Potkani si nerozumí (?)

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2021 13:50

Dobrý den,
mám potkana, který žil sám. Před dvěma dny jsem si pořídila druhého potkánka. Věkově jsou odlišní, stálice má kolem 9 měsíců a nováček má asi 2 měsíce. Seznamování proběhlo v pořádku (na neutrálním místě), poté jsem vymyla klec komplet a dala jsem je tam bez vybavení, to až na pár potyček ze strany staršího proběhlo v pořádku. Poté jsem jim tam dala domečky, hamaky a vybavení a už se ty útoky vyostřily. Starší potkan nechce pustit malou do domečku, vyhání ji a malá má klid jen když velká spí. Nedošlo k žádnému velkému konfliktu (netekla krev, žádné škrábance..) ale vcelku často malou vždy svalí na zem, poskakuje po ni a malá vříská. Je toto normální u seznamování? Mám raději oddělat domečky aby neměla starší navrch nebo nechat ať si to mezi sebou domluví? Děkuji za odpověď.

9.3.2021 08:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak ta malá té starší asi může trochu lézt na nervy. (Ze začátku! Určitě to není důvod je úplně oddělit.)
Vždycky je lepší k takhle starším jedincům pořizovat ty malé třeba dva nebo víc, aby tolik neprudili a ti starší potom nemají tolik důvodů jim dávat tak moc na frak.
Domečky neoddělávejte, spíš tam přidejte schovku, do které se vejde jen ta malá, aby jí to velká nemohla zabrat. Ono se to časem uklidní.

Edit: Teď tak koukám... vy máte samce a samici?

9.3.2021 08:50

Atheira napsal(a):
Tak ta malá té starší asi může trochu lézt na nervy. (Ze začátku! Určitě to není důvod je úplně oddělit.)
Vždycky je lepší k takhle starším jedincům pořizovat ty malé třeba dva nebo víc, aby tolik neprudili a ti starší potom nemají tolik důvodů jim dávat tak moc na frak.
Domečky neoddělávejte, spíš tam přidejte schovku, do které se vejde jen ta malá, aby jí to velká nemohla zabrat. Ono se to časem uklidní.

Edit: Teď tak koukám... vy máte samce a samici?

Děkuji za rady a nene mám dvě samice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík