Dobrý den,
můj králík, kterého mám už skoro půl roku mi kouše oblečení. A to si ho chci jen pochovat...
Jen ho položím na klín a hned začne kousat tričko, kalhoty, vše co mu přijde pod nos a už mi takto prokousal spoustu oblečení. Nevím co s tím mám dělat. Začal to dělat až po nějaké době, co jsem si ho přivezla domů.
Pokud s tím máte nějaké zkušenosti, anebo o tom něco víte, tak mi prosím poraďte.
Budu vděčná za každou radu a předem děkuji.
ViktorieOpl
napsal(a):
Dobrý den,
můj králík, kterého mám už skoro půl roku mi kouše oblečení. A to si ho chci jen pochovat...
Jen ho položím na klín a hned začne kousat tričko, kalhoty, vše co mu přijde pod nos a už mi takto prokousal spoustu oblečení. Nevím co s tím mám dělat. Začal to dělat až po nějaké době, co jsem si ho přivezla domů.
Pokud s tím máte nějaké zkušenosti, anebo o tom něco víte, tak mi prosím poraďte.
Budu vděčná za každou radu a předem děkuji.
Dobrý den, ano, i já mám takový problém. Nějaké dřevěné kousky by Vám snad mohli pomoci.
K tomu bodu - a), k čemu by mi asi byl malý zakrslý králíček, než k mazlení.....?
A k bodu - b), králíček má pořád něco na obroušení zoubků a na kousání a z vlastní zkušenosti vím, že velká část větviček z ovocných stromů králíčka zabije, a kdybych měla 1. králíčka a neměla žádné zkušenosti, tak bych mu dala nějakou větvičku která by ho mohla zabít. A navíc, sama zkušená chovatelka zakrslých králíků mi řekla, že králíček se má chovat a mazlit, aby si zvykal na lidi a kontakt s nimi. A pokud pro mě nemáte nějaké dobré rady, nemusíte se namáhat psaním zpráv. Nemyslím to ve zlém a nestojím o konflikt.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ViktorieOpl
napsal(a):
K tomu bodu - a), k čemu by mi asi byl malý zakrslý králíček, než k mazlení.....?
A k bodu - b), králíček má pořád něco na obroušení zoubků a na kousání a z vlastní zkušenosti vím, že velká část větviček z ovocných stromů králíčka zabije, a kdybych měla 1. králíčka a neměla žádné zkušenosti, tak bych mu dala nějakou větvičku která by ho mohla zabít. A navíc, sama zkušená chovatelka zakrslých králíků mi řekla, že králíček se má chovat a mazlit, aby si zvykal na lidi a kontakt s nimi. A pokud pro mě nemáte nějaké dobré rady, nemusíte se namáhat psaním zpráv. Nemyslím to ve zlém a nestojím o konflikt.
a) Já chci a chci a chci! I když králíček nechce (se mazlit)
b) Jaká velká část větviček ovocných stromů králíka zabije?
No tak tomu říkám mazec. "K čemu by mi králík byl, když ne k mazlení"? Já nevěděla, že si člověk pořizuje domácí "mazlíky" proto, aby k něčemu sloužili. Já je mám všechny proto, aby se měli dobře a to mi samo o sobě dělá radost. To, co mi dovolí a s čím jsou spokojení mi bohatě stačí. Nevím, proč bych potřebovala jakékoliv zvíře do něčeho nutit a pak se divit, proč se mu to nelíbí a je ve stresu. Co třeba se začít zajímat o to, co potřebuje?
ViktorieOpl
napsal(a):
a) králíček při mazlení a hlazení přivírá oči, a to je znak, že je mu to příjemné a navíc za mnou vždy přijde sám od sebe....
a za b) pro mladé králíčky jsou jedovaté větvičky z peckovic, a to už je dost.... (- třešně a višně, švestky, broskvone, meruňka, nektarinka, atd.)
ad a) souhlas
ad b) nesouhlas - pokud nejsou ovocné stromky ošetřované chemickým postřikem, rozhodně neškodí - roky jsem zkrmoval odnožující švestky bez jakéhokoliv následku na zdraví králiků, každoročně zkrmuji větvičky ovocných stromů po řezu bez následků, pokud je nechám ležet pod stromky, tak je ožírají srnečky- tohle je prostě nesmysl a nevím, kde jste se k tomu dobrala
….☺️ a můj králíček má dvoupatrovou králíkárnu kde má dřívka na okus,v kuchyni má box s březovým polenem a na pavlači klec i s klacíky i s polínkem a při nenuceném mazlení mi stejně okusuje oblečení,deku kterou jsem přikrytá,obaly od knížek ale jen ty z antikvariátu a teď rolák😄 jak ho to odnaučit ???? No a pak mi skočí na klín a líže mi ruku 😄😄😄 takže v oblečení díry ale jsem šťastná 😂
Kate30

XXX.XXX.203.228
kakulakat@gmail.com
napsal(a):
….☺️ a můj králíček má dvoupatrovou králíkárnu kde má dřívka na okus,v kuchyni má box s březovým polenem a na pavlači klec i s klacíky i s polínkem a při nenuceném mazlení mi stejně okusuje oblečení,deku kterou jsem přikrytá,obaly od knížek ale jen ty z antikvariátu a teď rolák😄 jak ho to odnaučit ???? No a pak mi skočí na klín a líže mi ruku 😄😄😄 takže v oblečení díry ale jsem šťastná 😂
Jeee vypadá úplně jak naše 😀... A taky kouše do oblečení i do koberce 🙈😀
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Simona30

XXX.XXX.123.73
Dobrý den, mám doma zakrslého králíčka (cca 3dny) hodně rychle se otrkal, nechala jsem ho i běhat po pokoji. Ale už mě kousnul a pokaždé,když přiběhne, tak mi kouše svetr, tepláky i ruce vždy málo stiskne a pak klidně i do krve. Hračky na okusování má. Nevíte jak na to ? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Simona30
napsal(a):
Dobrý den, mám doma zakrslého králíčka (cca 3dny) hodně rychle se otrkal, nechala jsem ho i běhat po pokoji. Ale už mě kousnul a pokaždé,když přiběhne, tak mi kouše svetr, tepláky i ruce vždy málo stiskne a pak klidně i do krve. Hračky na okusování má. Nevíte jak na to ? Děkuji.
Puberta? Kastrace?