Kája777

XXX.XXX.135.167
Dobry den, chtěla bych si pořídit křečka ale nevím, jestli zlatého nebo džungarského.. Jaký je podle vás lepší? Chci aby jsem si ho mohla hladit,chovat a aby nekousal. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skúsenosť mám iba s dzungarskimi a boli super ani nehryzli ani neboli nejaké splašené ale sú to hlodavce ako každé iné a fakt je treba dosť často vymieňať podstieľku aby ich nezačalo cítiť ale keby som si mal vybrať tak zase idem do dzungarakov
Křečků jsem měla asi bambilion a i když skutečnost je taková, že všechno je prostě individuální a můžete si domů dotáhnout kousavku i mazla a je jedno, jaký křeček to bude, tak ze všech těch křečků, co jsem já měla, mi vždycky vyšli jako absolutně nejlepší dlouhosrstí syřani (syrský - zlatý, jak vy uvádíte) - samci. Úplně nejhorší mrchy byly vždycky z řad těch klasických zlatých (prostě oranžový syrský křeček, ta klasika všech klasik) - samice.
U džungarů tak půl napůl, spíš o štěstí. Mírnější co se kousání týče bývali křečci roborovského, ale ti zase jsou víc plaší, ne tak na mazlení a chování...
Ale obecně - ti velcí jsou takoví lepší na manipulaci, i pomalejší a přijde mi, že když se jim dostatečně věnujete, jeví o vás i větší zájem než křečíci. Líp se dá s nima "domluvit". Já bych vám fakt asi nejvíc doporučila syrského a ze svých zkušeností nějakého toho dlouhosrstého samce.
Kája777
napsal(a):
Dobry den, chtěla bych si pořídit křečka ale nevím, jestli zlatého nebo džungarského.. Jaký je podle vás lepší? Chci aby jsem si ho mohla hladit,chovat a aby nekousal. Děkuji
Tak to záleží na mnoha věcech. Džungarský je menší, zlatý větší.Hladit, chovat se dají oba. Pokousat Vás bohužel může jakýkoli druh křečka, nikde nenajdete napsáno např.: "Křeček zlatý je oblíbenější, protože nekouše." :D Taky klec se trochu liší.