Ahoj lidičky, mám spíše morální otázku,
V dost fb skupinách sem si všimla že se odsuzují potkánci ze zveraku, proč tomu tak je?
Sice si nevyberete vzhled potkánka, ale vyberete si zlatíčko které budete tak jak tak milovat ne? 🤔🙄
Vím že že zveraku mohou mít různé nemoci, jako třeba svrab, vsenky, nebo rýmu, alergii nebo cokoliv jiného.
Nebo jsou předurčeni být pouze potravou pro hady a dravce? :/ nemají taky práci na milující domov?
Já osobně mám holčičky že zveraku a jsou to zlatíčka, vymazlene, naučené, prostě vše bez problémů.. Bylo nám jedno co dostaneme (hlavně tedy aby to byli holčičky)
Jde jen o to proč se odsuzují potkánci ze zveraku..
Hlavně v tom nehledejte zas něco osobního, jde jen o morální dilema a zajímá mě váš názor 🤔🙄😃
Nikdo neodsuzuje ty potkany. Živá bytost, ano... Jde o způsob chovu a to, co se kříží. V podstatě se kromě (většinou) bordelu a stísněného prostoru bavíme i o přenosu dědičných chorob (nejen), které vás o potkana buď brzy připraví nebo vám způsobí další zbytečné potíže.
Lidi si rádi představují, že do zverimexu nosí nechtěná miminka Anička s Pepíčkem, co mají doma vymazlená zvířátka a nemaj rozum, aby uhlídali jejich množení, ale v naprosté většině jde prostě o velkochovatele. Stejný velkochov jako kterýkoli jiný, jen malá zvířata lidi asi neberou tolik jako velká.
Ta zvířata jsou primárně distribuována jako krmivo pro zvířata jiná...taková komodita, se kterou je podle toho i nakládáno.
V podstatě platí, že chci-li něco změnit - tady přístup k živým tvorům - měla bych začít od sebe a tedy podporovat jen takové zacházení, jaké mi přijde v pořádku.
A to, že zrovna v nějaké konkrétní prodejně mají čisto je sice fajn, ale to je jen jediný dílek v celém procesu. Tedy nevypovídající vůbec nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

.....nejde o odsouzení zvířete jako takového, ale o způsob jeho chovu a množení a následné chovani v Petku nebo zverakz, než si ho nèkdo koupí a tim podporuje tenhle hnu.s....cekam teď na osmaka degu, dvě mláďata, zatim vse u chovatelů zadano, moc mně to mrzi, prevelice jsem se těšila, ale petka a zveraky podporovat nebudu..