Adéla..mouse

XXX.XXX.172.50
Ahoj,
mám dvě laboratorní myšky. Mám je cca půl roku. Ve zverimexu mi bylo řečeno že jsou obě samičky. Dneska se 1 z nich nejspíš připravuje na porod, nenechá na sebe sáhnout a v rohu klece si staví hnízdečko z kapesníků. Nějaké rady by se hodily, jsem hodně nervozní,a celkem se bojim,tak prosím pište co víte.
Ale my nevíme nic.
Máte dvě laboratorní myši ze zveráče, jsou půl roku staré a jedna je asi březí.
S myší se na císařský řez běžně nechodí a hlavně touto dobou je stejně už všechno rozhodnuto. Takže dospělé myši oddělit od sebe, myšata včas oddělit od matky a roztřídit podle pohlaví nebo rozdat, ať nemáte za pár měsíců přemyšováno.
Oddělte samce, ihned, a až budou myšata na odstav (stará 21 - 25 dnů), dejte pryč taky všechny samce. Samice nechte ve skupině odpovídající velikosti ubikace.
U samců je ta potíž, že je nemůžete nechat po kupě. Mlaďoši vám vydrží bez šarvátek zhruba do dvou měsíců, pak už si budou nebezpeční. Takže každého zvlášť nebo prodat/darovat...
Adéla..mouse

XXX.XXX.172.50
Varaxi
napsal(a):
Ale my nevíme nic.
Máte dvě laboratorní myši ze zveráče, jsou půl roku staré a jedna je asi březí.
S myší se na císařský řez běžně nechodí a hlavně touto dobou je stejně už všechno rozhodnuto. Takže dospělé myši oddělit od sebe, myšata včas oddělit od matky a roztřídit podle pohlaví nebo rozdat, ať nemáte za pár měsíců přemyšováno.
Nemusíte být hned nepříjemný-á.Příde mi jakoby ste mě nadávala.Takže za prvé myšky mají pestrou stravu a i dostatečně velkou klec,mám je naučené na ruku.V životě sem je netahala za ocas...Myslíte si snad že su hloupé děcko které po mamince vyžebralo myšičky?_Před tím než sem si je pořídila sem si o nich studovala všelijaké věci.Až na to páření ni.Abyste věděla mám tady připravené další klece kvuli samečkům atd.Mládata si nechávat nebudu.Už jsem domluvená s příbuznýma...A kamarádama.
Adéla..mouse
napsal(a):
Nemusíte být hned nepříjemný-á.Příde mi jakoby ste mě nadávala.Takže za prvé myšky mají pestrou stravu a i dostatečně velkou klec,mám je naučené na ruku.V životě sem je netahala za ocas...Myslíte si snad že su hloupé děcko které po mamince vyžebralo myšičky?_Před tím než sem si je pořídila sem si o nich studovala všelijaké věci.Až na to páření ni.Abyste věděla mám tady připravené další klece kvuli samečkům atd.Mládata si nechávat nebudu.Už jsem domluvená s příbuznýma...A kamarádama.
Tak super. A to myslím opravdu. Já Vás nehaním - je logické, že jste si nezjišťovala rozmnožování myší, když jste (zřejmě) chovat nechtěla a schválně si pořizovala dvě samičky.
Ale jestliže jste nechtěla info o dalším postupu (což jsem napsala, oddělit a chovat zvlášť nebo rozdat), není mi jasné, co přesně jste chtěla vědět. K samotnému porodu jsem se nevyjadřovala, protože myš už měla tou dobou nejspíš odrozeno.
Nemyslím si, že jste dítě, to bych Vám tykala. I když teda těhotná myš, to slovní spojení mnoho důvěry ve Vaši zletilost nevyvolává.
Adéla..mouse

XXX.XXX.172.50
Varaxi
napsal(a):
Tak super. A to myslím opravdu. Já Vás nehaním - je logické, že jste si nezjišťovala rozmnožování myší, když jste (zřejmě) chovat nechtěla a schválně si pořizovala dvě samičky.
Ale jestliže jste nechtěla info o dalším postupu (což jsem napsala, oddělit a chovat zvlášť nebo rozdat), není mi jasné, co přesně jste chtěla vědět. K samotnému porodu jsem se nevyjadřovala, protože myš už měla tou dobou nejspíš odrozeno.
Nemyslím si, že jste dítě, to bych Vám tykala. I když teda těhotná myš, to slovní spojení mnoho důvěry ve Vaši zletilost nevyvolává.
Děkuji za všechny rady.A tykat mi můžete je .Je mi teprve 12.To s tím hloupým děckem sem pavdu přehnala omlouvám se.Ještě jednou děkuji za všechy rady.
Adéla..mouse

XXX.XXX.172.50
Ahoj děkuji za rady.To vše už mám zjištěné.Moje a mích kamarádů rodiče jsou domluvení.V životě bych to neudělaa jakože hele chceš myš_?S kamarádami to pečlivě všechno diskutujeme přes videohovory.Dokonce jim pomáhám s jídelníčkem pro jejich budoucí kámoše A i s vybavením klece,Mám rozumné kamarády a věřím že se myšičky dostanou do správných rukou.
To se mi stalo taky, včera jsem šla koupit druhou samičku ,p rotože mi jedna umřela no a až dneska jsem zjistila, že je to samec takže taky budeme mít mladé. Ale ohledně toho hlavně má ty mláďata nesahejte ona se oně postará, a co jsem ještě četla tak okolo 2 měsíců už se můžou dávat pryč od samice. Tak snad jsem vám trochu pomohla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K.Zaludova
napsal(a):
To se mi stalo taky, včera jsem šla koupit druhou samičku ,p rotože mi jedna umřela no a až dneska jsem zjistila, že je to samec takže taky budeme mít mladé. Ale ohledně toho hlavně má ty mláďata nesahejte ona se oně postará, a co jsem ještě četla tak okolo 2 měsíců už se můžou dávat pryč od samice. Tak snad jsem vám trochu pomohla.
Jste četla kde? Doba odstavu je 21 dní.