Dobrý den,
mám samečka skinny morčete.
Přes den normálně běhalo a všechno.
Ráno jsem se kolem 1-2 hodiny vzbudila, protože jsem slyšela hrozný rachot z klece, morčátko se dokola točilo, padalo, špatně se pohybovalo a bouchalo hlavičkou do všeho možného, co v kleci potkal. Nedokázal to ovládat a dokonce spadl na záda a nedokázal se dostat na nožičky.
Ze začátku jsem si myslela, jestli není náměsíčný, ale na to měl moc vykulené očička. Bála jsem se na něj sahat, jelikož jsem nevěděla, co se s ním děje. Volala jsem na něj jménem jestli se neuklidní, ale nereagovat absolutně. Do klece jsem mu dála k večeru hrubší větev z ovocného stromu (ze zahrady) jelikož začal špatně kousat, tak jsem mu ji vytáhla, protože do ni bouchal hlavičkou, tak jsem si říkala, jestli to není z toho, že by na ni bylo něco, co ho mohlo otrávit. Na to mi veterinářka řekla, že by tak rychle nereagoval. Morčátko později začalo škubat hlavičkou. Vytáhla jsem ho z klece, aby se uklidnil a cítila jsem, jak mu hrozně rychle bije srdíčko a očičko mu skákalo.
Ráno jsem se vzbudila a morčátko mělo hlavičku nakloněnou hodně na stranu.
Po škole jsem s nim okamžitě jela na veterinu a tam mi paní řekla, že to může mít vrozené nebo mu nějaký parazit napadl nervový systém, dostala jsem pro nej nějaké léky a antibiotika.
Před chvíli jsem mu dávala mrkvičku a všimla jsem si, že když vynaloží nějaká úsilí, tak hlavičku umí držet rovně, ale jakmile začne tu mrkev papat a už ji neohryzává, tak mu opět hlavička spadne na stranu. Dále jsem si všimla, že má hodně špatné očička, má je jakoby zakalené a červené okolo, tak jestli není slepé, ale to si úplně nemyslím, protože když mu něco dam, tak to vnímá.
Myslíte, že by to mohla být mrtvice? Morčátko hezky papá a pije, ale nedokáže se dobře pohybovat, pořád ztrácí balanc a padá. Mám strach, že se z toho nevyléčí a budu ho muset dát utratit, jelikož se nedokážu dívat, jak morčátko trpí. Nijak nekvičí, že ho něco bolí, ale myslím si, že to na to malé tělíčko musí být náročné a bylo by pro nej lepší tohle řešení, které mi vůbec není příjemné. :(
Uživatel s deaktivovaným účtem

nějaký neuro problém. já bych to u čtyři měsíce starého morčete neřešila nijak jinak, než utracením.
si pořídíte jiného, zdravého.
BramboraBára

XXX.XXX.211.76
Cože??? Bodlino, morče není věc, nemůžete ho prostě vyměnit, a jestli má nějaký problém tak by jste mu měli zajistit co nejpohodlnější život plný lásky, ne ho zabít, ale věřit že bude v pohodě!
To s tím neuro problémem je asi pravda, a asi je to kvůli tomu, že se špatně vyrovnává s tím, že je sam. Podle mě jestli by byl s dalšími morčaty, nestalo by se to. Prosím ho dejte do nějakého azylu pro morčata, anebo si pořidte další a třeba se s tím vyrovná! Prosím
Jeana12

XXX.XXX.168.60
BramboraBára
napsal(a):
Cože??? Bodlino, morče není věc, nemůžete ho prostě vyměnit, a jestli má nějaký problém tak by jste mu měli zajistit co nejpohodlnější život plný lásky, ne ho zabít, ale věřit že bude v pohodě!
To s tím neuro problémem je asi pravda, a asi je to kvůli tomu, že se špatně vyrovnává s tím, že je sam. Podle mě jestli by byl s dalšími morčaty, nestalo by se to. Prosím ho dejte do nějakého azylu pro morčata, anebo si pořidte další a třeba se s tím vyrovná! Prosím
to je snad to nejblbější, co jsem tu kdy četla, a že už toho tu bylo.
Nechcete si ho tedy vzít a vyléčit ho láskou?
Ty další morčata by jako terapie zabrat mohly - v průběhu záchvatu by ho nejspíš udupaly a bylo by vyřešeno
Uživatel s deaktivovaným účtem

BramboraBára
napsal(a):
U nepříliš drahého zvířectva se prostě řeší problémy zlikvidováním.
Jestli Vás baví nějaké chudáky zachraňovat a zajišťovat mu plnohodnotný život, jděte pracovat do domu pro seniory.