Dva kluci morčata – zkušenosti

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2020 08:01
AnimalsNat

XXX.XXX.237.225

Dobrý den,
potřebuji poradit. Uvažuji o koupi dvou morčata (kluků), kteří by byli sourozenci. Nemáte nějaké rady?
Budu ráda za vše. A jak velkou klec pořídit?
Předem díky.

13.7.2020 11:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Už to tu padlo tisíckrát. Jak kombinovat morčecí samce.
Tohle je pakárna a budete toho sakra litovat.

13.7.2020 12:19
bongani

XXX.XXX.8.40

Proč pakárna? Měla jsem několikrát dva morčecí samce, někdy odmala, jednou jsem i ke staršímu přidávala mladšího a nikdy nebyl problém. Samozřejmě okolo nebyly žádné samice.

13.7.2020 20:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Že se někdy dva bratři snesou neznamená,že je to pravidlo. Mnohem větší šance totiž je, že se nesnesou a pak co?
Přidat malého k dospělému je normální postup, ne něco speciálního...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2020 21:10

já teda spolu držím i skupiny bratrů, dokonce i samčí skupiny současně odstavených nepříbuzných samečků a nedělá mi to problémy. respektive stejně staří samci se mi snáší či nesnáší stejně často jako mladší a starší.

ale když se nesnesou, tak vždycky můžu agresora sníst.

14.7.2020 09:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
já teda spolu držím i skupiny bratrů, dokonce i samčí skupiny současně odstavených nepříbuzných samečků a nedělá mi to problémy. respektive stejně staří samci se mi snáší či nesnáší stejně často jako mladší a starší.

ale když se nesnesou, tak vždycky můžu agresora sníst.

Tak to jsem nikdy ještě nezažila a neviděla. U bratrů vždycky v určitém věku začaly rvačky. U nepříbuzných ne tak často. Starší mi ale vždycky přijali výrazně mladší.
Samice u vás jsou?

14.7.2020 11:58

Atheira napsal(a):
Tak to jsem nikdy ještě nezažila a neviděla. U bratrů vždycky v určitém věku začaly rvačky. U nepříbuzných ne tak často. Starší mi ale vždycky přijali výrazně mladší.
Samice u vás jsou?

jasný, i samice. jsem už i natolik voráchlá že vezmu samce ze skupiny, dám ho připouštět a pak ho vrátím zpátky.

základem je ale prostor, členitý, s více místy k odpočinku/krmení/napájení. aby si dva jedinci kdyžtak mohli jít z cesty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík