Luci222

XXX.XXX.40.20
Ahoj, měli jsme 2 morčátka, samičky byly jim 4 roky, bohužel 1 z nich onemocněla (cysty na vaječníku)a o týden později umřela 😢, koupíme si asi nové morčátko ale nevíme jestli si na sebe zvyknou. Přece jenom tam bude velký věkový rozdíl (4 roční a 3 týdenní morčátko). Vím že si na sebe budou muset zvyknout, ale máte s tím někdo zkušenosti....? Nebo co doporučujete vy....?
Uživatel s deaktivovaným účtem

normálně.
koupíte mladou samičku, dáte je k sobě a je to.
šedá myš
napsal(a):
A doporučuji nekupovat 3-týdenní samičku. Minimální věk pro odstav je alespoň 4-5 týdnů, hmotnost min. 250g. Nenechte si ve zverimexu nabulíkovat kdeco. Jinak se seznámením by neměl být problém.
By mě zajímalo, jak chcete ve zverimexu odhadnout věk takhle přesně. Jestli jí jsou tři nebo čtyři týdny, když v mnoha zveráčích ani neví, jestli vám dávaj samce či samici, natož kolik tomu skutečně je a jestli je to zdravé.
Pokud mě tedy tohle zajímá - správné zacházení s těmi zvířaty, odstav v adekvátním věku, dobrá výživa i zdravotní stav, tak je zverimex poslední místo, kam pro to morče jdu...

Atheira
napsal(a):
By mě zajímalo, jak chcete ve zverimexu odhadnout věk takhle přesně. Jestli jí jsou tři nebo čtyři týdny, když v mnoha zveráčích ani neví, jestli vám dávaj samce či samici, natož kolik tomu skutečně je a jestli je to zdravé.
Pokud mě tedy tohle zajímá - správné zacházení s těmi zvířaty, odstav v adekvátním věku, dobrá výživa i zdravotní stav, tak je zverimex poslední místo, kam pro to morče jdu...
...ono to nechce kupovat ve zverimexu, ale přímo od chovatelů.......

šedá myš
napsal(a):
A doporučuji nekupovat 3-týdenní samičku. Minimální věk pro odstav je alespoň 4-5 týdnů, hmotnost min. 250g. Nenechte si ve zverimexu nabulíkovat kdeco. Jinak se seznámením by neměl být problém.
...základ je nekupovat ve zverimexu, asi tak......
Ad Atheira: Osobně bych ve zverimexu nekupovala žádné zvíře a taky jsem to nikdy neudělala, ovšem netuším, co má v plánu tazatelka. Napsala jsem obecné pravidlo, které platí pro odstav mláďat morčat. Myslíte, že jsem tím tazatelce poradila něco špatně? Těžko ovlivním a vy sotva taky, kde bude kdo pořizovat zvíře, ale pokud má někdo dost vlastního rozumu, třeba by mu aspoň tato drobnost mohla trochu pomoci, aby si nenechal ve zveráku vnutit mimčo, které mělo ještě být u mámy. Do nesmyslné debaty, kde kupovat zvíře, se fakt pouštět nebudu, takových tu bylo a bude.

Ze zverimexu je normálně lepší nekupovat.
I když máme tu jeden, co bere morčata od chovatelů levně nebo zadarmo a pak je prodává. Náhodou je mají pěkná a rozhodně je neodstavují brzo, mají oddělené samce a samice a mají to v čistotě, cena je přívětivá. Oddělují dokonce i březí a kojící myši.
A pak tu máme druhý a tam to funguje asi tak, že jdou nakoupit jejich levné (9 kč) myši kocourovi a chci pouze myšáky a prodavačka chytne nějakou a říká ´´toto má lulina, to je kluk´´ a ukazuje 100% samici . Od takových raději zvířata nebrat, možná jen krmná.