Zduřelá varlata u potkánků

Potkan obecný
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

FreddieOzzy

23.5.2020 09:14
FreddieOzzy

XXX.XXX.24.191

Ahoj všem, chtěla bych se jen zeptat. Koupila jsem si dva potkánky, jednoho ve zverimexu asi měsíc starého druhého od paní chovatelky 2 měsíce starého , oba kluky. Včera jsem je dala do neutrální klece. Přijali se úplně úžasně, už spolu i spinkají v hambáče, ale oba mají hodně vidět varlátka, ještě než jsem je k sobě dala, tak nebyli skoro vidět, teď jo a hodně. Chtěla bych se zeptat jestli je to normální, nebo mám jít za vetem. Myslím si že je to asi normální aby si ukázali že jako jsou tady páni nebo tak něco ale radši se zeptám zkušenějších. Já nejsem tak zběhlá v chovu potkánků. Děkuji moc za odpovědi.

23.5.2020 11:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nic si navzájem nedokazují. Potkani chovaní doma tohle zas až tak často nedělaj. Kluci dovedou žít i ve větší skupině, nejen ve dvojici, aniž by si navzájem na sobě honili ega. Škorpit se vám občas budou, ale spíš jen přátelsky, hrou.
Prostě jim sestoupla varlata, už jsou velcí kluci, tak na to už maj čas.
U nás se potkaním klukům přezdívalo obecně prostě "kulečníci", protože to tak potkani zkrátka maj - velký koule, až byste řekla nepřiměřeně k tělu.
Jsou lidi, co kvůli tomu chovají jen samice. Přijde jim to nechutný a nejsou schopný se s tím popasovat.
K veterináři netřeba. Na to si zvyknete.

FreddieOzzy

23.5.2020 12:01
FreddieOzzy

XXX.XXX.24.191

To já vím že mají velké kuličky ale že takhle přes noc a oba, ještě včera je pomalu neměli vidět a ráno na ně koukám a praštilo mě to do očí 😄 Taky si myslím že to nic není, chovají se úplně normálně. Já právě nejsem žádný super chovatel. Tohle jsou moji první potkánci, tak nevím přesně co a jak. Jinak jsou úplně úžasní. Tak jsem se jen zeptala jestli je to takhle rychle normální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík