Dobrý den, máme asi 9 měsíční morčátka chované normálně doma. Jsou teď krásné teplé dny (u nás teplota odpoledne kolem 20 stupňů) a láká mě je už brát ven. Je to možné nebo mám ještě pockat? Nenachladí se od země?
Pak mám ještě jeden dotaz (možná pro někoho trochu prihlouplý, ale omlouvám se, nemám zkušenosti😀) jestli jim už teď můžu začít dávat trávu z venku. Začíná se pěkně zelenat, ale vím, že přemrzlou trávu morčata nemůžou a jarní ranní mrazíky ještě určitě budou. To se dává tráva z venku až po zmrzlých nebo jak?
Si přisadím dotaz na váš dotaz - Je tu někdo, kdo by byl schopný vysvětlit, co je na trávě v zimě tak špatnýho?
Vždycky jsem se řídila tím, že cokoli zeleného přinesu, nesmí být zapařené. Jinak jsem ale nosila čerstvou trávu i v nejhorším lednovém počasí. Jo, když byly holomrazy, tak nikde nic moc nebylo, ale pod sněhem jsem normálně košík narvala.
Morčata mi žila dlouhé roky, 8-10 se dožívala úplně normálně.
Takže jako za mě - já bych jim na vašem místě trávu nosila už dávno. Ale já nikdy nehrotila ani tu trávu v zimě teda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Morče není králík a pokud dostává zelené krmení s rozumem, neviděl bych problém 🤨

Jak to myslíte? Trávicí aparát mají velmi podobný.

Králík je mnohem citlivější na změny krmení ( suchá směs x zelené krmení, i konkrétní typ , značka, krmení hrají roli), morče nikoliv…