Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mám roční samici potkana, která vůbec nezapáchá, zní to zvlášně, ale úplně voní jak prací prášek :D (nekoupu ji ani). Nedávno jsem si pořídila druhou slečnu, může mít tak 2 měsíce a fakt dost smrdí. Nevím zda je dobré potkany umývat, četla jsem, že se to nedoporučuje. Podestýlku měním 2x do týdne. Je něco více, co pro to můžu udělat? Děkuji za odpovědi.
Potkani jsou cítit prostě jako potkani. Je to stejný, jako koně jsou cítit koňmi nebo krávy jako krávy... I lidi mají svůj člověčí odér. Všechno je nějak cítit. Jestli z jedné potkanice cítíte aviváž, asi jen zodpovědně perete pelechy a myš je líná a nedělá nic jinýho než válení v nich, tak se ten její potkaní pušák překryje. (Popravdě teda doporučuju prát myším tyhle věci v něčem, co tak výrazně nevoní - možná bych pak i hledala spojitost s vaším dalším dotazem na kožní reakci té potkanice)
Ovšem co je možné je to, že druhá vám zavání víc proto, že je jednoduše prase a nedělá jí problém na jednom místě ležet a zároveň pod sebe močit, vždyť proč ne, žejo...

Popravdě, hamaku májí teďka v kleci poprvé (protože to ta starší vždy sešrotovala, proto jsem ji nic takového nekupovala) takže jsem ji zatím neprala. Znám ji ona fakt takhle hezky voní pořád :D ale děkuji za rady
Barbora123jack

XXX.XXX.168.135
Chtěla bych si pořídit potkana do pokoje ale bojím se že mi to v tom pokoji bude smrdět. A když jo tak co bych proto měla dělat.

Barbora123jack
napsal(a):
Chtěla bych si pořídit potkana do pokoje ale bojím se že mi to v tom pokoji bude smrdět. A když jo tak co bych proto měla dělat.
Každé zvíře nějak smrdí nebo jeho výměšky. Ale hlavně, mít samotného potkana je podle zákona na ochranu zvířat týrání.
Barbora123jack
napsal(a):
Holky smrdí míň. Ideální je pořídit si tak tři, aby byly šťastné.
Nebývají to taková prasata jako samci, kteří značkují a často v tom ještě leží, takže pak smrdí taky. Nicméně nelze to takhle zobecňovat, může se stát a stává se, že některé samice jsou taky prasečí. Podestýlku je třeba měnit a prát pelechy, čistit patra a pak jsou cítit minimálně. Jen prostě každé zvíře má svůj pach a kolem jejich klece třeba můžete lehce cítit, že tam holt ti potkani jsou...