Počet mláďat ve vrhu u morčete

Rozeta
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2020 08:50
loluciss

XXX.XXX.141.105

Dobrý den, v chovu mám samici, která už po čtvrté za své působení v mé CHS porodila vrh o šesti mláďatech. Všechna mláďata mrtvá (hezká, velká, rozbalená). Jeden vrh o šeterčatech byl úspěšnější, tam přežily 3 samičky. U této samičky bylo i pár bezproblémových vrhů (3,1,4). Celkem vyzkoušeni 3 různí samečci. Můžete mi poradit, co u samice určuje počet mláďat ve vrhu? Proč jich měla tolik? Co s tím? Vyřadit z chovu? Ona se o mláďata postará, ošetří je, ale v případě těch početných vrhů nepřežijí, myslím, že moc dlouhý porod, mláďata udušená, napitá...? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2020 18:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

špatné matky se vyřazují z chovu. prostě tak.

nepočítá se počet narozených, ale počet odchovaných.

měla jsem i myši, co odchovaly všech šest. prostě není to o tom počtu.

1.4.2020 09:15
loluciss

XXX.XXX.141.105

Děkuji za reakci! Přeji hezký den a úspěchy v chovu

1.4.2020 09:32
loluciss

XXX.XXX.141.105

loluciss napsal(a):
Dobrý den, v chovu mám samici, která už po čtvrté za své působení v mé CHS porodila vrh o šesti mláďatech. Všechna mláďata mrtvá (hezká, velká, rozbalená). Jeden vrh o šeterčatech byl úspěšnější, tam přežily 3 samičky. U této samičky bylo i pár bezproblémových vrhů (3,1,4). Celkem vyzkoušeni 3 různí samečci. Můžete mi poradit, co u samice určuje počet mláďat ve vrhu? Proč jich měla tolik? Co s tím? Vyřadit z chovu? Ona se o mláďata postará, ošetří je, ale v případě těch početných vrhů nepřežijí, myslím, že moc dlouhý porod, mláďata udušená, napitá...? Děkuji.

Mohu se ještě zeptat? Co určuje počet mláďat ve vrhu? Proč některé samice mívají celý život dvě, tři mláďata a třeba výše uvedená samice měla už tolikrát šest?Děkuji.

20.4.2020 23:27
zeschzahrady

XXX.XXX.215.68

loluciss napsal(a):
Mohu se ještě zeptat? Co určuje počet mláďat ve vrhu? Proč některé samice mívají celý život dvě, tři mláďata a třeba výše uvedená samice měla už tolikrát šest?Děkuji.

Počet mláďat ve vrhu určuje počet uvolněných vajíček samicí během ovulace, hlavně, pak také samozřejmě kvalita spermií, resp. jejich schopnost daný počet oplodnit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík