Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak přimět morče na vodítko? Dříve nebyl s nasazováním žádný problém ale po téhle ,,zimní pauze" morčátko postroj odmítá... Myslela jsem, že nebude žádný problém, když byl na vodítku už zvyklý ale teď jakýkoliv dotek s vodítkem a začne bláznit.. nevíte čím ho přesvědčit, aby se opět nechal?
Morče, které jsem měla dříve nemělo nikdy žádný problém..
Týnuš1227

XXX.XXX.10.124
Ohrádku má také a jak říkám, na vodítku se mu již dříve líbilo a mohla jsem ho prostě jen pohodit po zahradě a nechat ho ať si dělá co se mu zalíbí, úplně ho nechci zavřít do ohrádky 🤷🏽♀️
A to jak každý píše, že morče na vodítko nepatří, tak každý může říct, že se třeba morčata ani nekoupají a taky je to u většiny lidí klasická věc.
Týnuš1227

XXX.XXX.10.124
Vůbec to není žádná blbost, je to normální pokud to morče nějakým způsobem netýráte.
Křečci se taky zavírají do takových těch koulí a mají to něco jako vodítko, aby se mohli pohybovat 🤷🏽♀️
Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Když to zvířeti nevadí, proč ne. 🤷🏽♀️
Každopádně nepotřebuji tady názor, že morče na vodítko nepatří. Jasně jsem psala jaké odpovědi hledám 🙃
To už je nešvar veřejných diskuzí, že lidi odpovídají radou, o kterou tazatel nestojí, i když je to mnohdy rada dobrá.
Tak snad se najde fundovaný odborník přes morčecí postroje, který poradí, jak naučit morče milovat kšíry, které mu evidentně vadí :-) Moc se omlouvám, že jsem měla jiný názor, který se Vám nehodil, už psát nebudu.
Týnuš1227
napsal(a):
Když to zvířeti nevadí, proč ne. 🤷🏽♀️
Každopádně nepotřebuji tady názor, že morče na vodítko nepatří. Jasně jsem psala jaké odpovědi hledám 🙃
Který morče vám kdy řeklo, že mu kšíry nevadí, docela bych ho chtěla slyšet...
Morče je z jeho přirozenosti kořist a jako kořist se i chová, nehledě na to, jak moc si ho ochočíte a jak moc začne věřit vám (což se doma může v klidu dít a samozřejmě děje. Plno morčat pak chodí po bytě, zvyknou si, že s nima manipulujete, nebojí se.
Když ho ale vezmete na otevřený venkovní prostor, byť na vodítku, vystavujete ho pocitu, že může být kdykoli loveno. Tím pádem má potřebu se jít schovat. To mu na vodítku samozřejmě neumožníte a vyženete mu ten stres do ještě vyšších mezí.
Jako by to ta chuděra potřebovala...
Je to normální, pokud ho nějakým způsobem netýráte. Ale přesně tímhle způsobem ho vlastně týráte. Morče není zvíře, které je vhodné nacpat do jakéhokoli postroje, ať je sebelepší, dražší nebo třeba vykládaný diamanty. Dál bychom se mohly bavit třeba o držení jednoho morčete.
Vycházíte z toho jako tyran, i když si odmítáte to přiznat.
Pořiďte mu kámoše, postavte jim venku hezký a bezpečný výběh s přístřeškem a pouštějte je tam v hezkém počasí.
Takhle je nebudete týrat.
Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Asi zbytečné tu hledat odpověď na mojí otázku 😂
Nevadí. Vaše názory beru a respektuji ale jak říkám, na to jsem se neptala. 🤷🏽♀️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Který morče vám kdy řeklo, že mu kšíry nevadí, docela bych ho chtěla slyšet...
Morče je z jeho přirozenosti kořist a jako kořist se i chová, nehledě na to, jak moc si ho ochočíte a jak moc začne věřit vám (což se doma může v klidu dít a samozřejmě děje. Plno morčat pak chodí po bytě, zvyknou si, že s nima manipulujete, nebojí se.
Když ho ale vezmete na otevřený venkovní prostor, byť na vodítku, vystavujete ho pocitu, že může být kdykoli loveno. Tím pádem má potřebu se jít schovat. To mu na vodítku samozřejmě neumožníte a vyženete mu ten stres do ještě vyšších mezí.
Jako by to ta chuděra potřebovala...
Je to normální, pokud ho nějakým způsobem netýráte. Ale přesně tímhle způsobem ho vlastně týráte. Morče není zvíře, které je vhodné nacpat do jakéhokoli postroje, ať je sebelepší, dražší nebo třeba vykládaný diamanty. Dál bychom se mohly bavit třeba o držení jednoho morčete.
Vycházíte z toho jako tyran, i když si odmítáte to přiznat.
Pořiďte mu kámoše, postavte jim venku hezký a bezpečný výběh s přístřeškem a pouštějte je tam v hezkém počasí.
Takhle je nebudete týrat.

Týnuš1227
napsal(a):
Asi zbytečné tu hledat odpověď na mojí otázku 😂
Nevadí. Vaše názory beru a respektuji ale jak říkám, na to jsem se neptala. 🤷🏽♀️
Připomíná mi to diskusi na koňském vlákně. Tam taky zadavatelce všichni píšou, že mít jednoho! poníka a jednu!kozu na 450 m čtverečních fakt není dobrý nápad. Ale slečna si vede svou, protože ona to tak přece CHCE! Blaho zvířat jí na srdci očividně neleží. A tobě taky ne.
Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Bože můj, to je jak blok s debilními maminkami, které se doma nudí 😂
Já jsem chtěla odpověď na to na co se ptám, né sračky o kolo 🙈😂
Tím bych to tedy ukončila a svou odpověď jdu hledat někam jinam.
Athree

XXX.XXX.168.150
Upřímně a stručně . . .
1) Morčata na vodítka nepatří, a celkově všechno co by mělo být na těle, morčátkům strašně vadí.
Kostýmky, čepičky VČETNĚ vodítka (kšírů). Je to sice normálně k zakoupení ve zverimexech a pet centrech, ale to ještě neznamená, že je to vhodné zrovna pro morče.
2) Morčátko je velmi malé a taky se rychle vystresuje. Věřte mi že nechcete vystresované morče.
Mohlo by z toho úplně zešílet ba přímo předčasně zemřít. Bylo by agresivní a nemělo by v majitele důvěru.
3) Morčátkům bohužel nerozumíme a tak nám nemohou říct, že se jim to nelíbí. Proto by KAŽDÝ majitel, nebo budoucí majitel, měl nejdřív prostudovat co morčata jedí, co ne, Co je pro ně vhodné, a ne. Když o chovu morčatek nevíš dost tak si ho prosím nepořizuj.
4) Morče se nebude bát na sebe navléknout cokoli když bude důvěřovat hlavně tobě. Nejsou na to zvyklá, není to pro ně přirozené. Je normální, že ho nechce.
5) A jako poslední. Téma vodítka pro morčata.
JE TÝRANÍ ZVÍŘAT.

Týnuš1227
napsal(a):
Bože můj, to je jak blok s debilními maminkami, které se doma nudí 😂
Já jsem chtěla odpověď na to na co se ptám, né sračky o kolo 🙈😂
Tím bych to tedy ukončila a svou odpověď jdu hledat někam jinam.
Nóó děvče, jsem moc ráda, že nejsem tvoje "debilní maminka" a vlastně bych mohla být i babička. Jo a okolo se píše dohromady.
Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Tak, na váš názor jsem se už absolutně neptala, o morčatech toho vím docela dost za těch 15 let co se o ně zajímám, problém byl v tom, že morčátku vodítko nevadilo a najendou vadí, proto jsem sem psala 🙃
A netykejte mi, husy jsme spolu nepásly😊
A o nějaké další komentáře nemám zájem 😊
15 let se zajímáte... Kolik může být člověku, aby se byl schopný opravdu začít zajímat o chov něčeho a postavit základy nějakého koníčku do budoucna? 5, 6? Takže je vám reálně 20 a víc...
Dvacetiletá mladá žena s morčetem na vodítku, která se vzteka, že to morče na vodítku tahat chce a chce!!! Vy mě bavíte.
Přiznejte sakra, že vám je 11, to je totiž věk, ve kterým to není tak k smíchu.
Týnuš1227

XXX.XXX.145.10
Je mi 32 let, když vás to tak zajímá 😂
A vzteká? Podle mě vztek vypadá jinak. Já se jen slušně zeptala, jelikož morčátku to ještě před zimou nevadilo a bylo zvyklé. A pár morčáteck co jsem měla předtím, tak také neměli problém. Tady nejde o nějaké chození na procházky ale o to, že mám ráda, abych ho mohla pustit na zahradě a dát na dlouhé vodítko, které je přivázané a může mít větší volný výběh. Podle mě je to lepší než ho zavřít do nějakéhé klícky a podobně.

Týnuš1227
napsal(a):
Je mi 32 let, když vás to tak zajímá 😂
A vzteká? Podle mě vztek vypadá jinak. Já se jen slušně zeptala, jelikož morčátku to ještě před zimou nevadilo a bylo zvyklé. A pár morčáteck co jsem měla předtím, tak také neměli problém. Tady nejde o nějaké chození na procházky ale o to, že mám ráda, abych ho mohla pustit na zahradě a dát na dlouhé vodítko, které je přivázané a může mít větší volný výběh. Podle mě je to lepší než ho zavřít do nějakéhé klícky a podobně.
A všichni slušně odpovídají, že to není dobrý nápad.

Týnuš1227
napsal(a):
Tak, na váš názor jsem se už absolutně neptala, o morčatech toho vím docela dost za těch 15 let co se o ně zajímám, problém byl v tom, že morčátku vodítko nevadilo a najendou vadí, proto jsem sem psala 🙃
A netykejte mi, husy jsme spolu nepásly😊
A o nějaké další komentáře nemám zájem 😊
Omlouvám se za tykání, i když jsem ve věku potencionální matky. A navíc - podle úrovně příspěvků jsem tipovala věk tak 11 - 12 let.