Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2020 19:21
kikus

XXX.XXX.195.96

Dobrý den, potřebuji rychle pomoct našli jsme malé myšky a máme podezdření že se tam maminka nevrátí.Nic méně vzali jsme si je domu malou iněkční stříkačkou jsme jim dali kravské mléko jiné jsme nemohli...spapali to jo a zapomněla jsem říct že jsou doopravdy malé ani nekoukají.nechali jsme je v listí a dali jsme je pod lampičku aby se zahřáli.vůbec s tím nemám zkušenosti a proto vás žádam o co nejryhlejší odpověď jak je odchovat...je jich hrozně moc min.5....jo a pardon že tam jsou možná nějaké chyby nebo je to 5. přez 9..Píšu to dost vystresovaně...Až budou větší máme pro ně klec..Prosí co nejrychleji odpovězte pokud víte. Jsem v rozpacích

17.5.2020 20:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Takhle malé myši nemáte šanci odchovat.
Pravděpodobně vám pojdou už po tomhle prvním krmení. Matky jim po krmení vždy masírují břicha, aby se byla schopná vyprázdnit. Nedovedu si představit tohle provozovat u myši. Navíc je to práce na co dvě hodiny - a to i v noci, v pracovní době, prostě neustále.
U mimin, co ani nekoukají, tedy ještě dlouho nebudou jíst sama, nemáte nejmenší šanci. Znám pár lidí - chovatelů, co odchovali potkáňata po úhynu samice, ale i pro ně to bylo fakt složité a rozhodně nepřežila všechna.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2020 07:11

kikus napsal(a):
Dobrý den, potřebuji rychle pomoct našli jsme malé myšky a máme podezdření že se tam maminka nevrátí.Nic méně vzali jsme si je domu malou iněkční stříkačkou jsme jim dali kravské mléko jiné jsme nemohli...spapali to jo a zapomněla jsem říct že jsou doopravdy malé ani nekoukají.nechali jsme je v listí a dali jsme je pod lampičku aby se zahřáli.vůbec s tím nemám zkušenosti a proto vás žádam o co nejryhlejší odpověď jak je odchovat...je jich hrozně moc min.5....jo a pardon že tam jsou možná nějaké chyby nebo je to 5. přez 9..Píšu to dost vystresovaně...Až budou větší máme pro ně klec..Prosí co nejrychleji odpovězte pokud víte. Jsem v rozpacích

..nechapu proč zasahovat do přirody...vy mate dojem, ktery ale nemusi byt opodstatněny...az se myš vrati splace nad výdělkem, mysata budou pryč....postarat adekvatně se neumite..chce to příště vice přemýšlet....vsude pracovnici zachrannych stanic divoce zijicich zvirat apeluji na lidi aby do mladat nezasahovali, ale ono he to marný...

18.5.2020 12:18

kikus napsal(a):

Pokud najdete malé myši, zabijte je a nastražte pastičku i na matku, mrtvá myš je dobrá myš.

Většina lidí je chytá do pastí nebo si na ně pořídí kočku a Vy se s nimi budete otravovat.
I když je snad jasné, že je neodchováte, tak co byste dělala kdyby jo? Jsou to malé šedé myši, nikdo je nechce. Buďto by šly přímo hadovi, do zveráče (tedy opět za čas hadovi) nebo byste je pustila ven, kde je zblajzne kocour nebo cvakne pastička.

Přidejte reakci

Přidat smajlík