Dobrý den ráda bych se zeptala na pár otázek, mám tři potkaní 6 týdení kluky. Mám je jen týden a kousek ale už jsou ochočení (vylézají na ruku, přijdou na zamlaskání, moc se nemazlí-na to jsou moc akční😂) ale často jim dávám mňamky a už nevím co dávat zdravého. Zkusila jsem-psí piškoty, 100% bylinkové vojtěškové kroužky, protein granulky pro myši(mám myšky a myslím že to je pro ně zdravé), pampelišky(květy i listy), sedmikrásky(jen květy), křížaly, malinkato buráků, vlašáky, kešu, kukuřičné krekry, bílý jogurt, tuňák, eidam, vločky, slunečnicová semínka, kuřecí kost, okurka, paprika, hrášek(vařený), kukuřice (vařená)- je to všechno v malém množství ok?(jsem si na 99% jistá že jo)
A kdyby byly listy nebo květy počůrané od zdravého psa (sbírám na zahradě kde má přístup zdravá fenka) co by se stalo? A co kdyby tam byla mšice nebo jiný brouček? Samozřejmě se tomu snažím zamezit kontrolou a sušením nebo opláchnutím vodou.
Co je dobré za bylinky a co chutná potkanům?(jednomu mému hrozně chutná květ pampelišky)
A jelikož jsou to mimča tak jim musím dávat bílkoviny ale nevím jak protože dostávají klasickou směs z Rodentie.(asi koupím PROTEIN směs od versele lagy)
Vykašlete se na předražený proteinový směsi a dejte jim třeba moučnýho červa občas.
Ale jak tak koukám na to, co všechno jim přidáváte k dobru, hádám, že navíc nad klasickou denní krmnou dávku.
Uvědomujete si, že potkani - kluci především - mají tendence k obezitě a není vůbec těžké z nich udělat rozkydlý brambory? Tak bacha na to.
Sýr bych moc často nedávala - přesolený, to samý ryby z konzervy. - vlastně za sebe bych tohleto nedávala vůbec, ale to už je na vašem úsudku.
Ale můžete jim občas uvařit rýži, špagety nebo dát tvaroh.
Jen bych si prostě dávala bacha, kolik se jim toho dává. Z potkaních kluků máte špekouny jak lusknutím prstu a zhubnout je už nijak nedonutíte. S věkem pak rádi zbramborákujou nejen figurou, ale i aktivitou... Myšky jsou v tomhle dost jiné.