Potkan - zápach

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2020 14:50
Jana-Marie

XXX.XXX.174.33

Dobrý den 😊,

mám doma cca čtvrt roku potkaní slečnu (jedná se už o moji čtvrtou potkaní slečnu a dříve jsem měla i kluky).
Potřebovala bych poradit z důvodu silného zápachu. Nikdy jsem s tím u žádného potkana problém neměla. Samozřejmě čištění klece probíhá často, ale ani toto nezabírá. Zkoušeli jsme i různou změnu stravy a nic...

Má s tímto někdo zkušenosti?

Prosím o radu 🙏

19.5.2020 13:41
Jitulllnka

XXX.XXX.68.209

Dobrý den, někteří potkani si rádi značkují a může to být právě váš případ (kapka moči na každém kousku vybavení prostě smrdí) ale hlavně PROČ JÍ MÁTE SAMOTNOU? JE TO TÝRÁNÍ KDYŽ NĚKDO VĚDOMĚ DRŽÍ SPOLEČENSKÉ A NEAGRESIVNÍ ZVÍŘE SAMOTNÉ. Sama mám tři potkaní kluky a že bych měla jednoho tak to si nedokážu představit.

19.5.2020 13:53
Jana-Marie

XXX.XXX.225.242

Dobrý den,

děkuji za Váš názor, bohužel nikoliv radu. Vybavení bylo několikrát čištěno i vybaveno znovu, ale bohužel silný zápach zůstává stále. Zajímalo mě, čím by to mohlo být vzhledem k několikátému potkánkovi a zatím první takový případ.

Určitě se nemusíte rozčilovat. :) Pokud Vás zajímá, proč je moje potkaní slečna sama stačí se zeptat. :) Ale chápu, že jsem asi narazila na nějakého,,odborníka v oblasti zvířat, znalce na potkany,.. apod." Jsem ráda, že máte takový přehled o mém potkánkovi (společenské a neagresivní zvíře). :) Již při pořizování nám bylo řečeno, že na ostatní potkánky je agresivní. To se nám i potvrdilo - proto je sama. Jak jistě můžete vědět, pokud má potkánek dostatečnou péči z lidské strany, tak k sobě dalšího nepotřebuje. :)

Pes, jak jistě víte (vyšlechtěný před XXX lety z vlka) je zvíře, které by též mělo být ve smečce. Pokud má někdo doma jen jednoho pejska... Jedná se též o týrání? :) :)

19.5.2020 14:02
Atheira

XXX.XXX.188.128

Jana-Marie napsal(a):
Dobrý den,

děkuji za Váš názor, bohužel nikoliv radu. Vybavení bylo několikrát čištěno i vybaveno znovu, ale bohužel silný zápach zůstává stále. Zajímalo mě, čím by to mohlo být vzhledem k několikátému potkánkovi a zatím první takový případ.

Určitě se nemusíte rozčilovat. :) Pokud Vás zajímá, proč je moje potkaní slečna sama stačí se zeptat. :) Ale chápu, že jsem asi narazila na nějakého,,odborníka v oblasti zvířat, znalce na potkany,.. apod." Jsem ráda, že máte takový přehled o mém potkánkovi (společenské a neagresivní zvíře). :) Již při pořizování nám bylo řečeno, že na ostatní potkánky je agresivní. To se nám i potvrdilo - proto je sama. Jak jistě můžete vědět, pokud má potkánek dostatečnou péči z lidské strany, tak k sobě dalšího nepotřebuje. :)

Pes, jak jistě víte (vyšlechtěný před XXX lety z vlka) je zvíře, které by též mělo být ve smečce. Pokud má někdo doma jen jednoho pejska... Jedná se též o týrání? :) :)

Nepleťte jablka s hruškama. Vy jste taky skupinový zvíře a kdyby vás někdo strčil na samotu a k dispozici byste měla k socializaci jen zástupce úplně jiného živočišného druhu, který by se k vám choval hezky, tak z toho sice asi neumrete, ale ta touha po kontaktu se svými tam někde ve vás bude. Dost možná by vám začalo i šibat.
Běžný pes se běžně potkává s jinými psy - nemyslím random štěkače, ale jiné psí kamarády. Stejně jako vy v práci, škole atd... Ovšem průměrný potkan jaksi nemá jak jiné potkany potkat a udělat si přátele. Proto je na vás, mít jich víc.

19.5.2020 14:10
Jana-Marie

XXX.XXX.225.242

A to Vám řekli Vaši potkani? :)

Bohužel vidím, že co se týče zvířat máte sice určitým způsobem správné názory, ale zároveň bohužel i úplně nesmyslné. :)

Vysvětlila byste mi prosím, jak probíhá kontakt u psa, který pouze hlídá pozemek nebo je jenom na zahradě? Možná řekněte, že si může zaštěkat na dalšího, ale ve smečce (skupině zvířat, která je pro Vás tak důležitá) je kontakt jiný. Proto se opět ptám... Jde zde též o týrání? :) Koně pokud vím jsou také stádové zvíře a kolik lidí je má samostatně.

Takže podle Vás agresivního jedince mám dát k dalšímu, aby ho zabil... Krásný názor od majitelky potkanů. :)

Nicméně na dotaz, který jsem položila jste mi nedokázala odpovědět. :)
Proto je tato debata (není na téma dotazu) pro mě naprosto nesmyslná.

Přeji krásný zbytek dne

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2020 15:12

Jana-Marie napsal(a):
A to Vám řekli Vaši potkani? :)

Bohužel vidím, že co se týče zvířat máte sice určitým způsobem správné názory, ale zároveň bohužel i úplně nesmyslné. :)

Vysvětlila byste mi prosím, jak probíhá kontakt u psa, který pouze hlídá pozemek nebo je jenom na zahradě? Možná řekněte, že si může zaštěkat na dalšího, ale ve smečce (skupině zvířat, která je pro Vás tak důležitá) je kontakt jiný. Proto se opět ptám... Jde zde též o týrání? :) Koně pokud vím jsou také stádové zvíře a kolik lidí je má samostatně.

Takže podle Vás agresivního jedince mám dát k dalšímu, aby ho zabil... Krásný názor od majitelky potkanů. :)

Nicméně na dotaz, který jsem položila jste mi nedokázala odpovědět. :)
Proto je tato debata (není na téma dotazu) pro mě naprosto nesmyslná.

Přeji krásný zbytek dne

OT -Tady bych psa a koně - byť jsou oba společenská zvířata - nesrovnávala. Můj názor je, že psovi může člověk jeho potřebu smečky do značné míry suplovat tím, že se mu ve volném čase věnuje. Navíc dospělý pes (jako všechny šelmy) dost času prospí.O potkanech psát nechci. O koních ano - držení koně o samotě je týrání, protože kůň spí cca 4 hodiny denně a to ještě rozfázovaně. A žádný čllověk není schopen se mu těch zbývajících 20 hodin věnovat.

19.5.2020 15:26
Jana-Marie

XXX.XXX.225.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
OT -Tady bych psa a koně - byť jsou oba společenská zvířata - nesrovnávala. Můj názor je, že psovi může člověk jeho potřebu smečky do značné míry suplovat tím, že se mu ve volném čase věnuje. Navíc dospělý pes (jako všechny šelmy) dost času prospí.O potkanech psát nechci. O koních ano - držení koně o samotě je týrání, protože kůň spí cca 4 hodiny denně a to ještě rozfázovaně. A žádný čllověk není schopen se mu těch zbývajících 20 hodin věnovat.

Určitě jsem nechtěla rozpoutat nějakou debatu o týrání. 🤦🏼‍♀️

My doma máme 4 psy, 3 morčata, 2 želvy, 4 papoušky. A právě zmíněného jednoho potkana, který musí být sám. 😊

V rodině máme veterináře. Maminka pracovala dlouhá léta v zoo. Všichni naši kamarádi a známí jsou také blázni do zvířat a o tom vypovídají i jejich úspěchy v tomto ohledu.

Před pár lety to u nás bylo, jako malý statek a opravdu o týrání zvířat nemohla být řeč. 😊

Jenom mě celkem zaráží, že na jeden obyčejný dotaz (kdy mě zajímalo, jestli někdo někdy řešil podobný problém) se bez zjištění jakýchkoliv informací strhne kdoví co. 🤷‍♀️ Ale to je vlastně na internetu už normální...

19.5.2020 18:20

Jana-Marie napsal(a):
Určitě jsem nechtěla rozpoutat nějakou debatu o týrání. 🤦🏼‍♀️

My doma máme 4 psy, 3 morčata, 2 želvy, 4 papoušky. A právě zmíněného jednoho potkana, který musí být sám. 😊

V rodině máme veterináře. Maminka pracovala dlouhá léta v zoo. Všichni naši kamarádi a známí jsou také blázni do zvířat a o tom vypovídají i jejich úspěchy v tomto ohledu.

Před pár lety to u nás bylo, jako malý statek a opravdu o týrání zvířat nemohla být řeč. 😊

Jenom mě celkem zaráží, že na jeden obyčejný dotaz (kdy mě zajímalo, jestli někdo někdy řešil podobný problém) se bez zjištění jakýchkoliv informací strhne kdoví co. 🤷‍♀️ Ale to je vlastně na internetu už normální...

Nemyslím, že byste něco rozpoutala. Spíš jde o to, že někteří přispěvatelé (včetně mě) se pokouší o jakousi osvětu, no a občas píšou rady nevyžádané. Protože někdy už nevydržím(e) u příspěvků, které se opakují jako přes kopírák - např. Koupili jsme 6týdenní štěně bez PP, je moc malé, nechce nic jíst, zvrací, má průjem...Co máme dělat?" nebo "Už od malička miluju koně a chtěla bych si jednoho koupit a dát ho k babičce na zahradu. Jak mám přemluvit rodiče?" Chápete, co tím chtěl básník říci?

19.5.2020 22:33
Jitulllnka

XXX.XXX.68.209

Omlouvám se já jenom nesnáším lidi co by si měli pořídit křečka ale koupí si potkana potkan je samotný má nízkou klec a věnují se mu 15 minut denně. Chápu že například potkan chovaný o samotě se často ve stáří pere klidně do krve a potom je nutné jej oddělit a se zápachem si nevím rady. PS: kůň o samotě je týrání a pes by měl mít každý den kontakt s jinými psy (no to myslím procházky) a se svou smečkou tedy rodinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík