou se dorvat fakt až na smrt.

Jestli ale mluvíte o potkanech, tak je to jiná.
No, potkaní kluci mají větší sklony k bramborákovatění. Asi bych to zkusila udělat fakt tak, že odlehčím celkový jídelníček a těm hubenějším budu přilepšovat osobně a tomu tlustému budu dobroty omezovat.

Nemáte fotku, ať vidíme, jestli je to fakt potřeba?

Ještě dodatek - víte tedy jistě, že ta tlustá je taky samec?

Rollovaa

6.12.2019 11:49
Rollovaa

XXX.XXX.109.51

Ano vím jistě ze to jsou kluci přidám fotku ale zda se mi ze pořad každým dnem tloustne a jsou to myši mám je tedy oddělit?
Někdy se tak handrkujou ale nikdy ne do krve spis se perou o pamlsek.

6.12.2019 13:19
Atheira

XXX.XXX.181.160

Rollovaa napsal(a):
Ano vím jistě ze to jsou kluci přidám fotku ale zda se mi ze pořad každým dnem tloustne a jsou to myši mám je tedy oddělit?
Někdy se tak handrkujou ale nikdy ne do krve spis se perou o pamlsek.

Myší samci spolu v zásadě nevydrží a jednou šarvátky s velkou pravděpodobností přerostou v dost brutální rvačku. Dalo by se možná polemizovat o tom, že by na to mohla mít vliv samice, tedy, kdyby v blízkosti nějakou cítili, že by se servali spíš a že když tam žádná není, měli by být v klidu, jenže na to se nedá spoléhat.
S pohlavní dospělostí často přichází i to, že se myšáci nesnesou.
Mně nejdéle vydrželi společně dva bratři asi do devíti měsíců, pak už to přestalo dělat dobrotu a větší začal napadat menšího, tak šli od sebe akorát včas. Vím taky o jedné majitelce, co takhle dva bratry nechala, že se občas poškorpili a byli v pohodě. Jednoho dne přišla a jeden byl dorvaný už komplet, ten druhý to taky nepřežil, i když se snažila. A to spolu byli dva roky, takže téměř celý život, už to byli v podstatě důchodci...

Jenže pak je tu ta stránka věci, že myši jsou společenské a ve společnosti ostatních myší jsou prostě šťastné a mají tak být. Chov jedné samice sólo by vám taky nikdo nedoporučil, u samců je to přesto úplně běžné (a to si nemyslím, že by měli menší potřebu socializace). Z tohohle hlediska by se mi chtělo úplně říct - nechte je spolu, třeba se vůbec nic nestane. Jenže zase je potřeba vědět, že je to risk a dost velký.

To tloustnutí - pak je tu taky ta horší varianta, že by mu mohl růst v břiše nějaký útvar, rakovina je u myší i potkanů metla největší, ale tam by mohlo být podezřelé to, že by ta tloušťka nebyla úplně taková souměrná jako bývá, když se jen vyžere...

Rollovaa

6.12.2019 21:59
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

To je ta moje tlustá mys, asi to moc nevypadá ale hodně mu tam cítím měkké převažující se bříško

7.12.2019 09:09
Atheira

XXX.XXX.243.219

Na druhé fotce jsou ty faldy docela dobře vidět. :D
No, nevím... Zkusila bych jim občas dát behací kolečko. Ne nastálo, vždy po nějakém čase vyndat, aby se neulítali, i když u myši jsem s tím nikdy neměla problém. Měly toho v hlavě nějak mnohem víc než křečci.
Nebo pak jedině, jak už jsem psala. Odlehčit jídelníček a pamlskovat ostatní, ale tlusťocha ne...
Ale asi to nebude úplná katastrofa. Jen trochu dostat do kondice.

Rollovaa

7.12.2019 13:55
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

Kolečko mají , jsou jim čtyři měsíce.
Dnes se mi ale stala divná věc, ráno sem šla za myskama ( podivatse na ne) a koukám ani si museli přesunout domeček z jedné strany na druhou. Nikdo jim ho nepresunul museli oni.

Rollovaa

7.12.2019 14:39
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

7.12.2019 19:47
Atheira

XXX.XXX.181.160

Rollovaa napsal(a):
Kolečko mají , jsou jim čtyři měsíce.
Dnes se mi ale stala divná věc, ráno sem šla za myskama ( podivatse na ne) a koukám ani si museli přesunout domeček z jedné strany na druhou. Nikdo jim ho nepresunul museli oni.

Na čtyři měsíce je to docela obr, čekala jsem, že jim bude mnohem víc. Jak jsem mívala tu velkou myš, tak ta byla dost podobně jako tenhle, ale zvětšovala se tak nějak pozvolna.

Čím vlastně krmíte?

Že ten domek takhle do hezky do rohu... asi bytoví designéři.

Rollovaa

8.12.2019 09:55
Rollovaa

XXX.XXX.103.84

Jsou jim opravdu čtyři měsíce, celkové jsou mnohem větší než jinaci myši. Krmim je zeleninou, normální potravou pro morčata ( pro myši nemají) a malými pamlskami.
S tím domkem nevim 🤨😄

Adéla..mouse

19.10.2020 22:26
Adéla..mouse

XXX.XXX.172.50

Rollovaa napsal(a):
Jsou jim opravdu čtyři měsíce, celkové jsou mnohem větší než jinaci myši. Krmim je zeleninou, normální potravou pro morčata ( pro myši nemají) a malými pamlskami.
S tím domkem nevim 🤨😄

Asi bych vynechala pamlsky atd.a cca14 dní nechala jen na základní potravě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík