Lilly0107

XXX.XXX.11.120
Zdravím všechny,
mám ze zverimexu nové morcatko, samičku, mám ji tu sice teprve dva dny, ale je strašně mazlivá, vezmu si ji na klín na ručník, bublá, uvolní se a leží s nataženýma nožkama na mě. Vydrží takhle i 2 hodiny, ale jakmile ji dám do klece je ztuhlá na místě. Žere normálně, ale jen si přijde kousnout a pak stojí na místě dál. Mohu s ní sice být celý den, ale přes noc opravdu ne.
Nevíte co s tím? Chci aby se tu měla dobře, v kleci má vše, seno, domek (který nepoužívá), směs, vodu a dávám ji i zeleninu a ovoce (nejvíc jí jen jablka).
Lilly0107

XXX.XXX.11.120
Atheira
napsal(a):
Nemá tam vše. Chybí kamarádka...
Finance a prostor na druhé morcatko není, dřív jsem dvě měla když jsem bydlela u rodicu a ty se neustále kousali😬
Lilly0107

XXX.XXX.7.101
Atheira
napsal(a):
Nemáte-li finance a prostor na dvě morčata, máte si holt pořídit třeba křečka. To není omluva.
Křečka už mám, děkuji za nápad;) studuji a mám jen brigádu, na takové připomínky jsem čekala, vy očividně podle komentáře máte na rozdávání🤷♀️😬
Lilly017

XXX.XXX.11.120
PiLnÍk
napsal(a):
Potom tedy nechápu, proč jste si to zvíře pořizovala? Jen kvůli vaší touze mít ho, na zvíře a jeho potřeby jste už nemyslela.
Od mala mám morčátka, vždy bylo samo spokojené, když jsem měla dvě, furt se kousali🤷♀️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lilly0107
napsal(a):
Křečka už mám, děkuji za nápad;) studuji a mám jen brigádu, na takové připomínky jsem čekala, vy očividně podle komentáře máte na rozdávání🤷♀️😬
Ne, nemáme na rozdávání. Ale pořizujeme si zvířata podle svých finančních, prostorových a časových možností.
Lilly0107
napsal(a):
Já mám tolik prostoru a financí právě na to, abych uživila sebe a veškerou zodpovědnost, kterou jsem na sebe naložila. Funguje to tak i opačně - nikdy nejdu do ničeho, na co už předem vím, že nemám dostatek financí ani vhodné prostředí...
Stejnou logikou, jako používáte vy, by si kdekdo mohl pořídit do garáže slona, protože ho chce.
Lilly0107

XXX.XXX.11.120
napsal(a):
Ne, nemáme na rozdávání. Ale pořizujeme si zvířata podle svých finančních, prostorových a časových možností.
Přesně tak jsem si morče pořídila🤷♀️ Nemohu za to, že nemám 2000 na velkou klec pro 2 morcatka🤷♀️
Lilly010

XXX.XXX.11.120
Morčátko uživit zvládnu, nikdo neříká, že ne, nemohu ale obě morčátka držet v 80 kleci🤷♀️🥺 a 2000 teď jen tak nevytáhnu a nepůjdu koupit novou
Taky bych chtěla vidět vás, jak by jste jednali, ale tak když člověk v takové situaci není, je jednoduché reagovat takto

Lilly0107
napsal(a):
Přesně tak jsem si morče pořídila🤷♀️ Nemohu za to, že nemám 2000 na velkou klec pro 2 morcatka🤷♀️
To morče za to taky nemůže. Že nemáte peníze.

Lilly010
napsal(a):
Morčátko uživit zvládnu, nikdo neříká, že ne, nemohu ale obě morčátka držet v 80 kleci🤷♀️🥺 a 2000 teď jen tak nevytáhnu a nepůjdu koupit novou
Taky bych chtěla vidět vás, jak by jste jednali, ale tak když člověk v takové situaci není, je jednoduché reagovat takto
Rozumíte psanému textu? Když nemám peníze na to, abych zajistila zvířatům vhodné podmínky, tak si je nepořizuju. Takže já bych se v takové situaci neocitla.
Lilly0107

XXX.XXX.11.120
napsal(a):
Rozumíte psanému textu? Když nemám peníze na to, abych zajistila zvířatům vhodné podmínky, tak si je nepořizuju. Takže já bych se v takové situaci neocitla.
Mám pro něj dostanek věci, vše má zajištěné, nikde není psáno, že pro život potřebuje někoho, potřebuje jídlo, vodu, čistou podestylku🤷♀️ A vše toho má a bude mít

Lilly0107
napsal(a):
Mám pro něj dostanek věci, vše má zajištěné, nikde není psáno, že pro život potřebuje někoho, potřebuje jídlo, vodu, čistou podestylku🤷♀️ A vše toho má a bude mít
Takže neumíte ani číst. V KAŽDÉM článku o chovu morčat píšou, že je to tvor společenský a v přírodě žije ve skupinách.
Lilly0107

XXX.XXX.11.120
napsal(a):
Takže neumíte ani číst. V KAŽDÉM článku o chovu morčat píšou, že je to tvor společenský a v přírodě žije ve skupinách.
Ale vím jak se chovali všechny moje morcatka, které byli samotné, byli spokojené😁 takže mě nemusíte poučovat, jste asi expert

Atheira
napsal(a):
Vykašlete se na to. Lidi píšou nesmysly, přirozený potřeby nikoho nezajímaj. Její morčata byla spokojená. Asi jí to napsala.
Však já už končím. Naplnilo se přísloví "házet perly..." Víme komu. Jo a slon do garáže dost dobrý!
Lilly017
napsal(a):
Od mala mám morčátka, vždy bylo samo spokojené, když jsem měla dvě, furt se kousali🤷♀️
A jak víte, že ta zvířata byla spokojená? Neřeknou vám to, ale dle jejich přirozenosti, spokojená nebyla.
A jak jste ta morčata seznamovala? To, že se kousala může tkvít právě v tom, že jste je špatně seznámila, ani bych se nedivil. Prostě a jednoduše, když nemáte dostatek financí, tak si nekupujte zvířata.

PiLnÍk
napsal(a):
A jak víte, že ta zvířata byla spokojená? Neřeknou vám to, ale dle jejich přirozenosti, spokojená nebyla.
A jak jste ta morčata seznamovala? To, že se kousala může tkvít právě v tom, že jste je špatně seznámila, ani bych se nedivil. Prostě a jednoduše, když nemáte dostatek financí, tak si nekupujte zvířata.
U Lilly je to marný, je to marný, je to...
VašemiláLilly

XXX.XXX.11.120
PiLnÍk
napsal(a):
Neseznamovala, bylo to její dítě, narodila se mi doma, nejdriv dobrý ale jak vyrostla druhá tak po sobě šli
Mě se strašně líbí jak všichni mají připomínky😂 tak mi vy paní chytré můžete nabídnou klec jako třeba.
Jak vím, že byli spokojené? Protože asi poznám jak se chovají. Tady u tohoto jsem poznala, že je něco zle, ale ostatní byli úplně v pořádku. Chtěla bych stejně vidět vás.
Stejně to s vámi nemá cenu, když máte potrebu jen útočit a ne pomoc a to od vás opravdu nežádám peníze ani přímo klec, ale třeba jen odkaz.
Už si sem můžete psát jak chcete, dál nic číst nebudu, určitě ne tyhle vaše kecy
Pac a pusu
VašemiláLilly2

XXX.XXX.11.120
A strašně se mi líbí jak kvůli tomu, že si teď nemůžu pořídit novou klec si myslíte, že vše dělám blbě, špatně seznamuju a co dal? Špatně sahám? Dávám špatné jídlo? Xd
Promiňte, ale 80 klec je i pro to jedno morče opravdu málo. A k té kleci za 2 tisíce, vy nemáte internet? Všude nabízejí levně větší klece než máte vy, ale tak když si raději koupíte nějakou echt luxus klec za 2 tisíce, tak to se nedivim, že na ní nemáte když jste student, to je dost velká pálka a ty klece fakt seženete levněji, ale to by to chtělo otevřít internet a hledat. 😉 Ale jak se píše výše, když si pořizuju zvíře, tak si o něm alespoň přečtu, co vše potřebuje. V tomhle případě kámoše, všude se píše, že po jednom se chovat nemají. 🙂

karlson22
napsal(a):
Promiňte, ale 80 klec je i pro to jedno morče opravdu málo. A k té kleci za 2 tisíce, vy nemáte internet? Všude nabízejí levně větší klece než máte vy, ale tak když si raději koupíte nějakou echt luxus klec za 2 tisíce, tak to se nedivim, že na ní nemáte když jste student, to je dost velká pálka a ty klece fakt seženete levněji, ale to by to chtělo otevřít internet a hledat. 😉 Ale jak se píše výše, když si pořizuju zvíře, tak si o něm alespoň přečtu, co vše potřebuje. V tomhle případě kámoše, všude se píše, že po jednom se chovat nemají. 🙂
Schválně, jestli vám NašemiláLilly2 odpoví. Na ty vaše "kecy". To není útok na vás, ale parafráze jejích příspěvků.