Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
Chci se zeptat zda stačí pro křečka dzungarskeho rozměry klece 45x30x30?
Dzungarskeho křečka jsem nikdy nechovala tak nemám zkušenosti a některé zdroje uvádějí že to stačí a některé že je to málo tak se chci zeptat co si o tom myslíte Vy.
Předem díky za reakce

napsal(a):
Dobrý den,
Chci se zeptat zda stačí pro křečka dzungarskeho rozměry klece 45x30x30?
Dzungarskeho křečka jsem nikdy nechovala tak nemám zkušenosti a některé zdroje uvádějí že to stačí a některé že je to málo tak se chci zeptat co si o tom myslíte Vy.
Předem díky za reakce
V zásadě stačí. Větší je vždycky lepší, ale myslím, že je důležitější, aby tam měl schovávačky, prolézačky a tak. Třeba ruličky od toaletního papíru udělají dobrou službu. A jiné. Fantazii se meze nekladou.

Tak děkuji, já totiž našla na půdě klec po syrskem kreckovi (teď bych sama sebe zabila za tak malou klec pro syracka, ale jako malá jsem o tom nevěděla) ve velmi dobrém stavu, a říkala jsem si že bych ji vydrhla a pořídila si dzungarskeho křečka.
P.S. ráda si hraju s tavnou pistoli a trička na od nanuku, takže prolezacky jsou stoprocentní

Oprava: ne trička na, ale dřívkama

Ráda bych, ale na takovou klec nemám prostor...:( a jak tak na to koukám, tak si ho asi pořizovat nebudu (i když me to mooooooooc mrzí), nebudu ho prece zbytecne trápit
Jestli je v pohodě rozteč mříží, ne větší než 1cm, co jeden myší kluk? Samice ne, ty jedině ve skupině, ale myšák s jiným chován být nemůže, takže se drží po jednom. A běžně jim stačí klece tohoto typu. Ocení, když je tam dost čím prolezat a tak. Není ale potřeba taková plocha co do šíře té základny klece jako u křečků.

Dekuji, dobry nápad

Dobrý den roztoč mříží je 1cm, je to v pohodě?
napsal(a):
Dobrý den roztoč mříží je 1cm, je to v pohodě?
Běžně jsem tak myši mívala a nikdy žádné útěky... Hodně mladé myši jsem s matkou ale musela mít s 0,6cm roztečí, protože mi 1cm mezerou mimina zdrhla. Pro mlaďocha po odstavu mi to ale přijde úplně v pořádku.

Díky moc, o myskach jsem po Vaší první reakci začala hledat různé informace a popravdě jsem si je mooooooooc oblibila takže si jednoho mysaka asi poridim. Popravdě bych nejradši potkany nebo osmaky, ale jak už jsem psala mám v těch místech, kde není průvan, přímé slunce apod. málo prostoru, takže myška se mi jeví jako ideální
napsal(a):
Díky moc, o myskach jsem po Vaší první reakci začala hledat různé informace a popravdě jsem si je mooooooooc oblibila takže si jednoho mysaka asi poridim. Popravdě bych nejradši potkany nebo osmaky, ale jak už jsem psala mám v těch místech, kde není průvan, přímé slunce apod. málo prostoru, takže myška se mi jeví jako ideální
Myšky jsou skvělé. V podstatě se s nima dá fungovat dost podobně jako s potkany. Většinou jsem mívala skupinky holek, které si vystačily mezi sebou, ale kluci vždy bývali takoví více kontaktní se mnou, po domě jsem je normálně nosila třeba v kapse mikiny, nechala je po sobě lézt a tak. Doporučuju se poohlédnout po chovatelích a nebrat ze zveráče. Od chovatelů jsou jednak hezčí, můžete si vybrat z mnoha variet a taky už bývají zvyklé na lidi, takže je s nima lehčí pořízení, nemusíte se navíc bát, že vám místo kluka dají holku (oni myší kluci v mladém věku ve stresu ta varlata často rádi nechávají zmizet , zažila jsem to u svého odchovu, kdy jsem je rozdělovala podle pohlaví, byl to fakt boj) no a taky máte větší jistotu, že myška bude zdravá.
Mohu doporučit z toho, co ještě funguje, třeba Mafia mouse, měla jsem od nich tři holky, jednu dlouhosrstou a byly naprosto boží a chovatelka je hrozně milá.

Díky moc myšky jsou proste skvělé

Dobrý den,
Asi pred tydnem jsem nasla bezvadne misto na nejakeho chlupatého miláčka (mela jsem tam totiž 3 mensi akvaria (ted uz jen jedno) jako odchovny pavich ocek a ty budu zanedlouho rušit-mladym rybam budou uz skoro tri mesice) a znama zrovna prodavala box 70×48 Tak jsem dlouho neváhala a už ho mám doma . A teď rozhodnutí které zvířátko si teda poridim...nechci nic uspěchat a pořádně si vše rozmyslet. Tak jsem zvažovala klady a zápory a došlo mi, že myšky a krecici jsou sice super kamarádi, ale bohužel mě opustí hned po cca dvou letech max po čtyřech ... A pak mě přepadla myšlenka, že by bylo úžasné mít doma ježka. Tak jsem vyhledavala co a jak a jestli by mohl být v tomto boxu, ale některé zdroje uvádějí že ano a některé zas že ne. Tak se chci zeptat zkušenějších .

Poradi mi prosím někdo?
Já si nejsem úplně jistá, že tu někdo přes ježky je. Celkově tahle část fauny je taková mrtvější než třeba jiné... Zkuste si najít někoho, kdo ježky chová poptat se přímo. Bude to asi jednodušší.
edit: za sebe teda ještě musím říct, že mně osobně se prostě nelíbí styl výběru zvířete - aby se mi vlezlo do klece, co mám... Působí to na mě hrozně zvláštně. Buď je mi sympatické nějaké konkrétní zvíře, protože něco - většinou vám prostě musí sedět to, jak to zvíře funguje, zkrátka abyste si sedli navzájem.
A když chci nějaké konkrétní zvíře, čtu si, zajímám se a připravím se na to dané zvíře. Prostě výběr podle klece jen tak, abych něco měla, je děsná věc popravdě. Takže si to před kontaktování chovatele pořádně promyslete a položte si otázku, jestli o něj fakt stojíte, ne jenom proto, že by se vám vešel domů a přijde vám zajímavej.

Dobrý den,
uznávám, je to takové zvláštní a popravdě se to ani mě moc nelíbí... Ale ja jsem taková že si nejdřív všechno pořád dokola rozmýšlím a opakuji a těch zvířátek které se mi líbí protože jak Vy píšete něco, je mnoho a snažím se to množství možností omezit tím, že to kloubim i s "praktickým". Jinak se opravdu začínám hodně zajímat o potkany a zjišťuji, že jsou to asi zvirata pro mě... Jinak moc dekuji za reakci. A doufám že jsem Vás nějak nepodráždila nebo tak něco a s klidným srdcem Vám můžu slíbit, že než si nějaké zvířátko poridim (a jestli si ho třeba vubec poridim) pořádně se rozhodnu a to rozhodování je na dobu neurčitou -možná týden, možná měsíc a třeba i rok.