Křeček začal kousat

Křečík džungarský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2020 02:02
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Dobrý den,
před necelým rokem jsem si pořídila samici křečíka džungarského. Hned od začátku sama chodila do ruky, ničeho se nebála a byla můj mazel....
Před pár dny však začala kousat a netuším z jakého důvodu. Vždy, když k ní dám prst, tak mě tlapkami "chytne", kousne mě a zuby mě drží za kůži. Pokaždé z leknutí a bolesti zvednu ruku i s křečkem, který mi za ni visí a hned ho musím druhou rukou pokládat zpět do terária.... od té doby to dělá pořád a skoro se bojím na ni sáhnout.
Neuměl by mi prosím někdo pomoci, nebo aspoň poradit, důvod, proč to dělá a hlavně, jak se toho zbavit, popřípadě pouze omezit?
Děkuji za odpověď.

22.6.2020 20:02
Jitulllnka

XXX.XXX.12.18

Nemáte třeba nové zvíře, nezměnilo se něco. Někteří starší křečci reagují velmi nevrle na to horko.

23.6.2020 22:42
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Právě že se nic nezměnilo.... prostě sama od sebe začala kousat a ruce mám teď dost pokousané a bolí a to jsem jen doplňovala jídlo a vodu... fakt nevím, co s tím mám dělat. 😞

24.6.2020 22:28
Jitulllnka

XXX.XXX.12.18

Můžete si koupit pracovní rukavice (nějaké do kterých se jí nezaseknou zoubky) a dělat vše jen s nimi. A vím že to není důležité ale jak velké máte akvárko?

25.6.2020 10:22
ViktorieOpl

XXX.XXX.40.111

Docela malé. Nejmenší velikost, která džungarákovi stačí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík