Pořízení druhého morčátka

Skinny
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2020 16:40
Romanova99

XXX.XXX.53.149

Zdravím,mam takovy dotaz. Nyní mam uz druhé skinny morce. První bylo nesmírně přítulne,společenské,klidne. Po 6 letech zemřelo a ted mame uz půl roku samičku zase skinny. Je vic plachá a bojacna,ale neni agresivní nebo nekousne. Přítel trvá na tom,ze morčata by mela byt v páru,ze sou společenská a ze je jim “smutno “ . Ze by mely morčata byt vždy aspon dvě. Jenze se bojim ze kdyz koupíme mlade skinny morcete/ci normální chlupaté k již dospělé plaché samicce ,ze se nesnesou ze uz je pozdě na pořízení druhého. Bojim se ze se poperou nebo nebudou moci byt spolu. A dvě morcatka oddělene zase mit nechceme. Nejdo nějaké rady/zkušenosti prosim? Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2020 16:49

k samičce? prostě pořiďte druhou samici a je to. no problem.

18.5.2020 22:40
Romanova99

XXX.XXX.53.149

Jen se bojim ze si ta starší bude “chránit” teritorium aby nenapadla nejak tu novou .

19.5.2020 07:37

Romanova99 napsal(a):
Jen se bojim ze si ta starší bude “chránit” teritorium aby nenapadla nejak tu novou .

Věřte Bodlince, je zkušenou chovatelkou.

19.5.2020 09:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Romanova99 napsal(a):

Seznamte je na neutrálním území. Třeba na podlaze v ohrádce. Klec před umístěním obou vyčistěte a dejte je do nového. Samice by neměly dělat problémy. Stát se může kdeco, ale nebývá to tak časté.
Mívala jsem i zlé a dost teritoriální samice, ale u těch bylo hned jasný... To byste fakt poznala. A i u těch jde udělat, aby fungovaly ve skupině. Ony jsou vždycky radši mezi svými než samy, jen je to s nima složitější.
Plemeno nehraje vůbec žádnou roli. :)
Jak velkou máte klec?

19.5.2020 11:43
Romanova99

XXX.XXX.53.149

Děkuji za rady,zkusím. Snad se holky seznámí a budou kamarádky. Mam klec cca metr na půl metru takze myslim ze tam dvě klidně spolu mohou byt ze se vklidu vejdou.

19.5.2020 11:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Romanova99 napsal(a):
Děkuji za rady,zkusím. Snad se holky seznámí a budou kamarádky. Mam klec cca metr na půl metru takze myslim ze tam dvě klidně spolu mohou byt ze se vklidu vejdou.

Hlavně bych doporučila koupit si morčici od chovatele, který se o ně fakt stará a má je vymazlená. Když pořídíte takové morče k plachému, pravděpodobně pak budete mít dvě kontaktní morčata. Ta bojácnější od té druhé odkouká, že se není čeho bát...
Když koupíte jen tak nějakou samici od kdovíkoho nebo ze zverimexu a budete mít zrovna smůlu na takovou, která se bojí, můžete skončit se dvěma plachýma morčatama, která budou lítat od jedné strany klece ke druhé, jen se blbě pohnete...

19.1.2022 10:05
nicka3911

XXX.XXX.131.222

dobrý den, mám skiníka kluka 2,5 let, chci mu pořídit kamaráda, zase kluka, jak by měl být starý, aby nedošlo ke rvačkám, nebo jak mám postupovat ?

19.1.2022 10:12

nicka3911 napsal(a):
dobrý den, mám skiníka kluka 2,5 let, chci mu pořídit kamaráda, zase kluka, jak by měl být starý, aby nedošlo ke rvačkám, nebo jak mám postupovat ?

Mládě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík