Dobrý den,
6.3. 2020 jsme si s přítelem koupili od jedné paní zde přes inzerát 2 osmitýdenní potkaní samičky, sestry. Paní říkala, že jsou na kontakt s lidmi zvyklé, vyrůstaly ještě s více sourozenci. Jedna samička je opravdu naprosto perfektní, hravá, sama mi teď spinká za krkem. Ta druhá je ovšem o dost problémovější. Nenechá se vůbec brát, když ji někdo z nás chytne oběma rukama, strašně řve a utíká. Několikrát nás bolestivě kousla až do krve, nejčastěji když jsme měli příliš ruce u domečku nebo hamaku. Prvně hypnotizuje očima a pak útočí. Nenechá se moc hladit a když už ji po nahánění po celé kleci vytáhneme, hned se počůrá, bobkuje a běží se někam schovat.
S druhou samičkou mají vztah takový, že spolu spinkají v hamaku (ikdyž mají každá svůj), tulí se, čistí se, někdy až tak drsně, že u toho křičí a pak se strašně perou, což-li mi přijde přirozenější než její chování k nám.
Holky si už ustálily jakýsi režim, že většinu dne prospí a cca hodinu, tak 4x denně dovádí, lezou po otevřené kleci a čmuchají a běhají. Hlavně teda večer, když chceme jít s přítelem spát. Ta přátelská samička má o nás vždy když nespí zájem, vyleze si na nás a my s ní trávíme čas hraním. S tou ustrašenou to zkoušíme, ale nějakých světlých okamžiků je opravdu málo. Když už se sama dostane do hravější nálady, očuchává nás, dá na naši ruku přední packy, ale po chvilce uteče. MOC PROSÍME O RADU
Dobrý den, my na lepší ochočení potkanů používáme moučné červy. Je to ideální přísun proteinů a potkanům hodně chutnají. Zkusila bych problemovou samicku vzít do ruky a dát před tlamičku červa. Taky jsme měli jednu takovou kousavou samicku, dodnes jakmile ji někdo sáhne do klece, tak jde po prstech, ale když ji vyndam a dám jí třeba ty červíky, tak je v pohode. Snad Vám moje rada pomůže.