Mláďata hraboše - jak se o ně postarat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Skolodová

11.9.2020 17:05
Skolodová

XXX.XXX.110.103

Dobrý den, měla bych takovou prosbu. Při práci na zahradě jsem vykopala hnízdo hrabošů. Bylo tam pět mláďat. Zdáli se mi dost malí na to, abych je tam nechala. Chtěla bych se zeptat, jestli když už sami žmoulají potravu, tak jestli je nutné jim masírovat bříško, aby vykonali potřebu.

janae1

11.9.2020 17:24
janae1

XXX.XXX.160.6

Skolodová napsal(a):
Dobrý den, měla bych takovou prosbu. Při práci na zahradě jsem vykopala hnízdo hrabošů. Bylo tam pět mláďat. Zdáli se mi dost malí na to, abych je tam nechala. Chtěla bych se zeptat, jestli když už sami žmoulají potravu, tak jestli je nutné jim masírovat bříško, aby vykonali potřebu.

Můj názor,
budete je trápit doma, stejně nejspíš umřou, akorát jim to prodloužíte. Navíc se jedná o hraboše, já bych ji ušetřila trápení a vyřešila je dobře mířenou ranou lopatou.

Myšiši

12.9.2020 20:28
Myšiši

XXX.XXX.11.210

Sledujte, jestli trousí. Podle mě už nejsou tak malí, aby jim bylo nutné masírovat bříško, ale nevím to jistě.
Podle knížky Hlodavci od Nataši Velenské se hraboši mají krmit rostlinami (nadzemní i podzemní části - trávy, semena, kořenová a listová zelenina, ovoce), smýkaným hmyzem, občas kočičími a psími granulemi.
Pořídila bych jim dvě velká terárka a rozdělila je podle pohlaví, aby se dál nemnožili. Terária je prý nejlepší zařídit co nejvíc v přírodím stylu s množstvím úkrytů, slámou, listím, kameny, větvičkami... Zvrchu bych zakryla hustým pletivem, aby neutekli.
Hraboši by měli být údajně snášenliví a ochočitelní. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík