Potkan - alergie na ořechy

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2021 14:52

Zdravím,
byla jsem u vet s tím, že měla starší stroupky kolem pusy, které si škrábala. Veterinářka zjistila, že měla v krmení ořechy, které jsou nevhodné pro potkany a vyvolávají alergii. To krmení, ve kterém našla ten ořech nebylo zrovna nejlevnější a trošku mě zaráží, že by v krmivu pro potkany byly ořechy, které jsou nevhodné pro potkany. Na internetu jsem nenašla zmínku o tom, že by potkani byli alergičtí na ořechy.
Máte někdo stejnou zkušenost?

15.3.2021 17:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

O alergii na ořechy u potkanů čtu od vás úplně poprvé... Nedoporučuje se je tím cpát horem dolem především kvůli tukům - potkani rádi tloustnou před očima, především ve vyšším věku... Pokud jde o lískáče nebo vlašáky, jsou pro potkany v rozumné míře úplně v pořádku.
Kdysi jsem slyšela, že třeba mandle nejsou úplně nejvhodnější, ale že by jakýkoli ořech potkanovi způsoboval toto...

A dostávám se opět ke klasice tady, co se strupů u potkanů týče...
Spíš než alergii na ořechy bych hledala nějaký druh svrabu nebo plísně.

Má to ten potkan pořád? Můžete nahrát fotku?
Popravdě bych se sebrala a vydala se k jinému veterináři, který vám nebude vykládat takovýhle divnověci.

15.3.2021 18:17

Právě už jsem oběhla dva veterináře. U prvního jsem zjistila, že má nějakého parazita či co, chodila jsem tam jednou týdně a vždy to něčím postříkal a poslal mě domů. Po několika týdnech jsem se na něho vykašlala, protože to nezabíralo a šla jsem k této veterinářce, kde jsem zjistila o alergii na ořechy :D. Takže už opravdu nevím.

15.3.2021 18:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sice vám tu na sto procent nikdo neporadí, ale postněte aspoň tu fotku, třeba z ní bude někdo tady moudřejší...

Nicméně mi fakt nedá ta vaše informace o tom, že ten potkan voní jako prací prášek... Jestli to fakt není jen vaše individuální interpretace a ten potkan je jinak cítit docela normálně, ale je to fakt, tak jak říkáte, že doslova voní. Hledala bych od čeho - protože potkani jako prací prášky prostě cítit normálně nejsou - spíš než reakce na ořechy, když už by to reakce na něco měla být, mohla by být na tuhle voňavou věc.

15.3.2021 19:16

Byl boj to vyfotit, ale snad to pomůže, jsou to prostě stroupky kolem nosu, občas se objeví i za ouškem a na hlavě. V kleci není nic silně aromatického nebo nějaká chemikálie co by to způsobovala. Opravdu si tedy nevím rady.

15.3.2021 19:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Byl boj to vyfotit, ale snad to pomůže, jsou to prostě stroupky kolem nosu, občas se objeví i za ouškem a na hlavě. V kleci není nic silně aromatického nebo nějaká chemikálie co by to způsobovala. Opravdu si tedy nevím rady.

Já jsem prostě klasicky fakt pro ten svrab... To je takovej evergreen.

Na první klik vyběhne třeba toto. Sjeďte si na fotky k odstavci potkaní svrab http://www.czkp.cz/ja-potkan/kdyz-onemocnim/nemoci-a-zdravotni-problemy/kozni-problemy/ektoparazite/

Asi nevíte název toho, čím ošetřoval původně veterinář a nezabralo to? Za mě měl ten první vet pravdu, jen špatně asi přeléčil. Ta druhá veterinářka je divná.

15.3.2021 19:34

Netuším bohužel, hádám něco proti parazitům, ale název nevím. Teďka otázka jestli zase zajít za původním veterinářem, aby mi něco předepsal nebo najít úplně nového... Nevíte o nějakých přípravcích volně dostupných na svrab?

15.3.2021 19:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Netuším bohužel, hádám něco proti parazitům, ale název nevím. Teďka otázka jestli zase zajít za původním veterinářem, aby mi něco předepsal nebo najít úplně nového... Nevíte o nějakých přípravcích volně dostupných na svrab?

Dělají se i pipety na zakápnutí, něco podobného jako se dává psům. Záleží, jestli chcete něco objednat a podle návodu to zkusit aplikovat jen na moje dobrý neveterinární slovo a nebo zajít za veterinářem, nechat si to od něj posvětit a něco koupit přímo u něj. V ordinaci u veterináře by se vám možná mohlo povést sehnat menší dávku za lepší cenu. Počítejte ale s tím, že ošetřit musíte oba potkany, i když strupy má jen jeden. A vyčistit klec, co je látkové tak vyprat, vše ostatní vydezinfikovat.

Na internetu tak zběžně třeba toto:

https://www.petissimo.cz/pro-hlodavce/krmivo-vybava-pro-kraliky/antiparazitika-pro-kraliky/sh-rodemectin-spot-on.html?gclid=Cj0KCQjwi7yCBhDJARIsAMWFScPBY01NS48gcdt2UW7dp1bZDelM1OnWW4P-R__oQyaplpXfWmYPwZIaAsL4EALw_wcB

https://www.fruugo.cz/pevnost-tn-a-koata-pod-25-kg-5lbs3-balik/p-38110745-78148668?language=cs&ac=croud&gclid=Cj0KCQjwi7yCBhDJARIsAMWFScNvN_20E2A0SwvlhB7Qev_1RZLtKgo0znj-SXetSl0-gmHilXfdyxQaAuUWEALw_wcB

15.3.2021 19:43
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Já mám alergii na potkany. A taky to neřeším.

15.3.2021 19:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo prosimvás, ty odkazy berte jen jako ukázku toho produktu. Ty weby nemám nijak prohlídnuté a především ten druhý vyznívá fakt vtipně. :D

15.3.2021 19:49

Atheira napsal(a):
Jo prosimvás, ty odkazy berte jen jako ukázku toho produktu. Ty weby nemám nijak prohlídnuté a především ten druhý vyznívá fakt vtipně. :D

Jasan, ale děkuji moc za rady :D

15.3.2021 20:03

Lidi (nejen vy) pamatujte nebo zapisujte si názvy léků, ať se můžeme od něčeho odpíchnout. A dala bych přednost tomu prvnímu vetovi. A jak píše Atheira, ošetřit oba potkany.

Přidejte reakci

Přidat smajlík