Kousání

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2020 22:32
Lucyyyy

XXX.XXX.3.70

Dobrý den,
už píšu podruhé, ale poprvé se mi rady na toto nedostavilo. Ve zkratce. Mám potkaního samce Akima(9 měsíců) před dvouma měsíci mu umřel kamarád Majký. Po pořízení nových dvou jednoho z nich agresivně pokousal do krve a snažil se ho zabít 😕. Takže teď jsou zvlášť, ale ve stejné místnosti, vidí se přes klec když je buď Akim nebo oni puštění. Přes klec je na ně hodný.
Ale proč to sem píšu. Potřebuji nějakou radu. Akim začal kousat i nás, naježí se, prská, občas i švihá osacem a kouše do krve. Jindy se zase mazlí a je to zlatíčko ❤️. Vážně nevím co s tím, vždycky jako kdyby mu přeskočilo 🤷‍♀️. Může to být nějaká nemoc, ukazuje dominanci, nebo prostě je začal být "agresivní"?

Předem děkuji za odpověď. 😉

16.8.2020 12:27
AnimalsNat

XXX.XXX.168.180

Vemte ho k veterináři

16.8.2020 16:52
Jitulllnka

XXX.XXX.106.19

Vykastrujte ho a potom ho cca za 1 měsíc seznamte

17.8.2020 20:14
Lucyyyy

XXX.XXX.255.7

AnimalsNat napsal(a):
Vemte ho k veterináři

U veterináře jsme byli, protože měl stroupky tak dostal injekci a nějaký vitamíny a za týden tam jdeme znova. Doktorka říkala, že ty stroupky můžou být ze stresu, kvůli té smrti Majkýho. Určitě se jí na to chci zeptat, ale bojím se, že mi s tím neporadí a navrhne jen kastraci. Tu nechci, protože nechci zbytečně riskovat, že nepřežije narkózu.

21.8.2020 18:07
Jitulllnka

XXX.XXX.210.169

Pokud máte veta přes malé savce měla by se narkóza povést.

21.8.2020 18:42
bongani

XXX.XXX.8.40

Kastrace to nevyřeší, pak ho zase budou terorizovat mladší samci a s velkou pravděpodobností ho nepřijmou,

21.8.2020 20:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když oni to starší nějakým způsobem nedostatečným společenským vyžitím deprivovaní potkani prostě dělají... že koušou. Traduje se to samozřejmě o odmala odchovaných solitérech, kterým chybí společnost a celkovou deprivaci si pak vybíjí agresí.
Nicméně nevidím důvod, proč by to nemohlo takhle poznamenat právě potkana, který byl celý život na parťáka zvyklý a později o něj přišel. On třeba - protože byli zvyklí jen dva spolu ve dvojici - nemusí být schopný normální potkaní socializace. Nechce nějaký jiný potkany. Chce toho, na kterýho byl zvyklý. Zbytek jsou vetřelci...
Prostě, jestli je jinak zdravý, dost možná bych v tom hledala i psychický problém, se kterým si, vzhledem k jeho věku, třeba už ani poradit nemusíte.

A třeba taky ne. Jen jsem chtěla nadhodit taky ještě další úhel pohledu.

26.8.2020 21:10
Lucyyyy

XXX.XXX.255.7

Už je to lepší na mazlení ho beru jinam do místnosti a je to zase zlatíčko. Přes klec už na kluky nevyjizi vůbec. Jenže se mu před tydem objevil nádor který byl malinký tak jsme byli na veterině po týdnu jsme šli znovu a zvětšil se skoro 2x😕. A navíc jsem mu včera našla nový, ale úplně malinký. Pokud to znova poroste tak bude muset na operaci a rovnou by jsme mohli do toho zapojit i tu kastraci. 😔

Přidejte reakci

Přidat smajlík