Chovné myši, neplodnost?

Myš laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2020 19:49
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Zdravím,
Pořídila sem si v nedávné době t3 a chovný myšky do nich. Mám 1samec-2samice pohromadě.Jeli sme na výkend pryč a vše bylo ok, potvory byly čilý, plno žrádla, čerstvá voda, nic co by se jednomu zdálo jako nevyhovující
Přesto, dnes sem se vrátili a v jedný bedně mel samec sežranou hlavu, a samice totálně ok jako kdyby nic. Viděla sem je předtím jak se páří takže mě napadlo ze ho zabily kůli tomu že budou myšata, ale všude píšou že se nemusí oddělovat. Může bejt jinej důvot proto aby ho zlikvidovali nepo mohl prostě chcípnout a ony si pak daly?
(jako krmení maj spešl granule pro chovný myši, mrkev, sem tam vejce, nemyslím si že by měli nedostatek bílkovin/proteinů)
+ pokud ho skutečně zlikvidovali, existuje naděje že odchovaj myšata nebo to prostě budou žroutky?
Díky za názory

Jeana12

16.2.2020 20:16
Jeana12

XXX.XXX.246.217

Nejspíš chcípnul a holky využily situaci a pochutnaly si, to je dost běžný u spousty hlodavců. Nikdy jsem myši neoddělovala a bylo vše v pořádku. Jediný problém byl když jsem musela samice s novorozenými mláďaty stěhovat - přenášely se do jiné místnosti, to stačilo aby z toho byly vystresovaný a začaly mi požírat mláďata, ale to byla moje chyba

16.2.2020 21:00
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Jeana12 napsal(a):
Nejspíš chcípnul a holky využily situaci a pochutnaly si, to je dost běžný u spousty hlodavců. Nikdy jsem myši neoddělovala a bylo vše v pořádku. Jediný problém byl když jsem musela samice s novorozenými mláďaty stěhovat - přenášely se do jiné místnosti, to stačilo aby z toho byly vystresovaný a začaly mi požírat mláďata, ale to byla moje chyba

není teda pravděpodobný že by se do sebe kvuli necemu navzajem pustili, koukala sem že je lidi maj třeba i 1-5 a více

7.3.2020 10:49
Alkonost

XXX.XXX.254.245

DOBRY DEN
mam další otazku : totiž je možný aby byly myšky neplodný? jiný skupiny už maj za sebou dva odchovy a tyhle "žroutky" pořád nic i přes to, že novej samec pořád žije memám čas abych 24/7 sledovala jestli svoje vrhy nežerou(v případě že by byly malinky) ale byla by tam aspon krev ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík