Ahojte,
mám křečka džungarského, má u ucha bouli a nevím co to je, asi ho nechám žít svým životem.
Není to můj první křeček jeden mi umřel ve stáří 3 roky, tento má cca 2, je to můj třetí křeček a ten druhý byl jeho sourozenec, měl opuchlou nohu tak jsme ho vrátili.
Tento křeček nemá první bouli, měl i na nožičkách a mezi předníma nohama.
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adalol
napsal(a):
Tady fotka
Lepší by nebyla? V každém případě opakovaný výskyt "boulí" není normální.
To mi je jasné a nevěděli byste co to je??má 2 bouli 1 na uchu teď už nic ale před tím na noze už má jen u ucha a je jako kdyby povrchová

Adalol
napsal(a):
To mi je jasné a nevěděli byste co to je??má 2 bouli 1 na uchu teď už nic ale před tím na noze už má jen u ucha a je jako kdyby povrchová
Nádor? Absces? Cysta? I kdyby byla fotka kvalitní, jenom z ní se to poznat nedá.

Adalol
napsal(a):
Už se udělala i na puse asi ho nechám být buď umře hlady kvůli tomu že se nemají nebo kvůli té bouli
Vy ho vážně necháte trápit? Nebo chcete rozproudit diskuzi?

Adalol
napsal(a):
Nevím co mám dělat on se uspat nenechá není ochočený
Vezmu ho k veterináři i s klecí, tam si poradí. Neposkytnutí pomoci je podla zákona týrání zvířat a je trestné. Nemluvě o etice.

Adalol
napsal(a):
On by za chvíli umřel na věk
Bude mít 2,5 let
Omlouvám se že jsem se zeptala co to může být nashledanou
Omluvte se tomu křečkovi.

Adalol
napsal(a):
Vím že je to blbé říct ale mi doma zabijime domácí králíky tak asi děda klepne a uděláme mu pohřeb na zahradě
Dobré řešení.

Adalol
napsal(a):
Tak děda řekl že to nedokáže zabít ale mám ještě dva lidi kteří by to mohli udělat tak uvidíme
...vemte ho k vetovi...těch pár korun co stoji uspani snad mate ne...

Adalol
napsal(a):
Já vím ale tady jde o to že mamka s taťkou řekli že když to může někdo udělat tak proč ho brát k vetovi.........
A už to někdo udělal?

Adalol
napsal(a):
Já vím ale tady jde o to že mamka s taťkou řekli že když to může někdo udělat tak proč ho brát k vetovi.........
.zatím to nikdo neudělal, takže se zvíře trapi dal.....

Adalol
napsal(a):
Tak křeček je po smrti
Jsem ráda že už se netrápí Bobík můj děkuji všem nashledanou
Teď už se přidal k nějakým mým zvířátkům v nebi
Z mého života sice odešel ale z mého srdce ne🐹🐹🐹😔😔😔😔
.nechte si ty cituplny výlevy....nebyla jste schopna ani ochotna za pár korun rychle a bez trapeni utratit zvíře na kterém vam tak záleželo....už jste někdy vyděla proces když had dostane živou potravu, takže doporučuji, jděte se podívat ať vidíte jak si uzil vas tak milovaný křeček....
napsal(a):
.nechte si ty cituplny výlevy....nebyla jste schopna ani ochotna za pár korun rychle a bez trapeni utratit zvíře na kterém vam tak záleželo....už jste někdy vyděla proces když had dostane živou potravu, takže doporučuji, jděte se podívat ať vidíte jak si uzil vas tak milovaný křeček....
Nenechte se mýlit, kdo by dal hadovi křečka s abscesem? Nebo kdovíco to ten křeček vlastně měl?

Atheira
napsal(a):
Nenechte se mýlit, kdo by dal hadovi křečka s abscesem? Nebo kdovíco to ten křeček vlastně měl?
A oni v přírodě hadi loví zdravá zvířata? Někteří prakticky hrobaří, sbírají okolo řek vše jedlé (Hydrodynastes gigas)..
napsal(a):
A oni v přírodě hadi loví zdravá zvířata? Někteří prakticky hrobaří, sbírají okolo řek vše jedlé (Hydrodynastes gigas)..
S touhle logikou bych po lese psovi k večeři sbírala mrtvoly a hovna, protože mimo můj vliv by si na tom taky pošmákla častěji než je zdrávo.
Věřím, že je plno lidí, kterým je úplně jedno, co jejich zvířata žerou, stejně tak řada chovatelů hadům prostě viditelně nemocný zvíře nedá.

Atheira
napsal(a):
.... ten křeček si to vyžira chudak...
napsal(a):
Kolikrát mám říkat že ho had nezral on ty myši pro hady zabíjí on ho zabil a zakopal ho na zahradě

Adalol
napsal(a):
Už ten den co jsem to psala tak jsme jeli ho nechat utratit takže si to nechte prosím pr sebe
.reaguji pouze na daný text, takže příště napsat vse.....

Adalol
napsal(a):
Kolikrát mám říkat že ho had nezral on ty myši pro hady zabíjí on ho zabil a zakopal ho na zahradě
..viz. můj příspěvek výše...
To je nějaká sekta, ne? Ten sloh a výlevy. Děda zabíjí králíky a pak je zákopová na zahradě.?.Mi taky zabijime králíky, ale mi je jíme. A pokud se zvíře trápí, tak jedeme na veterinu. A pokud to není pes, nebo kočka, tak se mu pomůže ukončit trápení co nejdříve. Tím chci říci, že uspat psa nebo kočku necháme na veterináři. Samozřejmě, pokud je naděje na léčbu, každé zvíře má na ni nárok!
juhaj
napsal(a):
To je nějaká sekta, ne? Ten sloh a výlevy. Děda zabíjí králíky a pak je zákopová na zahradě.?.Mi taky zabijime králíky, ale mi je jíme. A pokud se zvíře trápí, tak jedeme na veterinu. A pokud to není pes, nebo kočka, tak se mu pomůže ukončit trápení co nejdříve. Tím chci říci, že uspat psa nebo kočku necháme na veterináři. Samozřejmě, pokud je naděje na léčbu, každé zvíře má na ni nárok!
Samozdrejme ty králíky jíme
Adalol
napsal(a):
Už jsme to vyřešili ptala jsem se pouze na boule s nakonec se dostaneme k takovým něčím že mého křeček snědl had přeju si aby už jste sem nepsali nic o tom že jsme ho měli vzít na vet
Já jsem ráda že se netrápí a že to pro mě vůbec někdo udel děkuji a nashledanou
Takhle to tady ale nefunguje.
Tady přestanou lidi psát, až se jim přestane chtít.
Je to diskuze, která žije, jak se jí chce. Když zadáte vlákno, nikdy nevíte, kdy to skončí.
Em

XXX.XXX.55.151
napsal(a):
To si spíše nechte vy, ne? Tohle někomu říct.. asi slečna se ptala na bouli a co to mohlo být ne na váš názor na to, jak má s ním naložit. Nevím jak u vás, ale u nás eutanazie malého zvířete stojí od 200,-. Sama chápu, že na to někdo prostě prostředky nemá, hlavně u drobných zvířat, která se dožívají velice málo. Jednou mi i veterinář řekl, že to nemá cenu...
Když máte "zdravého" křečka a dožije se vám např. 2 roky, tak taky mu nevidíte do hlavy, zda se netrápil, že? Pokud nemá příznaky nebo nedělá určité zvuky a tak. A mimochodem, křečíky džungarské chovám už od mala a bohužel nejsou tak okolní vůči nemocím, jako ostatní.
A ještě něco, mému se udělalo něco podobného, ale stále je, i po měsícich, čilý, rád žere, běhá všude možně a hryže pro hlodavce určené doplňky.. na místo není citlivý, takže asi zas tak úplně nestrádá.. :)
Pokuď to náhodou Adalol čteš, tak se na urážlivé výlevy vykašli. Věřím, že tě to trápilo

Em
napsal(a):
To si spíše nechte vy, ne? Tohle někomu říct.. asi slečna se ptala na bouli a co to mohlo být ne na váš názor na to, jak má s ním naložit. Nevím jak u vás, ale u nás eutanazie malého zvířete stojí od 200,-. Sama chápu, že na to někdo prostě prostředky nemá, hlavně u drobných zvířat, která se dožívají velice málo. Jednou mi i veterinář řekl, že to nemá cenu...
Když máte "zdravého" křečka a dožije se vám např. 2 roky, tak taky mu nevidíte do hlavy, zda se netrápil, že? Pokud nemá příznaky nebo nedělá určité zvuky a tak. A mimochodem, křečíky džungarské chovám už od mala a bohužel nejsou tak okolní vůči nemocím, jako ostatní.
A ještě něco, mému se udělalo něco podobného, ale stále je, i po měsícich, čilý, rád žere, běhá všude možně a hryže pro hlodavce určené doplňky.. na místo není citlivý, takže asi zas tak úplně nestrádá.. :)
Pokuď to náhodou Adalol čteš, tak se na urážlivé výlevy vykašli. Věřím, že tě to trápilo
...to je ale trochu úsměvné...pokud chovám nějaké zvíře, musím počítat i s výdaje na vet péči, ať už léčení nebo rychle ukončení trápení....
Em
napsal(a):
Kdyz neumim rychle a bezbolestně zvíre utratit, holt dam 200 a vic. Zvire je záliba, koníček a to neni o penězich. Když vam někdo da stěně a vyroste z něj velký pes, tak když potřebuje nárocne ošetření, nebo operaci, vysolíte 15000,- a můžete o něj přijít. Ale to je povinnost chovatele, postarat se.

juhaj
napsal(a):
Kdyz neumim rychle a bezbolestně zvíre utratit, holt dam 200 a vic. Zvire je záliba, koníček a to neni o penězich. Když vam někdo da stěně a vyroste z něj velký pes, tak když potřebuje nárocne ošetření, nebo operaci, vysolíte 15000,- a můžete o něj přijít. Ale to je povinnost chovatele, postarat se.
..navíc 200 korun za bezbolestné utrácení trápení mi v dnešní době připadá dost směšné v porovnání s tím co dnes vše stojí....pořizování si zvířete s vědomím, že nemám peníze na péči o něj je vrcholem nezodpovědnosti....
948262647

XXX.XXX.230.193
Je možné, že tvůj křeček měl HaPV. Je to velice nakažlivá nemoc křečků. Jestli plánuješ pořízení dalšího křečka, měla by jsi vše čeho se nemocný křeček dotkl vydezinfikovat přípravkem Virkon S a rok nepoužívat. Tato nemoc se dá přenést dotykem a dokonce i pouze přes věci, kterých se nakažený křeček dotkl. Proto pokud plánuješ pořízení dalšího křečka, dříve než za rok doporučila bych vše, co tvůj křeček používal, vyhodit.
Doufám, že jsem pomohla.

948262647
napsal(a):
Je možné, že tvůj křeček měl HaPV. Je to velice nakažlivá nemoc křečků. Jestli plánuješ pořízení dalšího křečka, měla by jsi vše čeho se nemocný křeček dotkl vydezinfikovat přípravkem Virkon S a rok nepoužívat. Tato nemoc se dá přenést dotykem a dokonce i pouze přes věci, kterých se nakažený křeček dotkl. Proto pokud plánuješ pořízení dalšího křečka, dříve než za rok doporučila bych vše, co tvůj křeček používal, vyhodit.
Doufám, že jsem pomohla.
Spíš je možné, že zadavatelka sem už dávno nechodí.