Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Dobrý den, před týdnem jsme si pořídili malého potkana ze zverimexu. Byl nejmenší že všech sourozenců a myslím že byl opravdu mladý. Po dvou dnech nás vzbudilo v noci pískání a chudáček měl křeče a za chvíli umřel. Nevíte jak je to možné? Potkana už jednoho máme, takže víme jak se o něj starat a nic špatného jsme neudělali.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bez křišťálové koule vám to nikdo nezjistí a během lockdownu jsou věštírny zavřené, takže nic, no
ale pokud to byl na svůj věk malý potkan, tak to byl pravděpodobně prostě nepovedený, churavý jedinec, od kterého dlouhý život čekat nemůžete
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Děkuju za debilni odpověď. Byla užitečná

Jojojojojojo
napsal(a):
Děkuju za debilni odpověď. Byla užitečná
peckaa

XXX.XXX.209.178
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Co se tady rozčilujete? Psala jsem o radu a ne aby tady nějaká nana dělala chytrou a přitom se v tom ani nevyzná... A ještě vtípek jak že školky. No hihi paní vtipná. Sem ráda že vás smrt mého zvířete tak naladila na vlnu vtípků.

Jojojojojojo
napsal(a):
Co se tady rozčilujete? Psala jsem o radu a ne aby tady nějaká nana dělala chytrou a přitom se v tom ani nevyzná... A ještě vtípek jak že školky. No hihi paní vtipná. Sem ráda že vás smrt mého zvířete tak naladila na vlnu vtípků.
Ale já se vůbec nerozčiluji. Jenom si potrpím na slušné chování. A ta nána, jak píšete, je veterinářka se specializací na malá zvířata. A my ostatní si jejích příspěvků vážíme, i když občas píchnou.
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Ano, jistě. Tak to je paní velmi profesionální a chtěla bych k ní vodit svá zvířata, když ji to přijde humorné. Děkuji za reakce nashledanou

Jojojojojojo
napsal(a):
Ano, jistě. Tak to je paní velmi profesionální a chtěla bych k ní vodit svá zvířata, když ji to přijde humorné. Děkuji za reakce nashledanou
no, když ono je to těžké.
žádáte zadarmo radu, za prvé
za druhé, co přesně očekáváte? že někdo vymyslí, na co uhynul před týdnem potkan?
veterinární diagnostické laboratoře fungují i během lockdownu, kdybyste to chtěla vědět, tak už je vypitvaný.
jinak je to fakt jen blbej kec a ne, ke mně prosímtě nechoď, to by bylo za příplatek.
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Tak ty mi už i tykáš aha. Zadarmo? To je snad vtip ne? Jak si někdo může nechat platit za takové rady? Se tím asi začnu živit taky. Nejlepší jsou lidi co dělají se zvířaty, ale vztah k nim nemají žádný, tobě o ně totiž očividně vůbec nejde, hlavně z toho těžit že. Už nepiš své rady. Jsou příliš drahocenné. Ptala jsem se slušně, čekala jsem normální odpověď. Pokud nevíte nevyjadrujte se
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Zajímalo mě zda třeba nemá někdo podobnou zkušenost.
napsal(a):
za druhé, co přesně očekáváte? že někdo vymyslí, na co uhynul před týdnem potkan?
veterinární diagnostické laboratoře fungují i během lockdownu, kdybyste to chtěla vědět, tak už je vypitvaný.
jinak je to fakt jen blbej kec a ne, ke mně prosímtě nechoď, to by bylo za příplatek.
Bodlinka. Máš problém doma? A musíš sa vyhnevať na ifaune? O tvoje spros.. rady nestojí chovateľ ktorému zomrelo zviera. Ale ľudia sú hlúpy. A hlavne Bodlinka nič si znej nerobte jojojojojo.
napsal(a):
A má ti platiť. Zrovnaj si to v hlave.
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Moc děkuji za to že mě chápete. Též nerozumím paní proč se vyjadřuje.

Axyd
napsal(a):
Bodlinka. Máš problém doma? A musíš sa vyhnevať na ifaune? O tvoje spros.. rady nestojí chovateľ ktorému zomrelo zviera. Ale ľudia sú hlúpy. A hlavne Bodlinka nič si znej nerobte jojojojojo.
Hlavne ze ty jsi chovatelce velmi uzitecny v zodpovezeni polozeneho dotazu, ze?
Jojojojojojo

XXX.XXX.55.241
Ano máte pravdu. Vím pro příště, bylo mi ho prostě líto chudáčka malýho. Možná lepší ze zverimexu vůbec. Zdálo se mi že má i nějaké breberky v srsti

Axyd
napsal(a):
Nikto jej nebude užitočný. Iba pitva.
Uz mas domluveneho veterinare?
Jojojojojojo
napsal(a):
Zajímalo mě zda třeba nemá někdo podobnou zkušenost.
Dle mé známé, která jednu dobu množila potkany, se to prostě občas stane.
Pokud si přejete vědět, na co potkan uhynul, je pitva prostě nutná. Ani tak se to nemusí zjistit, ale je to jediná šance.
Všechno ostatní je hádání. Mohl uhynout na dietetickou chybu, na nemoc, kterou se nakazil, na vrozenou nemoc, nemusel se umět napít z nového typu napáječky, na tisíc dalších věcí. Nicméně vzít zvíře menší, než by odpovídalo jeho věku a vývoji, je skoro vždycky problém. To je přesně ten potkan, který se dává majitelům hadů ke zkrmení, protože nejspíš ho žádný dlouhý a bezbolestný život nečeká.
Jojojojojojo

XXX.XXX.34.235
Očividně nerozumí no

Jojojojojojo
napsal(a):
Očividně nerozumí no
Hlavne že ty si kupuješ vědomě slabé mládě s breberkami..

Jojojojojojo
napsal(a):
Očividně nerozumí no
A vy zase nerozumíte ironii.
Jojojojojojo

XXX.XXX.34.235
Nerozumím když mi umře zvíře to přijde vtipné maximálně omezencum. Ano určitě jsem si stihla prohlídnout ve zverimexu jeho srst a udělat analýzu od čumáku až po zadek. Chtěla jsem zachránit malého tvorečka před hadem. To vy nikdy nemůžete pochopit, když i za radu chcete peníze.
Ale on se tomu nikdo nesměje.
bez křišťálové koule vám to nikdo nezjistí a během lockdownu jsou věštírny zavřené, takže nic, no
Překlad: Napsal jste dotaz, na který nikdo nezná odpověď.
ale pokud to byl na svůj věk malý potkan, tak to byl pravděpodobně prostě nepovedený, churavý jedinec, od kterého dlouhý život čekat nemůžete
Překlad: Nejpravděpodobnější příčina smrti je nějaká vrozená vada.
Takhle to vidím já:
Překlad: Za věcnou odpověď by se slušelo poděkovat, ne lidem nadávat.
za druhé, co přesně očekáváte? že někdo vymyslí, na co uhynul před týdnem potkan?veterinární diagnostické laboratoře fungují i během lockdownu, kdybyste to chtěla vědět, tak už je vypitvaný.
Překlad: Pokud jste chtěl(a) vědět, na co potkan uhynul, měl(a) jste to řešit okamžitě. Teď už nikdo nic nevymyslí, všechno bude dohad.
Překlad: Lituji, že jsem chtěla pomoci. Už tu chybu neudělám.

Varaxi
napsal(a):
Takhle to vidím já:
Překlad: Za věcnou odpověď by se slušelo poděkovat, ne lidem nadávat.
za druhé, co přesně očekáváte? že někdo vymyslí, na co uhynul před týdnem potkan?veterinární diagnostické laboratoře fungují i během lockdownu, kdybyste to chtěla vědět, tak už je vypitvaný.
Překlad: Pokud jste chtěl(a) vědět, na co potkan uhynul, měl(a) jste to řešit okamžitě. Teď už nikdo nic nevymyslí, všechno bude dohad.
Překlad: Lituji, že jsem chtěla pomoci. Už tu chybu neudělám.
Varaxi Lépe bych to nenapsala (nepřeložila).
Jojojojojojo

XXX.XXX.34.235
🤦

Jojojojojojo
napsal(a):
Dobrý den, před týdnem jsme si pořídili malého potkana ze zverimexu. Byl nejmenší že všech sourozenců a myslím že byl opravdu mladý. Po dvou dnech nás vzbudilo v noci pískání a chudáček měl křeče a za chvíli umřel. Nevíte jak je to možné? Potkana už jednoho máme, takže víme jak se o něj starat a nic špatného jsme neudělali.
..základdm je nebrat potkana i jiná zvirata ze zverimexu či petka....

Jojojojojojo
napsal(a):
Nerozumím když mi umře zvíře to přijde vtipné maximálně omezencum. Ano určitě jsem si stihla prohlídnout ve zverimexu jeho srst a udělat analýzu od čumáku až po zadek. Chtěla jsem zachránit malého tvorečka před hadem. To vy nikdy nemůžete pochopit, když i za radu chcete peníze.
....tak jste ho zachránila a uvolnila misto pro chudáka dalšiho....

Axyd
napsal(a):
Ale áno zvieratá ako myši a morčatá, zajace... Také lacné. Čo sa používa ako kŕmne zvieratá pre dravce (ale nie zo napríklad superzoo skôr mrazené)
...co tím mínil básník říci?

Axyd
napsal(a):
Ale áno zvieratá ako myši a morčatá, zajace... Také lacné. Čo sa používa ako kŕmne zvieratá pre dravce (ale nie zo napríklad superzoo skôr mrazené)
...povětšinu je lacinější, zdravější a vymazlenějši zvíre přimo od chovatele....

Axyd
napsal(a):
To ľudská hlúposť (kométa) nemá hranice. IFAUNA JE O TOM ŽE TI CHOVATELIA PORADIA ZADARMO. OPAKUJ 33 KRÁT NEDÁVAJÚ SA PENIAZE NA IFAUNE ZA RADU.
Však já dávám rady zadarmo. A slušní lidé za ně i poděkují. Což není případ zadavatelky. To je to, oč tu běží.

O vás tu vůbec nešlo. Byla reakce na Bodlinku která za to chtěla peníze

napsal(a):
O vás tu vůbec nešlo. Byla reakce na Bodlinku která za to chtěla peníze
za co?
nikdy jsem nevěřila, že jsou fakt lidi funkčně negramotný, ale očividně ano

No stěžovala jste si že paní chce radu zadarmo. Přečtěte si po sobě co jste napsala

napsal(a):
No stěžovala jste si že paní chce radu zadarmo. Přečtěte si po sobě co jste napsala
a nechtěla snad?
taky jsem jí zadarmo poradila:)
takže kde přesně je problém?

Vy jste úplně mimo. Když nechcete dávat rady zadarmo tak nemáte co dělat tady.

napsal(a):
Vy jste úplně mimo. Když nechcete dávat rady zadarmo tak nemáte co dělat tady.
já tady dávám rady zadarmo už přes deset let a nemám s tím problém.
asi ale vím, kde je ten háček.
jo, už vím. občas někomu vadí, že jsem při tom razení trochu sarkastická či prostě říkám věci na plnou hubu, jak se říká
jo, a pokud chcete tanečky a přetvářku, tzv. profesionalitu, tak takový rady si nechávám na platící klientelu

Tady asi není už co dodat.

napsal(a):
souhlasím.
napsal(a):
já tady dávám rady zadarmo už přes deset let a nemám s tím problém.
asi ale vím, kde je ten háček.
jo, už vím. občas někomu vadí, že jsem při tom razení trochu sarkastická či prostě říkám věci na plnou hubu, jak se říká
jo, a pokud chcete tanečky a přetvářku, tzv. profesionalitu, tak takový rady si nechávám na platící klientelu
Pri poslednom riadku mi spadla sánka. Vy ste mimo.

Axyd
napsal(a):
Pri poslednom riadku mi spadla sánka. Vy ste mimo.
Kolik je vám let? A v jakém oboru se pohybujete?
Jojojojojojo
napsal(a):
A to je zásadní chyba, kterou jste udělala. Když něco kupuji, tak si to,, zboží"minimálně zběžně prohlídnu. Některé víc jiné míň. A je jedno, jestli je to rohlík, auto, nebo zvíře. A slabý, evidentně nemocný kus prostě nekoupím. V opačném případě přijde to, co se stalo vám. Takže už od koupi všechno špatně a takové, že jste ho chtěla zachránit před hadem? U toho hada by měl možná rychlejší konec. Nevím, jestli máte víc potkanů, ale pokud ano, tak si můžete nemocí nakazit i další kusy. Pokud si budete pořizovat další kus, tak vše pořádně vydezinfikovat a potom koupit silný a na pohled zdravý kus.

napsal(a):
.Vy opravdu nerozumíte psanému textu....za a) jste neměla podporovat zverimex za b) jste měla nechat myšáka k posouzení pitvou na veterině a c) nikdy si nebrat evidentně předčasně nabizené mládě....

Proč to píšete mě ?

napsal(a):
Kolik je vám let? A v jakém oboru se pohybujete?
Axyd se snaži pronikat na všechny diskuze a ve své podstatě píše jenom aby cosi napsal, i když je to úplně mimo, stačí počíst jeho přispěvky například na tera diskuzi....

napsal(a):
Axyd se snaži pronikat na všechny diskuze a ve své podstatě píše jenom aby cosi napsal, i když je to úplně mimo, stačí počíst jeho přispěvky například na tera diskuzi....
Já vím. Pročítám všechna vlákna. Jenom jsem byla zvědavá, jestli vůbec odpoví. Stejně jako vetřelec.

napsal(a):
Já vím. Pročítám všechna vlákna. Jenom jsem byla zvědavá, jestli vůbec odpoví. Stejně jako vetřelec.
..zrejmě stejný oddíl....

napsal(a):
..zrejmě stejný oddíl....
Zřejmě ano. Taky neodpoví přímo - jako naši politici.

napsal(a):
Proč to píšete mě ?
..moc se omlouvám, prekoukla jsem se...

Axyd
napsal(a):
Hádajte prečo som si dal meno Axyd a nie napríklad Ferdinand Podtatrandský 62 rokov Poprad číslo domu 457.
Nevím. Ale vím, že nedokážete odpovědět na jednoduchou otázku.

Axyd
napsal(a):
Na akú? Asi som si ju nevšimol. 🤔
Jsem zvyklá opakovat otázky ze školy. Takže druhý pokus. Kolik je vám let? A v jakém oboru (myšleno pracovně) se pohybujete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211
Jojojojojojo
napsal(a):
No jenze ti hadi musej neco zrat. Mezi nami ve zveraku kupuje potkany na zkrm clovek v nouzi nejvysi protoze za a mivaj brebery a zamorit si tim chov hadu je pak na mesice nebo roky likvidace breber, prenasej i nemoce. Vec druha, je to nehorazne predrazene, vec treti obcas to byva postrikane nebo necim pichnute a had muze zdehcnout.
Ale jinak. Jak rikam taky musej neco zrat. Bohuzel vegetariani to nikdy nebudou.
Foto. Vecere pro tretinu mych zvirat.
kuronoro

XXX.XXX.34.235
No to je hnus, ještě to psát pod tento příspěvěk. Taková havěť slizká zbytečná
kuronoro
napsal(a):
Proč? Vždyť to je koloběh života.
Jako pejskař taky musím ustát, že v Asii se psi jedí. Jako člověk nesnášející pavouky taky musím snést, že je někdo doma chová za domácího mazla.
A had není slizký. Opravdu ne, je na dotek trochu jako broušená sklinka, prostě hladký s pevnými výběžky, které dělají ty šupiny. Zbytečný také není, v přírodě je jako veškerá zvířata užitečný; a pakliže je had jako domací mazlíček zbytečný, pak jsou zbyteční všichni domácí mazlíčci.
Měla jsem jako dítě křečky. Všechny myšky, potkany a další mám ráda. Ale to neznamená, že budu nesnášet hady a vyčítat jim, že žerou, co žerou.
kuronoro
napsal(a):
Drahý(á) korunou. Každý normálny človek vie že každé zviera je dôležité. Každé má svoju rolu na planéte. Ale ak tomu nerozumieš tak ti to vysvetlím ako škôlkárovi ktorý vidí zrazenú myš a plače. Húsenica zje vošku vták alebo myš zjedia húsenicu vtáka alebo myš zje had hada zje nejaký vetší vták vtáka zje sumec a sumec keď je malí ho zje dospelí sumec alebo človek. Predstav si že si čarodej(nica) a máš rád myši. A zariadiš aby myši nejedol žiadny tvor. Toto sa stane. Nejaké divé zvieratá majú väčší hlad a niake aj zomrú. Myši a potkani sú premnožený a všade je smrad a zdochliny a choroby. Zoberme si Paríž. V Paríži sú obrovské kanály kde je myš na myši. Všetko nepoviem lebo je toho veľa. Tak nabudúce si premysli čo chceš povedať. A nejaké hady sa živia len myšmi.
P.s hady niesú slizké to vedia aj 8 ročné deti. A ospravedlňujem sa za chybi lebo mi blbne samooprava a nechce sa mi kontrolovať celý text.
Pekný piatok a vášte si všetky zvieratá aj ktoré sa vám nepáčia aj ktoré nejedia druhé lebo oni sú potravou pre iné. A nezabijajte zvieratá ani pavúkov dajte ich na napríklad lopatu a von ich dajte. Príroda sa postará. Teda okrem múch. Tie ničia potraviny aj myši. Ale pavúky sú dôležité lebo jedia tie muchy ktoré vám cez leto idú na nervy. Ešte raz pekný piatok.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jenze ti hadi musej neco zrat. Mezi nami ve zveraku kupuje potkany na zkrm clovek v nouzi nejvysi protoze za a mivaj brebery a zamorit si tim chov hadu je pak na mesice nebo roky likvidace breber, prenasej i nemoce. Vec druha, je to nehorazne predrazene, vec treti obcas to byva postrikane nebo necim pichnute a had muze zdehcnout.
Ale jinak. Jak rikam taky musej neco zrat. Bohuzel vegetariani to nikdy nebudou.
Foto. Vecere pro tretinu mych zvirat.
..souhlas, navic z potkanů a myší na burze mám pocit, ze jsou kvalitně krmení, jsou bez kazu ,- kousance, dsfekty ocasků a hlavně nepachnou tak jako ty z petka....