Potkani, útočí si navzájem na oči

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sjůzn

25.6.2020 21:24
Sjůzn

XXX.XXX.248.249

Zdravím vám ,mám takový problém.Mela jsem jednoho potkana ,je to takový flegmoš,je to rozmazlenec. Ale to bych tu byla do rána .Je hodný nechá se debat vyžaduje si moji pozornost a já mu svůj volný čas maximálně věnují .Ale došla jsem k závěru ,že bude dobrý mu pořídit parťáka Tak jsem tak učinila .Jedna paní se o svého potkana nemohla nadále starat. A samozřejmě že na něj údajně neměla čas . Podle informací s ním nebyla na veterine prostě jen koupila a hotovo .Tak jsem si řekla ok já se ho újmu .Ale raději jsem zajela na veterinu nechala jsem ho vyšetřit a pan doktor odhadl věk .Cca o měsíc mladší jak můj potkan .Takže zdravotně byl zcela v pořádku akorát divoch .Nekousal nechal se vzít e to je tak všechno . úplny opak piškota (můj potkan ) no věděla jsem že je musím seznámit na neutrální půdě , a taky jsem věděla že to nebude hned fungovat. Vyzkoušela jsem úplně všechno .Dokonce jsem je zavřela do duny poslední možnost ? No vytáhla jsem je po dvou hodinách oba pokousání tekla krev .Prosím nemyslete si že jsem je tam zavřela hned první den ne naopak asi po. Třinácti dnech o pokus je seznámit .No hrozný nakonec jsem to vyřešila tak že má každý svou klec .A pouštím je oba na volno najednou .A všimla jsem si že můj potkan vždy drží když přijde ten druhý který zvedá nohu .A piškotovy se to nelíbí a začne na něj útočit .Ale oni si jdou po očích ! Oba dva . Myslela jsem si že budou parťáci že to chce jen čas .Ale už to pomalu vzdávám .KdZ jsou na volno tak fakt si sebe nevšímají dokud na sebe nenarazí.Jednou jsem je nechala volně přes noc venku z klece a ráno jsem je našla jak oba leží na mém svetrů ale každý na jiném konci .Tak bláhově jsem si myslela že je konečně pohoda ale bohužel pořád na sebe útočí .Chtěla jsem se vás zeptat na rady .Prosím vás jen mě neodsuzuje pokud jsem něco udělala špatně tohle řeším poprvé .Děkuji za vaše rady

26.6.2020 17:15
Jitulllnka

XXX.XXX.140.229

Jedinou věc jste udělala dost špatně a to je to že jste mu nepořídila kámoše rovnou a potom bych je nikde nenechávala samotné ale většinou jde k potkanovi přidat jen mimčo ale můžete zkusit dát obrovskou misku jídla oba je hladit a pomalu znova seznamovat také si zkuste sednout doprostřed vany a potkana z každé strany a když budou v pohodě tak jim dejte odměnu a když se budou prát tak je odneste do klece se slovem "nesmíš" nebo něco podobného.

30.6.2020 11:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Obecně by mělo platit, že kdyby se opravdu chtěli zabít, tak už to udělali.
Že oba ještě žijí po tolika možnostech si jít po krku a jen tekla krev, znamená, že je tam naděje, že si na sebe zvyknou. Nechala bych je dočasně ve dvou klecích natěsnaných na sobě stranou - aby je dělilo jen pletivo a mohli chodit k sobě. A samozřejmě dál pouštět ven společně a dozorovat. Bude to trvat delší dobu než u malých, ale zvyknou si.

16.7.2020 13:34
Hnojvo

XXX.XXX.107.14

Klece vedle sebe určitě nedávejte. Potkani jsou teritoriální, budou se ještě víc nenávidět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík