Pachové žlázy

Křečík džungarský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2020 22:22
Shannen

XXX.XXX.123.188

Dobrý den, mám doma samce džungaráka a ptám se, řešíte nějak pachové žlázy? Umýváte (například namočeným kapesníkem) bříška? Nebo neřešíte? Děkuji za odpovědi

19.4.2020 10:18
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Umejvání nebo jakýkoli koupání křečků je blbost a možná hraničí s týráním...
ten typický zápašek u chovu hlodavců proste je a každý kdo si je pořídí s tím musí počítat

19.4.2020 12:58
Shannen

XXX.XXX.123.188

Alkonost napsal(a):
Umejvání nebo jakýkoli koupání křečků je blbost a možná hraničí s týráním...
ten typický zápašek u chovu hlodavců proste je a každý kdo si je pořídí s tím musí počítat

Umývat samozřejmě nebudu, ale tím kapesníkem jsem myslela, že by to pro něj bylo dobré. Nechci to dělat kvůli pachu, ten mi rozhodně nevadí, jen jsem dostala doporučení, že mu to musím vlhkým kapesníkem otírat. Bylo mi to trochu divné, proto se ptám.

19.4.2020 14:22
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Shannen napsal(a):
Umývat samozřejmě nebudu, ale tím kapesníkem jsem myslela, že by to pro něj bylo dobré. Nechci to dělat kvůli pachu, ten mi rozhodně nevadí, jen jsem dostala doporučení, že mu to musím vlhkým kapesníkem otírat. Bylo mi to trochu divné, proto se ptám.

tak určitě, jen sem neslyšela o tom že by to mohlo čemukoli pomoci
hlodavci pokud se nejedná o nutrie nebo kapibary se vodě spíš vyhýbají, a co potřebují si očistí po svém

19.4.2020 14:29
Shannen

XXX.XXX.123.188

Alkonost napsal(a):
tak určitě, jen sem neslyšela o tom že by to mohlo čemukoli pomoci
hlodavci pokud se nejedná o nutrie nebo kapibary se vodě spíš vyhýbají, a co potřebují si očistí po svém

A tohle si zvládně očistit sám?

19.4.2020 15:08
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Shannen napsal(a):
A tohle si zvládně očistit sám?

Jesli vám upadl/prolezl do něčeho co by si přirozeně očistit nezvládl tak je to něco jiného...
jestli je jeho znečištění přirozené tak bych to neřešila,
špatná kvalita srsti, její poškození nebo záměrné "škubání" ze strany zviřete může ukazovat na nemoc/stres...
(na fotce to skutečně není dobře poznat)

19.4.2020 20:21
Shannen

XXX.XXX.123.188

Alkonost napsal(a):
Jesli vám upadl/prolezl do něčeho co by si přirozeně očistit nezvládl tak je to něco jiného...
jestli je jeho znečištění přirozené tak bych to neřešila,
špatná kvalita srsti, její poškození nebo záměrné "škubání" ze strany zviřete může ukazovat na nemoc/stres...
(na fotce to skutečně není dobře poznat)

Já právě nevím, jestli je to znečištění přirozené, ale nepředpokládám, že by se mohl někde odřít. K dispozici má neustále koupací písek a krmím ho opravdu kvalitně, jinde má srst krásnou, takže si nemyslím, že by to bylo kvalitou srsti. A ty fleky na břiše jsou spíše vlhké, klidně bych řekla, že od moči, takže škubání bych taky vyloučila. Takže mám nechat fleky být nebo čistit namočeným kapesníkem a pak usušit suchým? Děkuji moc za odpovědi

19.4.2020 22:01
Alkonost

XXX.XXX.254.245

skuste teda očistit jestli se vrátí bude problém jinde

3.11.2020 14:41
Liliane

XXX.XXX.220.18

Po zkusenosti bych rekla,ze je toto "znecisteni" prirozene..jak jsem vycetla u jedne CHS, muze byt i zahnedle (srst v okoli zlazky) a ta mazova zlazka cerna. Syracci je maji na bocich, dzungarsky na brise. Toto urousani kolem mazove zlazky vznika pouzivanim te zlazy, kozisek kolem muze byt i olysaly.. krecci tuto zlazu vice stimuluji,kdyz jsou v novem prostredi nebo je ubikace casto cistena. Rozdil asi je stroupek na zlazce nebo jiny projev..muze dojit k ucpani te zlazy,ale s tim zkusenost nemam. Jen s tim "urousanim" kolem zlazy, tak jsrem se pidila po informacich :-) Snad to nekomu dalsimu pomuze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík