Sheadea

XXX.XXX.4.136
Dobrý den,
dnes jsem byla u veterináře s dvouletou potkanicí. Potkanici se po těle objevují krvácející rány, na kterých se klasicky tvoří strup, ovšem strupy tam stále zůstávají. Veterinářka mi řekla, že to je jakási přirozená reakce na stáří a že to není nic vážného. Jen mám potkana koupat v antibakteriálním šamponu a strupy mu možná i časem odpadnou.
Každopádně, proč sem píšu-této veterinářce bezmezně věřím, tedy nemám pochyby o její radě, ale zajímalo by mě, co to přesně je, abych si o tom něco přečetla. Bohužel veterinářka na mě již neměla čas, tak jsem se jí nemohla zeptat :/. Nevíte někdo, pod jakým jménem bych to mohla najít?
Nic jako reakce na stáří ve formě boláků fakt není.
Spíš to vypadá na svrab. Jakože nemůžu vám to říct na sto procent, ale je velká pravděpodobnost, že to tak bude. Snad každý, kdo má potkany, se s ním už alespoň jednou setkal.
Veterinářce, která mi řekne takovouhle věc a ještě mě pak odbyde, že nemá čas, bych teda bezmezně nevěřila. Zřejmě jí přijde zbytečný plýtvat svým časem na potkana. Udělala by líp, kdyby vám to řekla rovnou.
Jděte jinam nebo si od ní vyžádejte nějaký přípravek účinkující proti svrabu - mám zkušenosti pouze se strongholdem, ale bude vás stát asi 300Kč. Vyjde vám u jednoho potkana ale na dva až třikrát, pokud se nic nezměnilo.
Dobrý deň,
naša potkanicka to mala dosť zle, zistili sme že je to z podstielky - ako prvý druh sme používali klasické piliny pre hlodavce, ale je to dosť prašné a hneď ako sme prešli na inú podstielku ( podstielka pre mačky z rastlinných vlákien) sa jej to začalo lepšiť. Plus nám tiež poradili šampón pre kožušinove zvieratá a v tom ju vykupeme raz za 2 týždne, kozu aj srsť ma viditeľne lepšiu a krajšiu hneď po vysušení :)
Šampón sa vola KW - medicialny šampón