Na kolik Kč vyjde zakrslý králík

Veverka šilu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Youtube

25.3.2020 18:02
Youtube

XXX.XXX.34.34

Zajímalo by mě nakolik mě cca vyjde počáteční investice na chov zakrslého králíčka. A kolik za něj zaplatím za měsíc. Předem děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2020 18:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

to opravdu hodně záleží.

králík potřebuje bydlení, stelivo, seno a jesle, napáječku, misku a případně nějaký granule nebo záchodek.

tak si to spočítej.

pořizovací cena všech těchto položek je velice různá podle značek, designu a tak podobně.

18.4.2020 19:05
morcataakralici

XXX.XXX.146.145

hodně záleží jaké to budou granule, jestli budete krmit zeleninou nebo granulemi nebo to míchat, jetsli máte domací nebo kupované seno, jestli budete mít výběh ke kleci. To se nedá takhle spočítat, protože to vychází každému jinak. Třeba já mám seno domácí takže to nic neplatím, granule kupuji za 125 kč 500g, který má tak na 3 týdny, a k tomu ještě kupuji zeleninu na snídani, a ještě podestýlku do záchudku to jsou pelety za cca 80 kč a ty vydrží celkem dlouho, dva měsíce třeba. takže to je každý měsíc jiný.

19.4.2020 13:24
Shannen

XXX.XXX.123.188

Youtube napsal(a):
Zajímalo by mě nakolik mě cca vyjde počáteční investice na chov zakrslého králíčka. A kolik za něj zaplatím za měsíc. Předem děkuji za odpověď

Klec (doporučuji alespoň 120cm na délku) cca 1200 kč
Domeček cca 300 kč
Dvě keramické misky - jedna na granule, jedna na zeleninu cca 70 kč každá
Napáječka - nejlepší je skleněná, hlavně musí být dostatečně velká cca 220 kč
Záchod cca 90 kč
Seník cca 100 kč
Koberec do klece cca 50 kč
Hračky cca 200 kč
Podestýlka do záchodu (asan nebo přírodní pelety) velké balení asanu cca 800 kč
Granule Versele-Laga complete cuni junior (v dospělosti adult) cca 200 kč - jedny z nejlepších granulí pro králíky, granule stačí dospělým králíkům hrstka 3x týdně, mlďatům každý den
Zelenina, bylinky
Přepravka cca 500 kč
Výběh ke kleci (doporučuji králíka pouštět co nejčastěji i z klece spojené s výběhem, minimálně 4 hodiny denně, já mám králíka puštěného po pokoji celý den i noc) cca 1000 kč
Seno (tvoří 80 procent králíkova jídelníčku), domácí je super, když ne domácí tak doporučuji seno od seno v krabici (od paní Plavnické myslím)

Takhle to asi nějak vyšlo mě, ale rozhodně si prosím přečtěte a vše zjistěte o králících, třeba například na stránce kralici.cz než si ho pořídíte. Vyberte si plemeno, chovnou stanici a nachystejte vašemu králíkovi to nejlepší bydlení a nejkvalitnější krmení, jen tak si soužití s ním opravdu užijete - vlastní zkušenost :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík