Skinny morče - loupe se mu kůže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kateřina838

21.11.2020 11:03
Kateřina838

XXX.XXX.82.60

Dobrý den, nedávno jsem si pořídila už roční skinny morče. Bylo mi doporučeno mu pravidelně kůži potírat dětským olejíčkem aby nebyla suchá.
Po měsíce se mu ale kůže začala loupat. Zkusila jsem olejíček přestat používat ale vůbec se to nelepší ba naopak.
Občas se mu i na kůži objeví červené fleky, které vypadají jako kdyby byl spálený.
Potřeba bych poradit jak mu pomoc.

21.11.2020 12:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Olejíčky mi vždycky přišly děsně na prd.
Ale takové čisté bambucké máslo, kokosák... případně bych zkusila s vetem probrat nějakou konopnou mast. Takhle vypadají teď v zimě velmi často moje ruce - klouby na rukou, když hooodně zanedbávám péči...
Když už je mám takhle zrasované, nejvíc mi pomáhá mast Atopicann... Podle složení by to mělo být i pro morče bezpečné, ale nepídila jsem se po tom. Radši bych to zkonzultovala.

Každopádně, tu kůži je potřeba ošetřovat. Namazala bych ho a udělala mu oblek třeba ze staré ponožky, aby se nedrbal a líp se mu mazání vstřebalo do pokožky.

Hlavně ta péče o tu kůži musí být pravidelná. Když přestanete používat olejíček, musíte vymyslet náhradu. Ne se na tu péči vykašlat úplně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík