Morčátko hodně kýchá a občas si pískne.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Leontina

2.5.2020 21:44
Leontina

XXX.XXX.216.56

Mé mořčátko hodně kýchá a občas se drbe. Nevím co mám dělat...😓 Také se hodně drbe na pusince.

3.5.2020 15:08
Shannen

XXX.XXX.123.188

Leontina napsal(a):
Mé mořčátko hodně kýchá a občas se drbe. Nevím co mám dělat...😓 Také se hodně drbe na pusince.

Co používáte za podestýlku? Je bezprašná? A co seno, máte s dlouhými stébly nebo je to takový ten zverimexový skoro prášek? Jestli si nevíte rady, běžte k veterináři.

Leontina

4.5.2020 16:14
Leontina

XXX.XXX.223.122

Podestýlku máme prašnou. Kupujeme ji ve zverimexu "super zoo" Seno máme od mého dědečka není ze zverimexu. Seno má dlouhlá stébla tak ho lámeme.

6.5.2020 14:40
Shannen

XXX.XXX.123.188

Leontina napsal(a):
Podestýlku máme prašnou. Kupujeme ji ve zverimexu "super zoo" Seno máme od mého dědečka není ze zverimexu. Seno má dlouhlá stébla tak ho lámeme.

Tak změnit podestýlku, nebo si něco přečtěte o chovu morčat na koberečcích. Taky to nemusí být nutně jen podestýlkou, třeba nějaký parazit? Každopádně bych zvážila návštěvu veteriny. A vy chováte jen jedno morče?

Leontina

7.5.2020 10:49
Leontina

XXX.XXX.216.56

Ano chováme jen jedno morče a spletla jsem se ,podestýlku máme kukuřičnou drť. Ale práší nám. Jednou nám podestýlka došla a maminka šla koupit novou. Ale koupila nějakou jinačí ale už tak moc nekýchá, ale že by nekýchal vůbec tak to ne.

7.5.2020 11:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kukuřičná drť je příšernost, kterou jsem zkusila tak jednou a už nikdy víc... Zkusila bych buď opravdu velké hobliny - ne piliny, ale fakt nějaké pěkné hoblinky, to taky dělá dost. Nebo Asan, kdybyste se nebránili trochu vyšším nákladům...
Ten Asan, co se prodává přímo pro morčata a jiné podobné mazlíčky (asan pet, asan aloe nebo asan silver), je o dost dražší než ten určený kočkám (asan cat), ale je to v podstatě to samé (jen některé druhy jsou s přidaným aloe, koloidním stříbrem atd... ten kočičí je úplně obyč), tak ten je nejlevnější varianta tohoto, kdybyste o tom uvažovali.

Leontina

8.5.2020 17:02
Leontina

XXX.XXX.216.56

Děkuji všem moc za odpověď💕

Přidejte reakci

Přidat smajlík