Lucie88887

XXX.XXX.38.164
Prosím pomozte mi, moje morče Skinny. Je úplně vyhublé a studené, dala jsem ho pod teplo, a nakrmila mrkví a piskotem. Máma do něho potom dostala vodu, a pak ji i s piskotem vyzvracel... Co mám dělat? Je stará asi půl roku
Uživatel s deaktivovaným účtem

...jít k veterináři, pokud vám na něm záleží.......

utratit.
s vyhublým a studeným zvířetem už se nic jiného než uspíšení smrti udělat nedá. příště to chce řešit dřív.

napsal(a):
utratit.
s vyhublým a studeným zvířetem už se nic jiného než uspíšení smrti udělat nedá. příště to chce řešit dřív.
Ano, je to tak - lidi, začněte používat mozek!

napsal(a):
utratit.
....opomněla jsem dodat, který ho rychle utratí, aby se netrápil, pokud zadavatelce na zvířeti alespoň trochu záleží......

napsal(a):
....opomněla jsem dodat, který ho rychle utratí, aby se netrápil, pokud zadavatelce na zvířeti alespoň trochu záleží......
Jenom dodám-proč utrácet u veterináře, ta injekce taky není zadara, hlodavci se utrácí silnou ranou o zem (beton).

napsal(a):
Jenom dodám-proč utrácet u veterináře, ta injekce taky není zadara, hlodavci se utrácí silnou ranou o zem (beton).
protože něco takového je podle zákona utýráním zvířete?
utrácení může provést jen osoba způsobilá.

napsal(a):
protože něco takového je podle zákona utýráním zvířete?
utrácení může provést jen osoba způsobilá.
Drůbež se běžně léčí sekerou.
A taky to nemusí provádět jen MVDr. nebo řezník.
Hlodavec usmrcený ránou pasti (odpovídající velikosti a síly) je vyřízen dost rychle, úplně stejně tak, jak ten silně a rychle udeřený o tvrdý podklad , takže tím copak ta past taky porušuje zákon a neměla by se prodávat?
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/414008/jak-zabit-potkany-a-mysi-na-krmeni
Souhlasím s názory, že rychlá rána je daleko lepší a rychlejší než třeba dušení v CO2.
Rána musí být opravdu silná a podklad tvrdý, protože kdyby nebyla, pak by bylo zvíře teprve chudák, prostě se musí dát na 100% napoprvé, aby byl zlomen vaz a hotovo.
A i kdyby to bylo zakázané, tak to minimálně hadaři budou dělat stejně. A bez pocitu, že dělají něco zle.
No teď jsem ty paragrafy trochu prolezl, je zakázána např. smrt ubitím nebo ubodáním, ale nikoli zlomením vazu (myslím hlodavce), takže by tam problém být neměl. Je to rychlé.

napsal(a):
...já když čtu ty vaše reakce, tak si vždycky říkám "panebože do čehos to duši vrazil".........
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
...já když čtu ty vaše reakce, tak si vždycky říkám "panebože do čehos to duši vrazil".........
Já si říkám,kam to dnešní děti došly, jestli nejsou lepší ty na přístrojích (mobilech a počítačích) než tohle..........
A pak si říkám, jak bych se cítila jako matka, kdyby se moje dítě projevovalo stejně....
A pro j.erlec, taky chováme, chov nás živí, ovšem pokora nám nechybí.....

Janae1
napsal(a):
Já si říkám,kam to dnešní děti došly, jestli nejsou lepší ty na přístrojích (mobilech a počítačích) než tohle..........
A pak si říkám, jak bych se cítila jako matka, kdyby se moje dítě projevovalo stejně....
A pro j.erlec, taky chováme, chov nás živí, ovšem pokora nám nechybí.....
...souhlasím...